Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Lepistesle Yaşayan Balıklar

27.02.2022
7.812
Abone Ol 
Lepistesle Yaşayan Balıklar

Lepistesle yaşayan balıklar hangileri? Akvaryumların rengarenk görüntüsü ve içerisindeki balıkların mükemmel bir uyum içerisinde yaşıyor olmaları insanlar tarafından oldukça ilgi görür.

Akvaryumların iç dekorasyonunun da insanın kişisel tercihine kalması, çoğu insan için bir uğraş ve bir hobi haline gelmesine sebep olmuştur. Eğer ilk kez akvaryum ediniliyorsa alınacak balıkların birbiriyle uyumunu bilmek önemlidir.

İki anlaşamayan balık türünün bir akvaryum içerisinde olması türlerden birinin zarar görmesine sebep olabilir. Bundan dolayı beslemek istediğiniz bir balık olduğunda bu balık türünün uyumlu olduğu diğer balık türlerini öğrenip ona göre bir seçim yapmanız gerekir.

Bu yazımızda lepistes balıklarının uyumlu olduğu balık türlerini ele aldık. Şimdi birlikte bu balık türlerini biraz daha yakından inceleyelim. İşte, lepistesle yaşayan balıklar!

1. Plati Balığı

Lepistesle yaşayan balıklar arasında yer alan Plati balıkları sakin ve uyumlu bir balık türüdür. Bu özelliklerinden dolayı hem lepisteslerle hem de diğer tüm balıklarla oldukça iyi anlaşırlar. Minik ve yuvarlak görüntüleri olan oldukça sevimli bir balık türüdür.

Uygun koşullarda bakılırsa 2 yıl kadar yaşayabilirler. Akvaryum içerisindeki yosunlarla beslenmekten hoşlanırlar ve genellikle akvaryumun orta bölgesinde yüzerler. Aynı zamanda pul yem ile sağlıklı şekilde beslenebilirler. Plati balıkları oldukça hızlı üreyebilirler bu sebeple kontrollü olmanızda fayda var. Eğer lepistes balıklarına sahipseniz yanında gönül rahatlığınla plati balığı besleyebilirsiniz.

2. Kılıçkuyruk Balığı

Kılıçkuyruk da lepistesle yaşayan balıklar listesinde. Kılıçkuyruk balıkları birçok koşula rahatlıkla ayak uydurabilen ve aynı zamanda da lepistes balıklarıyla da çok uyumlu olan bir balık türüdür. Lepistes balıklarınızın yanına hiç çekinmeden alacağınız bir balık türüdür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Arowana Balığı Özellikleri ve Bakımı

Bu balık türünün erkekleri dişilerine göre daha küçüktür ve kılıçkuyruk isimlerini yine erkeklerinin burun kısmında bulunan sivri çıkıntıdan alırlar. Bu balık türleri başka balıklarla oldukça iyi anlaşıyor olsalar da kendi türlerinde erkek olanlar rekabet içerisindedirler. Sürüler halinde yaşayan bu balıklardan edinmek istiyorsanız en az 6 adet almanız gerekir. Lepisteslerle akraba olan bu balıkları akvaryumunuza rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

3. Siyah Moli Balığı

Siyah moli balıkları lepistes balıklarıyla benzerlik gösteren bir balık türüdür. Bir akvaryum içerisinde bu iki tür balığı gönül rahatlığıyla besleyebilirsiniz. Sakin yapılı ve uyumlu olan siyah moli balıkları oldukça dayanıklı bir balık türüdür. Yalnızca su kirliliğine karşı bir hassasiyetleri söz konusudur.

Beslenme konusunda da pek seçici olmayan siyah moli balıklarını kurutulmuş yiyecekler, sebze, donmuş yiyecekler gibi pek çok yiyecekle besleyebilirsiniz. Bakımı oldukça kolay olan bu balıklar lepisteslerle de oldukça iyi anlaşacaktır. Bu balıkların yaşam alanını daha hijyenik ve yaşanabilir kılmak adına akvaryum filtreleri kullanmayı ihmal etmemelisiniz!

4. Bal Gurami Balığı

Bu tür balıklar lepisteslerle çok iyi anlaşırlar fakat biraz ürkek bir tavırları vardır. Bu türle ilgili en dikkat edilmesi gereken şeylerden biri bakımlarının pek kolay olmadığıdır. Eğer ilk kez akvaryum edinecek biriyseniz bal gurami balıklarını tercih etmemelisiniz.

