Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Golden Köpek Türü Özellikleri, Bakımı ve Beslenmesi

Abone Ol 
Golden Köpek Türü Özellikleri, Bakımı ve Beslenmesi

Golden köpek türü, özellikle köpek severler arasında hala en popüler köpek ırklarından biridir. Sadece uysallığı ile öne çıkmakla kalmaz, aynı zamanda birçok başka özelliği de onu farklı kılar. Golden Retriever hakkında bilmeniz gereken her şeyi bu yazıda bulabilirsiniz.

Golden Köpek Türü Özellikleri

Golden Köpek Türü

Golden köpek türü, itaat etme iradesi ile ünlü olan bir köpek cinsidir. Sahibini memnun etmek ister ve belirgin bir öğrenme seviyesi vardır. Günlük durumlara büyük bir soğukkanlılıkla uyum sağlar ve sahiplerinin tüm faaliyetlerine katılmayı sever.

Ayrıca koruma içgüdüsüne sahip bir köpek türüdür. Çalışma azmi ve zekâsı, onu mükemmel bir rehber ve terapi köpeği yapar. Bunun yanı sıra engelli insanlar için bir refakatçi köpek olarak da sıklıkla tercih edilir. Kokuları iyi alan burnu ve doğuştan gelen avlanma içgüdüsü birleştiğinde, bu nitelikler onu aynı zamanda bir kurtarma köpeği veya narkotik ve patlayıcı madde tespit köpeği olarak çalışmaya uygun hale getirir.

Golden köpek türünün bir diğer büyük tutkusu da yemek yemektir. Diğer ırklarla karşılaştırıldığında, önlerine çıkan hemen hemen her şey için son derece büyük bir iştahları vardır. Ne yazık ki, Golden Retriever’lar bu nedenle kilolu olabilmektedirler. Köpeğinizin yavruluk döneminden itibaren doğru mamayı yediğinden emin olmak ve her şeyden önemlisi, köpek maması çeşitlerini belirtilen miktarlarda vermek, sahibi olarak dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biridir.

Golden Köpek Türü Bakımı

Golden köpek türü bakımında tüylere özellikle dikkat etmelisiniz. Bu köpekler sadece tüy dökme zamanı geldiğinde değil, her zaman az ya da çok miktarda tüy dökebilir. Bu yüzden de evcil köpeğinizin tüylerinin haftada bir ya da iki defa köpek tarağı ile taranması gerekir. Bu şekilde halı, yastık ve koltukta bulduğunuz tüy miktarı azalacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sibirya Kurtları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bunlara ek olarak; Golden Retriever’inizin gözleri, kulakları, patileri ve dişleri de düzenli kontrollere ihtiyaç duyar. Dört ayaklı dostunuzu daha yavruyken bu tür kontrollere alıştırmanız en doğrusudur. Bir yandan evcil hayvanınızdaki olası değişiklikleri daha çabuk fark edebilir, diğer yandan da daha sakin bir şekilde olası riskleri önleyebilirsiniz.

Golden Köpek Türü Beslenmesi

Golden köpek beslerken pek çok farklı ayrıntıyı göz önünde bulundurmanız şarttır. Köpeğinizin kilosu ve yaşı doğru orantılı olmalıdır. Yani her ikisi de önemlidir ve dikkat etmek gerekir. Golden köpekler genelde 30 ila 40 kilo arasındadır. Ortalama olarak, günde 1.400 kalori almalıdır.

Yavru köpeklerin özel köpek maması takviyesine ihtiyacı vardır. Burada protein içeriğinin düşük olmamasına dikkat etmelisiniz. Köpeğinize bakarak doğru besleyip beslemediğinizi anlayabilirsiniz. Göğsü mideden daha büyük olmalıdır. Ayrıca tüyleri de doğru beslenme hakkında bilgi verir. Köpeğiniz sağlıklıysa, tüyleri parlak ve köpeğiniz zinde ve çevik olacaktır.

Diş sağlığı da köpeğiniz için önemlidir. Doğru besin seçimi ile beyaz ve sağlıklı dişlere sahip olabilirler. Besinleri yüksek oranda iç organ ve kas içeren etten oluşmalıdır. Bunu otlar, meyveler veya sebzelerle tamamlayabilirsiniz. Fruktoz veya diğer şeker türleri gibi bileşenlere karşı dikkatli olmalısınız. Yaş ve kuru mama arasında geçiş yapmak en iyisidir, yani sadece yaş köpek maması ya da sadece kuru köpek maması vermemelisiniz. Yaş mama dostunuz için daha lezzetli olacaktır ama aşırıya kaçmamaya özen gösterin.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.