Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede Çocuklarla En İyi Anlaşan Köpek Irkları

Abone Ol 
8 Maddede Çocuklarla En İyi Anlaşan Köpek Irkları

Bir köpek sahiplenmek istiyorsanız ve evde çocuklarınız varsa, çocuklarla en iyi anlaşan köpek ırkları hangileri diye merak ediyor olabilirsiniz. İşte, çocuk dostu köpek ırkları!

Köpeklerin Çocuklara Katkısı Nedir?

Çocuklarla en iyi anlaşan köpek ırkları hakkında bilgi vermeden evvel, köpeklerin çocuklara katkılarından söz edelim. Çocuklarınız ya da bebekleriniz için arkadaş olabilecek bir köpek sahiplenmek istiyorsanız öncelikle çocuklarınızın ya da bebeklerinizin zevklerini bilmeniz gerekir. Zevklerini bildikten sonra çocuğunuza en yakın özelliğe sahip olan köpekleri sahiplenebilirsiniz.

Köpeklerle yaşayan bebeklerin daha az hastalandığı görülmüştür. Ayrıca çocuklarınızın özgüven kazanması hususunda köpekler, onlara büyük oranda katkı sağlamaktadır. Evinizde bir köpek varsa çocuklarınızın astım, egzama, alerji gibi hastalıklara yakalanmaları oldukça azdır. Köpek sahibi çocuklar sürekli hareket halinde olduklarından dolayı büyüme ve gelişmeleri oldukça sağlıklı olacaktır ve köpekler, kardeşler arası bağlılığı da önemli ölçüde arttırmaktadır.

çocuklarla en iyi anlaşan köpek ırkları

Köpekler ayrıca çocuklarınızın yeni yetenekler kazanmasına da son derece yardımcı olmaktadır. Köpeklerle büyüyen çocuklar daha samimi, çevreye ayak uydurabilen, sorumluluk sahibi ve dinç kişilikler olurlar. En önemlisi ise köpekler, otizmli çocukların stresini azaltıcı bir özelliğe sahiptir.

Av kökenli olan köpek ırkları, suda oynamayı ve yüzmeyi çok severler. Kemirmeyi oldukça sevdiklerinden dolayı evdeki eşyalara zarar verme olasılıkları oldukça yüksektir. Kemirme özelliklerinin yanında oldukça sakin, her ortama uyum sağlayabilen ve eğitime açık canlılardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Bakımı Kolay Köpek Irkları

Çocuklarla En İyi Anlaşan Köpek Irkları

Hayvanlarla büyüyen çocuklar gerek sosyal gerekse duygusal anlamda daha da gelişirler. Ancak dikkat edilmelidir ki köpekler de bir can ve onların da bir duyguları var. Sadece çocuğunuz için bir köpek sahiplenmek ve çocuğunuz büyüdüğünde köpeğe bakmayı bırakmanız oldukça yanlış bir davranıştır. Sadece çocuğunuz için köpek sahiplenmek yerine onlara bakabilmeyi de göze alıp sevgiyle büyütmeniz ve terk etmemeniz gerekir.

çocuklarla en iyi anlaşan köpek ırkları

Köpekler, insanlara en iyi dosttur. Özellikle de küçük yaşlarda köpeklerle yaşamaya başlayan çocuklar, köpekleri en yakın ve samimi arkadaş olarak görmektedir. Hayvan sevgisi de küçük yaşlarda kazanılan bir duygudur. Çocuğunuz daha küçük yaşlardayken bir köpek sahiplenirseniz çocuğunuzun sevgiyle büyümesine ve hayvan sevgisi kazanmasına destek olursunuz. Ayrıca çocuğunuzun kişisel gelişimi için de hayvan sahiplenmek oldukça önemlidir. Öyleyse çocuklarla en iyi anlaşan köpek ırkları hangileri, gelin hep beraber bu sorunun cevabına bakalım.

