Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

6 Maddede Fino Köpek Cinsleri

Abone Ol 
6 Maddede Fino Köpek Cinsleri

Fino köpek cinsleri en popüler köpek ırkları arasında sayılır. Küçük ve sevimli görünümleri ile fino köpeklerin her cinsi tercih edilmektedir. Bu köpekler neşeli ve enerjik yapıları ile bilinirler. Sadık, itaatkar ve kolay eğitilebilir özellikleri ile öne çıkan fino köpeklerinin her cinsi ev ortamına bakmak için uygundur. Yine de onların enerjisini atmaları için dolaştırılması ve gün içindeki aktifliklerinin korunması önemlidir. Peki, fino köpek cinsleri nelerdir? Bu cinslerin kendilerine has özellikleri nelerdir?

Fino Köpek Cinsleri Nelerdir?

Fino köpeklerinin farklı cinsleri mevcuttur. Bu köpekler birbirleri ile iyi anlaşabilir ve farklı köpek cinslerine karşı da sosyal tavırları ile bilinirler. Bu köpekler oyuncu, kolay eğitilebilir ve sadık yapıları ile aile köpeğidir. Hem koruyucu hem de sevimli yapıları ile öne çıkan her bir fino köpeği, farklı görünümleri ile beğenileri toplar.

1. Pomeranian Fino Köpekleri

fino köpek cinsleri

Fino köpek cinsleri söz konusu olduğunda Pomeranian oldukça popülerdir. Düzenli tüy bakımı ve temizliğine ihtiyaç duyan Pomeranian fino köpekleri, dost canlısı yapıları ile öne çıkar. Uzun tüylere sahip olan Pomeranian cinsi finoların çocuklar ile de çok iyi anlaştığı bilinmektedir. Oyuncu yapıları Pomeranian finoların en belirgin özelliklerindendir. Bu köpekler, sahibini mutlu etmek ve onlara olan bağlılığını göstermek için her numarayı sergileyebilir.

Çok tüy dökmesi nedeniyle tüy bakımını destekleyecek içeriğe sahip mamalar ile beslenmesi önemlidir. Bu köpeklerin tüy bakımı düzenli olarak yapılmazsa sürekli olarak tüy dökmesi mümkündür. Özellikle de tüylerin düzenli şekilde taranması, bu köpeklerin bakım ve temizliğinin temelini oluşturur. Pomeranian cinsi köpek için en iyi tüy bakım malzemelerini Pet Shop Zoo‘da bulabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Ne Kadar Yürümeli?

2. Maltese Fino Köpeği

fino köpek cinsleri

Yoğun tüy yapısına rağmen pek tüy dökmeyen Maltese fino köpekleri, yoğun bakıma gereksinim duymazlar. Düzenli temizlik ve bakım sağlanırsa bu açıdan sorunları olmaz. Bu köpekler yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Bu nedenle de uzun saatler boyunca evde tek kalmaları onları mutsuz edebilir. Sahibinden ilgi görmeyi seven bu köpekler, sahibini korumak için tüm numaralarını gösterebilir.

Dost canlısı yapısı, kolay eğitilebilir oluşu ve sevimli görünümü ile Maltese fino köpekleri sıklıkla tercih edilen fino köpeklerinden biridir. Bu köpekler enerjik ve oyuncu yapıları ile öne çıkar. Çocuklar ile iyi anlaşabilirler ve oyun oynamaktan keyif alırlar.

3. Shih Tzu Fino Köpekleri

fino köpek cinsleri

Sık ve uzun tüylü yapıya sahip olan Shih Tzu köpeklerin tüyleri çok sık dökülmez. Yaşayabilecekleri olası deri problemi ise derilerinin matlaşmasıdır. Bunu önlemek için ise Shih Tzu köpeklerin tüy bakımının düzenli olarak yapılması gerekir. Tüylerin taranması ve banyo düzeninin doğru şekilde planlanması tüy ve deri sağlığını koruyacaktır.

Oyuncu, sadık ve neşeli karakterleri ile bilinen Shih Tzu köpekler sahiplerine karşı çok kibar ve sadık davranırlar. Sahiplerini korumak için olası tehlikelere karşı daima tetikte beklerler. Küçük cüsselerine rağmen sahiplerini korumak için tüm güçlerini ortaya koyabilirler.

4. Pekinez Fino Köpeği

fino köpek cinsleri

Çok uzun tüyleri ile bilinen Pekinez fino köpekleri adeta bir tüy topağı gibi görünürler. Uzun ve sık tüy yapılarına rağmen yoğun tüy dökme sorunu yaşamazlar. Dost canlısı ve korumacı tavırlara sahiptirler. Bu nedenle de sahiplerine ve sevdiklerine karşı sadık olmaları ile bilinirler. Özellikle de çocuklar ile çok iyi dostluk kurabilen Pekinez fino köpekleri, oyun oynamaktan ve tüm günü eğlenerek geçirmekten keyif alan enerjik köpeklerdir.

5. Papillon Fino Köpeği

fino köpek cinsleri

Papillon köpek de fino köpek cinsleri arasındadır. Diğer köpeklerin çoğuna göre çok küçük cüsseye sahip olan Papillon fino köpekleri, kolay eğitilebilir olmaları ile öne çıkarlar. Bu köpekler tuvalet eğitimini, basit hareketleri, özel numaraları doğru eğitim ile kısa sürede öğrenebilirler. Bu nedenle de eğitimi doğru şekilde gerçekleştirmek, bu köpeklerin gelişimi için önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Giant Schnauzer (Dev Schnauzer) Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Uzun tüy yapısına sahip olmalarına rağmen çok fazla tüy dökme eğilimi göstermezler. Yine de tüylerinin düzenli şekilde taranması oldukça önemlidir. Bu sayede dökülen tüylerin toplanması mümkün olabilir. Ayrıca tüylerin birbirine karışması da önlenebilir.

6. Bichon Yorkie Fino Köpeği

fino köpek cinsleri

Basık yüz şekli, dalgalı tüyleri ve sevimli görünümleri ile sıklıkla tercih edilen fino köpeklerinden biridir. Bichon Yorkie fino köpekleri özellikle de uysal ve sevecen tavırları ile öne çıkar. Kolaylıkla eğitilebilen, kolaylıkla uyum sağlayan, diğer köpekler ile de kolayca anlaşabilen bu köpekler de tıpkı diğer fino köpekleri gibi tembellikten pek hoşlanmaz. Bu nedenle de onlarla oyun oynamak, mutlu olmaları için önemlidir. Bichon yorkie fino köpekler için en eğlenceli oyuncaklar Pet Shop Zoo’da!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.