Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Popüler Küçük Balık Cinsleri

25.01.2023
634
Abone Ol 
En Popüler Küçük Balık Cinsleri

Küçük balık cinsleri, özellikle tatlı su akvaryumlarının vazgeçilmez canlılarından. Küçük balıklar maksimum 5 cm kadar büyüyor. Bu türlerin çoğu 3-5 balıktan oluşan sürüler halinde tutulduğunda çok daha mutlu ve huzurlu oluyorlar.

Küçük Balık Cinsleri

Küçük Balık Cinsleri

Akvaryuma bir balık dahil etmeden önce, yeni balıklarınızın akvaryumdaki mevcut koşullara uyum sağlayıp sağlamayacaklarından emin olmalısınız. Ayrıca bütün balıkların uyum içinde yaşaması çok önemli. Yeni balıklar bir akvaryuma konulmadan önce ayrı bir yerde en az bir ay kadar karantinaya alınmalıdır. Böylece olası hastalık riski de önlenmiş olur. Popüler küçük balık cinsleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1. Plati Balığı

Plati balıkları, akvaryum hobisine yeni başlayanlar için çok uygun canlılardır. Renkli ve canlı doğuran bu balıklar, herhangi bir akvaryumu hızlı bir şekilde doldurabilirler. Ortalama boyutları 3-5 cm kadardır. Beş seneye dek yaşayabilirler. Ancak kaliteli balık yemleri tüketmeleri önemlidir.

2. Lepistes Balığı

Tatlı su akvaryumlarının mihenk taşıdır. Tıpkı plati balıkları gibi lepistes balıkları da canlı doğururlar. Eğer çok fazla balığa sahip olmak istemiyorsanız; erkek ve dişi lepistesleri aynı akvaryumda tutmamalısınız. Erkeklerin boyutu daha küçüktür ve daha fazla renk içerirler. Dişiler ise renkli bir kuyruk yüzgecine sahiptir. Besleyicilik yönü kuvvetli olan pul yemler tüketmeliler.

3. Zebra Balığı

Küçük balık cinsleri arasında yer alan zebra balığı, kendine has çizgileri ve renkli görünümü ile dikkat çeker. Beş ya da daha fazla balıktan oluşan gruplar halinde yaşamayı sever. Barışçıl ve sosyal bir balıktır. Yaşam alanı çok temiz ve bakımlı olmalıdır. Bundan dolayı akvaryum temizlik ve bakım ürünleri ile rutin temizlik önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede Japon Balığı Hakkında Bilgi

4. Neon Tetra Balığı

En yaygın küçük balık cinsleri arasındadır. Neon renklerinde olan bu balıklar, parlak kırmızı ve mavi renkleriyle bir adım öne çıkarlar. Akvaryumda canlı bir görüntü sergilemek isteyen herkes için çok uygundur. Bu balıklar genel olarak uyumludur. Birçok tatlı su akvaryum balığı ile iyi anlaşır.

5. Harlequin Rasbora Balığı

Vücudunun arka yarısında bulunan siyah şerit ile karakterize olan Harlequin Rasbora, barışçıl ve çok sevimli bir balıktır. Akvaryum bitkileri bulunan yaşam alanları tam da bu canlılara göredir. Akvaryuma parlak bir renk katar.

6. Serpae Tetra Balığı

Kişiliği büyük olan minik bir balıktır. Yüzgeçlerinde ve vücudunun çeşitli yerlerinde küçük siyah noktalar vardır. Sürü halinde yaşamayı seven bir canlıdır. Bu balıklar çok aktiftir ve arkadaşlarının yüzgeçlerini ısırma alışkanlığına sahiptir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.