Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Hamile Japon Balığı Nasıl Anlaşılır?

10.08.2021
61.985
Abone Ol 
Hamile Japon Balığı Nasıl Anlaşılır?

Japon balığı besliyorsanız; hamile japon balığı nasıl anlaşılır merak ediyor olabilirsiniz. Japon balığı çok çeşitli su koşullarını tolere eder. Geniş bir yiyecek yelpazesiyle memnun edilmesi kolaydır ve türüne bağlı olarak nispeten dayanıklıdır. Aynı zamanda verimli bir balık türüdür. Sadece bir yaşında olan japon balığı, tek seferde 1000’e kadar yumurta bırakabilir. Yılın daha sıcak aylarında ayda bir kez yumurtlayabilirler. Daha sıcak sularda tutulduklarında yıl boyunca daha fazla çoğalabilirler.

Japon Balığı Biyolojisi

Hamile japon balığı hakkında detaylı bilgi önemlidir. Bu nedenle japon balığının biyolojisini de öğrenmek gerekir. Bilinmesi gereken ilk şey: hamile akvaryum balığı diye bir şey yoktur. Bu balıklar gebelik dönemine kadar içlerinde canlı yavru taşımazlar ve canlı balık doğurmazlar. Bunlar sadece yumurta bırakan türlerdir.

Ardından, akvaryum balıklarınızdan hangisinin erkek veya dişi olduğunu da bilmelisiniz. Dişi akvaryum balığı, yumurta taşımasa bile daha yuvarlak olma eğilimindedir. Yumurtaları taşırken bir tarafı biraz daha yuvarlak görünebilir. Bir dişinin yüzgeçleri, özellikle üremeye hazır olduğunda hafifçe dışarı çıkacaktır. Göğüs yüzgeçleri daha kısa ve daha yuvarlak olacaktır. Erkekler, özellikle yukarıdan bakıldığında daha ince olacak ve daha uzun, sivri göğüs yüzgeçlerine sahip olacaktır.

Japon Balığının Yumurta Taşıdığı Nasıl Anlaşılır?

Japon balığınızın biraz daha yuvarlak ve dolgun olduğunu fark ederseniz, balığınız yumurta taşıyor olabilir. İlk olarak, akvaryum balığınızın şeklindeki değişikliğin diğer nedenlerini ortadan kaldırmaya çalışın. Balığınız, hastalıktan şişebilir unutmayın. Kaliteli japon balığı yemi ile onun sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz.

Hamile Japon Balığı Ne Kadar Yem Yer?

Japon balığının aşırı yem tüketmesini önlemek ve onun sağlığını korumak amacıyla normalde günde bir kez yem verirsiniz. Bununla birlikte, yumurtlama döneminde iken, akvaryum balığınızın daha fazla enerjiye gereksinimi olacaktır. Bunu elde etmenin en iyi yolu, onu biraz daha fazla beslemekten geçer. Bunun için hamile japon balığına günde iki ila üç defa yem sunmanız önemlidir. Haftada üç kez, kan kurdu, balık canlı yem veya tuzlu su karidesi gibi protein açısından zengin yiyecekleri de tüketmeliler.

Hamile Japon Balığı Ne Zaman Yumurtlar?

Dişi akvaryum balığı hazır olduğunda ve çevre koşulları uygun olduğunda akvaryuma yüzlerce yumurta bırakacaktır. Aslında, bir akvaryum balığı bir seferde 1.000’e kadar yumurta bırakabilir, ancak hepsi hayatta kalamaz. Bu yumurtalar bitkilere ya da çeşitli akvaryum malzemesi gibi yerlere yapışacaktır. Yumurtlama genellikle sabahın erken saatlerinde gerçekleşir. Erkek daha sonra yumurtaları dölleyecektir. Tüm süreç dört saate kadar sürebilir. Döllenmiş yumurtalar sarı, şeffaf bir renk olacaktır. Döllenmemiş yumurtalar süt beyazına döner.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryum Yosun Sorunu Nasıl Giderilir?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.