Bal gurami balıklarının renkleri uyum sağladığı alanda canlanır ve güzelleşir. Bu sebeple akvaryumculara gittiğinizde birçok balık arasında mat renkte olurlar. Eğer onlardan alıp akvaryumunuza koyarsanız zaman içerisinde yerine alışacak ve oldukça güzel bir görünüme sahip olacaktır.

5. Çöpçü Balığı

Çöpçü balıkları adından ötürü insanlar tarafından akvaryumu temizleyen balık olarak bilinir fakat bu belki kesinlikle yanlıştır. Çöpçü balıkları akvaryum içerisindeki artık yemlerle beslendikleri için bu ismi almışlardır. Bu balık türü pisliklerle değil dibe çöken yemlerle beslenir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Balıklarda Kadife Hastalığı Belirtileri ve Nedenleri

Çöpçü balıkları zararsız ve uyumlu canlılar oldukları için lepistes balıklarıyla da oldukça iyi anlaşıp aynı ortamda sorunsuz yaşayabilmektedirler. Çöpçü balıklar sürüler halinde yaşadıklarından en az 3 ya da 6 adet edinmeniz gerekir. Bu sevimli balıkların yaşam alanlarının temiz ve hijyenik kalması adına akvaryum temizlik ve bakım ürünleri ile düzenli bir bakım yapılması gerekir.

6. Harlequin Rasbora Balığı

Lepistesle yaşayan balıklar listesi Harlequiz Rasbora ile devam ediyor. Bu balık türü hem diğer balık türleriyle iyi anlaşan uyumlu balıklardır hem de kalabalık akvaryumlarda bulunmaktan hoşlanırlar. Barışçıl ve uyumlu olan bu tür lepistes balıklarıyla da çok iyi anlaşırlar.

Harlequiz Rasbora balığı edinirken en az 8 ya da 12 adet almaya dikkat etmelisiniz çünkü küçük gruplar halinde olduklarında stresli ve çekingen bir hale bürünürler. Bu balık türünü yırtıcı ya da büyük balıklarından uzak tutmanız yeterli olacaktır. Bakımları da oldukça kolay ve zahmetsizdir.

7. Kardinal Tetra Balığı

Beslenmek istediğinde en az 7 adet edinilmesi gereken kardinal tetra balıkları bakımı oldukça kolay olan bir balık türüdür. Toplu halde yaşamayı oldukça severler ve kalabalık akvaryumda kardinal tetra balıklarını rahatlıkla besleyebilirsiniz.

Lepisteslerle de bir arada yaşayabilirler ve uyum sağlarlar fakat bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli şey tetra balıklarının lepistes yavrularını yiyebilme ihtimallerinin olmasıdır. Bu yüzden yavruları büyüyene kadar başka bir yerde tutmak mantıklı olacaktır. Besin bileşenleri yönünden zengin olan balık yemleri ile beslenmeleri şarttır.

8. Kuhli Balığı

Tıpkı bir yılan balığına benzeyen kuhli balıkları lepistes dahil olmak üzere birçok akvaryum balığıyla çok iyi anlaşırlar.

Kuhli balıkları akvaryumun gizli saklı köşelerinde gezinmekten ve alt tabakasında saklanmaktan çok hoşlanırlar. Bu balıklar canlı gıdaları, dondurulmuş ve kurutulmuş gıdaları yemekten çok hoşlanırlar. Kurutulmuş balık yemi ile beslenmeleri önemlidir. Bu balıkların bakımları çok kolay olmasa da çok zor da değildir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamile Japon Balığı Nasıl Anlaşılır?

9. Nerite Salyangozu

Bu canlılar sudaki algler ile beslenirler ve akvaryum dünyasında oldukça popülerdir. Lepistes balıklarıyla da oldukça iyi anlaşan nerite salyangozları akvaryum temizleme özellikleriyle de bilinirler.

Nerite salyangozu satın alırken mutlaka üzerinde çatlak ya da yarık bulunmayanları almalısınız. Akvaryumun dibinde hareketsiz ters duran salyangozlardan uzak durmanız gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.