Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı,Bakımı ve Beslenmesi

28.04.2021
2.671
Abone Ol 
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı,Bakımı ve Beslenmesi

Bugünkü yazımızda Japon balığı cinsiyet ayrımı konusunda bilgiler verirken bu sevimli canlıları daha yakından tanımış olacağız. Akvaryum balıkları içerisinde en fazla sevilenlerden biri olan bu balık türü, görünümüyle herkese kendini anında sevdirir. Herkes onu beslemek ister.

Bu balıklar sazangiller familyasına aittir. Birçok çeşidi de soğuk suda yaşayabilir. Netice olarak akvaryumunuz içerisinde yalnızca bu balıktan varsa ısıtıcı almak zorunda değilsiniz. Bu balık çeşitleri genel manada beş sene kadar yaşam sürerler. Ama ona daha iyi bakarsanız çok daha uzun süre yaşar.

Japon Balığı Kökeni Hakkında Önemli Bilgiler Nelerdir?

Ülkemiz özelinde baktığımız zaman bu balıkların Japon balığı olarak anıldığını görürüz. Bu balıklar, öteki ülkelerde altın balık anlamına gelen Gold Fish adıyla bilinir. Japon balığı cinsiyet ayrımı nasıl yapılır konumuza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu balıkların tarihi Çin’e dayanır. Milattan sonra ikinci yüzyıl, bu balıkların başlangıcına işaret eder.

Bu balığa benzer diyebileceğimiz diğer kırmızı havuz balıklarının asıl kökeni ise milattan önce 2000 senesine denk gelmektedir. Bu durumdan da anlayabileceğiniz üzere akvaryum balıkları arasında en eski olan balık çeşitlerinden biri bu balıklardır. Peki bu dostların cinsiyet ayrımını nasıl yapıyoruz? Haydi gelin beraber öğrenelim!

Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı Tam Olarak Nasıl Yapılmaktadır?

Bu balık cinsinin cinsiyet ayrımı yapıldığı esnada kuyruk, karın ve gövde kısımlarının incelenmesi gerekir. Erkek balığın dişi balığa göre daha uzun bir kuyruğa sahip olduğu bilinir. Dişi olan Japon balığının ise gövdesi ötekine göre biraz daha uzundur. Karın kısmı da azıcık daha şişkin haldedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Popüler 6 Tuzlu Su Balığı

Japon Balığı Bakımı Hakkında Bilgiler

Japon balığı cinsiyet

Kırmızı Japon Balığı

Bu balıkların suda bulunan oksijen miktarının değişmesine ve çeşitli olarak ısı değişimlerine her zaman için dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz. Yaşadığı yerdeki suyun sıcaklığı 18-24 derece olmak zorundadır. Bu balık türünün doğru düzgün bir şekilde beslenebilmesi için özel türde balık yemi piyasada bulunmaktadır.

Japon balığı cinsiyet ayrımı konumuza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu balıkların midesi yoktur. Bu nedenle doyum hisleri de bulunmaz. Bu balıkları her daim kontrollü olarak beslemek en iyisidir. Protein haricinde bu balıkların karbonhidrat kaynaklı olarak da beslenmesi gerekir. Japon balıkları, kendi türlerinden olan balıklarla harika anlaşır.

Fakat kendinden daha ufak ya da devasa olan Japon balıklarıyla çok iyi geçinemeyebilir. Yaşadıkları sorunlar akabinde küçük balıkları yiyerek öldürebilirler. Ama bu balıkların yaşadıkları ortam nasıl olmalıdır? İşte birbirinden ayrıntılı anlatımımız ile bu balıkların yaşam ortamları…

Japon Balığı Akvaryumu Tam Olarak Nasıl Olmalıdır?

Bu balık türü çok ufaktır ama ona iyi bakarsanız harika bir yaşam sürer. Bunun sonucunda da devasa boyutlara gelebilirler. Bu sebeple Japon balıklarının büyüyerek gelişebilmesi için balık başına 10 litre olacak biçimde bir su hacminin oluşturulması gerekir.

Japon balığı cinsiyet ayrımı konumuz tüm hızıyla sürüyor. Güçlü bir gözlemci olduğunuza inanıyorsanız bu balıkların sürekli olarak ağız bölgelerine akvaryum kumu alıp kum içinde yem aradıktan sonra kumu yeniden attıklarına tanık olmuşsunuz demektir.

Bu sebeple akvaryum kumu seçtiğiniz sırada ince ve yuvarlak yapılı olan kumlar seçmeye özen gösterin. Karma çeşitte olan kumlar da suyu her zaman bulandırır. Bu sebeple kaliteli olan bir akvaryum filtresi kullanmak önemlidir. Bu filtreyi her zaman çalıştırmanız gerekir. Fakat balığı yormaya çalışmayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evde Balık Beslemenin Avantajları Nelerdir?

Bu balıklardan beslediğiniz zaman akvaryumda kesinlikle köklü bitki yetiştirmemelisiniz. Bunun sebebi ise balıkların sürekli olarak kumla oynayarak neticesinde bitki köklerine zarar vermeleridir. İllaki akvaryum içerisinde bitki yetiştirmek istiyorsanız da kalın yapraklara sahip olan bitkilerden büyütün deriz.

Japon Balığı Yumurtası Tam Olarak Nasıldır?

Bu balıklardan bazısının karın bölgesinde meydana gelen aşırı derecede artan şişkinlik durumu, hamile olduğuna bir işarettir. Gebe kalmış olan bu Japon balıklarında anüs kısmı içe doğru çöküktür. Üreme zamanlarında ise erkek olan balıkların bedenleriyle kafalarının birleşim noktasında kabarcıklar oluşmaktadır.

Bu kabarcıklar, Japon balıklarının cinsiyet ayrımı yapıldığı sırada çok işe yaramaktadır. Bu sempatik balıkların belli bir süre sonra cinsel açıdan olgunluğa varmaları ise akvaryum imkanlarına göre değişiklik göstermektedir. Isı açısından sabit olduğunu söyleyebileceğimiz 22-25 derece olan akvaryumlarda sene boyunca yumurta alımı sağlanabilir. Bu sahiden de olumlu bir olaydır.

Ama dış havuzlarda havanın çok daha fazla sıcak olduğu anlarda yumurta almak daha kolay olmaktadır. Bu sıcaklık genel manada İlkbahar mevsimine denk gelmektedir. Japon balıklarının yumurtaları 5-6 gün içerisinde açılmaya başlar. Bu evre boyunca Japon balığınızı tek bir türde yem ile yemleyin. Japon balığı cinsiyet ayrımı konusuna devam ediyoruz.

Japon Balığı Ömrü Ne Kadardır?

Bu balık çeşidinin ömrü tabii ki bakımlarının ne şekilde iyi yapıldığı ve çevre koşullarının neler olduğuyla yakından ilgilidir. Bu balıklar en uygun balık yemleriyle yemlenirse, akvaryum suları da her zaman tazelenirse, günde bir ya da iki kez güneş de görürlerse 7 sene bile yaşayabilirler.

Fakat unutmayın ki güneş ışınlarını doğrudan almaları zararlıdır. Bilinen en yaşlı Japon balığı 44 yaşında ölmüştür. Şayet siz de bu balığın uzun zaman yaşamasını diliyorsanız her daim bakımına özen göstermelisiniz. Onu en iyi biçimde beslerseniz ve ona sevginizi de hissettirirseniz daha da uzun zaman yaşar. Japon balığı cinsiyet ayrımı konulu yazımızın sonuna geldik, şimdilik hoşça kalın!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeni Başlayanlar İçin Bakımı Kolay Balıklar
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.