1. Newfoundland Köpek Irkı

Çocuklarla en iyi anlaşan köpeklerden bir tanesidir. Türü gereği iri ve büyük yapıdadır. Bu köpekler çevresiyle oldukça iyi anlaşır. Fazlasıyla nazik ve sevimli olmalarının yanı sıra son derece oyun oynamayı severler ve çok enerjiktirler. Çocuklarınız ya da bebeklerinizle oynarken saatler geçebilirler. Oldukça sık tercih edilirler.

2. Beagle Köpek Irkı

Çocuklarla en iyi anlaşan köpek ırkları arasında bir diğeri de Beagle. Bu köpekler küçük bir vücut yapısına sahip. Çocuklar için oldukça iyi bir oyun arkadaşı olur. Son derece hareketli ve neşeli yapılarıyla çocuklara pozitif enerji katarlar. Ayrıca hareketli yapıları sayesinde çocuklarınızın da hareket edebilmelerini sağlarlar ve bu da çocuğunuzun kişisel gelişimi adına oldukça önemlidir. Beagle köpekler çok meraklı bir yapıya sahiptir ve bu yapıları sayesinde çocuklarınızla yeni yerler keşfetmeye bayılırlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Cilt Kanseri Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

3. Golden Retriever Köpek Irkı

Bu ırk, en cana yakın köpekler olarak bilinmektedir. Oldukça özgüven sahibidir ve son derece akıllıdır. Çocuklarla en iyi anlaşan köpekler denildiğinde ilk akla gelen ırklarından birisidir. Oyun oynamayı çok sever ve son derece hareketlidir.

4. Fino Köpek Irkı

Evde en çok beslenilen köpeklerden bir tanesidir. Oldukça sevecen yapılarıyla kendilerini herkese sevdirmeye bayılırlar. İnsanlarla yakın ilişki kurmayı çok severler. Genel bakımlarına da oldukça önem gösterilmesi gerekir. Düzenli olarak köpek fırçası yardımıyla genel tüy bakımlarının gerçekleştirilmesi, ağız ve diş sağlığına dikkat edilmesi gerekir. Çocuklar için en ideal can dostu olarak öne çıkar.

5. Labrador Retriever Köpek Irkı

Dost canlısı köpekler olarak adlandırılabilir. 45 kg kadar ağılığa ulaşabilir ve son derece enerjik bir yapıya sahiptir. Kolayca eğitilebilir ve çocuklarla çok iyi anlaşabildikleri için aileler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

6. Bernese Dağ Köpeği Irkı

Çocuklarla en iyi anlaşan köpek ırkları arasında yer alan Bernese Dağ Köpeği, dünyanın en cana yakın ve samimi köpekleri olarak bilinir. 50 kiloya kadar ulaşabilmektedir. Kilo problemi yaşamaması adına dengeli beslenmeli ve kaliteli köpek maması tüketmelidir. Çoğu ülkelerde özel gereksinim ihtiyacı olan çocuklar için rehabilitasyonda kullanılır.

7. Cavalier King Charles Spaniel Köpek Irkı

Temastan çok fazla hoşlanan bir köpek türüdür. Özellikle de fiziki sevgiden hoşlanan çocuklar için iyi bir seçimdir. Çok sık havlamazlar ve bu nedenle de apartman dairelerinde yaşayan aileler sıklıkla tercih edebilmektedir.

8. Cocker Spaniel Köpek Irkı

Yabancılara karşı bile dost canlısı olan bu köpekler oyun oynamaktan oldukça zevk alır. Son derece enerjik ve dışa dönük olan bu köpekler, çocuklarla en iyi anlaşan köpek ırklarından biri olarak bilinmektedir. Ancak çok fazla tüy döktükleri için sürekli taranmaları gerekmektedir. Aynı şekilde tüy sağlığını korumak için doğru köpek banyo ürünleri ile bakımı yapılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bolognese Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM