Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Muhabbet Kuşu Cinsiyet Ayrımı Nasıl Anlaşılır?

Abone Ol 
Yavru Muhabbet Kuşu Cinsiyet Ayrımı Nasıl Anlaşılır?

Yavru muhabbet kuşu cinsiyet ayrımı çoğu insan tarafından merak edilir. Muhabbet kuşlarının cinsiyetlerinin nasıl belirlendiği muhabbet kuşu sahipleri için bir problem olabilir. Özellikle de yavru muhabbet kuşlarının cinsiyetlerini anlamak oldukça zor olabilir. Bu konuda belli noktalara dikkat etmek ise muhabbet kuşlarının cinsiyetini anlamak için yardım edebilir. Altı aydan önce yavru muhabbet kuşlarının cinsiyetini anlamak zor olabileceği için ilk altı ay beklemek gerekebilir. Peki, yavru muhabbet kuşu cinsiyet ayrımı nasıl yapılır?

Yavru Muhabbet Kuşu Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?

Yavru muhabbet kuşlarının altıncı aydan önce cinsiyetlerini anlamak bir hayli zorlayıcı olabilir. Muhabbet kuşlarının cinsiyeti özellikle de cere adı verilen bölgenin renginden ve burun deliklerinin etrafındaki halkalardan anlaşılabilir. Altı aydan küçük muhabbet kuşlarının cere rengi ise daha tam oturmamıştır. Bu nedenle altı aydan küçük yavruların cinsiyetlerini kesin şekilde anlamak mümkün olmayabilir.

Muhabbet kuşlarının burun deliklerinin etrafında beyaz halkalar mevcutsa bu kuşların erkek olduğu söylenebilir. Ayrıca cere rengi de muhabbet kuşlarının cinsiyetini belirlemek için önemli bir detaydır. Erkek muhabbet kuşları ile dişi muhabbet kuşlarının cere renkleri birbirinden farklı olacağı için bu noktalara dikkat etmek gerekir.

Yavru Muhabbet Kuşu Cinsiyet Ayrımı

Yavru Erkek Muhabbet Kuşları Nasıl Anlaşılır?

Yavru muhabbet kuşu cinsiyet ayrımı nasıl yapılır? Yavru erkek muhabbet kuşlarının cinsiyetini anlamak için cere renklerine bakılır. Muhabbet kuşlarının gagasının üzerinde yer alan kısım ceredir. Bu bölge erkeklerde genellikle mavi ve mor tonlarında olur. Yavruluk döneminde açık renklerde olabilen bu cere rengi daha sonradan koyulaşır ve belirgin hale gelir. Belirginleşen cere renginden muhabbet kuşlarının cinsiyetini anlamak mümkün olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  6 Maddede Dost Canlısı Kuş Cinsleri

Erkek muhabbet kuşlarının burun deliklerinin etrafında beyaz halkalar olabilir. Cere renginin daha açıldığı bir bölge olan bu alanda beyaz halka gözlemlerseniz muhabbet kuşunuzun erkek olduğunu düşünebilirsiniz.

Erkek muhabbet kuşları davranış bakımından da dişi kuşlardan daha farklıdır. Erkek kuşlar genel olarak çok hareketlidirler. Ayrıca erkek muhabbet kuşları dişilere nazaran daha uzun öterler. Ötme sırasında başlarını sallamaları da erkek muhabbet kuşlarına has bir harekettir. Bu davranışlar elbette her kuşa göre değişiklik gösterebilir ancak genel olarak erkek muhabbet kuşları aktif olmaları ile bilinirler.

Yavru Muhabbet Kuşu Cinsiyet Ayrımı

Yavru Dişi Muhabbet Kuşları Nasıl Anlaşılır?

Yavru muhabbet kuşu cinsiyet ayrımı nasıl yapılır? Dişi muhabbet kuşlarının cere rengi erkeklerden farklıdır. Dişi muhabbet kuşlarında cere genellikle beyaz, krem ve kahverengi tonlarda olur. Özellikle de dişi muhabbet kuşunun üremeye hazır olduğu dönemde cere rengi koyu kahveye döner ve ceresinde çatlaklar ve kuruluklar meydana gelebilir.

Dişi muhabbet kuşları erkek muhabbet kuşlarına göre daha az hareket eder. Evi, çevreyi ya da kafesini keşfetmek için erkek kuşlar kadar hevesli olmayabilirler. Ayrıca daha kısa ötmeleri ile de bilinirler. Dişi muhabbet kuşlarının erkeklere göre daha agresif olabileceği de söylenebilir. Korkma, rahatsız edilme gibi durumlarda erkeklere göre daha agresif şekilde tepki gösterebilirler. Bu özellikleri elbette ki her kuşta farklı olabilir. Genel anlamda ise dişi muhabbet kuşlarının davranış özellikleri birbirine benzer niteliğe sahiptir.

Muhabbet kuşları için ihtiyaç duyduğunuz tüm ürünler çevrimiçi mağazamızda!

Muhabbet kuşları hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.