Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Balık Beslenmesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

04.02.2023
1.371
Abone Ol 
Balık Beslenmesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Balık beslenmesi büyük bir dikkat gerektiren bir konudur. Balığınızı beslemek, ailenin en küçük üyelerini bile dahil edebileceğiniz basit, eğlenceli ve hızlı bir görevdir. Bununla beraber tüm balıkların aynı şekilde beslenmediğini unutmamalısınız. Özellikle de balıklar günde kaç yem yer sorusunun cevabını bilmelisiniz.

Bazı balıkların yüzmek için daha fazla yeme ihtiyacı varken, diğerlerinin yavaş bir şekilde akvaryumda salınması için daha minik miktarlarda yeme gereksinimi olur. Ayrıca dipte kalan yemleri tüketen balıkları da unutmamak gerekir. Yemi ne sıklıkla vermeniz gerektiğini bilmek için balığınızın günde kaç kez yediğini hesaba katmalısınız.

Balıklar Günde Kaç Kez Beslenmeli?

Balık Beslenmesi

Balık beslenmesi söz konusu ise en önemli hususlardan birisi, balıkların günde kaç kere beslenmesi gerektiğidir. Bazı insanlar balıklarını sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki defa besler. Balıkların doğal beslenme alışkanlıklarının taklit edilmesi gerektiğini göz önünde bulundurursak, ideal olan, mümkünse balıkları dört veya altı kez, aşırı beslememeye özen göstererek küçük miktarlarda yemlemektir.

Ek olarak; akvaryum aydınlatması kullanmıyorsanız, balıkların yemi görebilmesi adına iç mekan lambasının açık olduğundan emin olmalısınız.

Balıkları Aşırı Beslememeye Dikkat Edin

Balık beslenmesi konusunda bir diğer ayrıntı ise balığı aşırı beslememek. Balığın günde kaç defa yem yediğini takip etmelisiniz. Aile üyelerinize balığı beslediğinizi mutlaka söylemelisiniz. Balık aşırı yem tüketirse hem sağlıksız bir balık olur hem de akvaryum suyu daha hızlı kirlenir.

Akvaryumlara dahil edilen balıkların çoğu gençtir. Bu yüzden onlara uygun büyüme ve gelişimlerini destekleyecek kaliteli balık yemleri vermelisiniz. Fakat bağışıklık sistemleri üzerinde sağlıklarını olumsuz etkileyecek bir sonuç oluşmaması adına onları aşırı beslememelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryum Kurulumu İçin Gerekli Malzemeler

Balık Beslenmesi Nasıl Olur?

Balığınızın ne sıklıkla yediğini dikkate almanın yanı sıra onlara yemlerini nasıl sunacağınızı ve hangi yemleri tercih edeceğinizi de çok iyi bilmelisiniz. Böylelikle sevimli balıklarınızın sağlıklı beslenmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Balıklarınız için hangi balık yemi satın alacağınıza karar vermenin ilk adımı balığınızın türünü bilmektir. Çünkü balık cinsleri farklı yemlere ihtiyaç duyarlar. Örneğin, lepistes besliyorsanız; pul yem satın almalısınız. Discus bakıyorsanız; özel discus yemi edinmeniz gerekir. Aynı şekilde ciklet balığı için ciklet yemi satın alırken, Japon balığı için Japon yemi tercih etmeniz şarttır. Dipten beslenen balıklarınız için de tablet yem çok uygun olacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.