Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Lepistes Balıkları Hakkında Bilgi

09.03.2022
908
Abone Ol 
Lepistes Balıkları Hakkında Bilgi

Lepistes balıkları hakkında bilgi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu sevimli akvaryum canlıları hakkında merak ettikleriniz bu yazıda.

Lepistes Balıkları Hakkında Bilgiler

Akvaryumlar hem renkli görüntüleriyle hem içerisinde yaşayan canlıların uyumlu yaşamı ve sakin görüntüleriyle birçoğumuz için ilgi çekicidir. Akvaryum içerisindeki canlıların ahenk ile olan yaşamı insanların üzerinde rahatlatıcı bir etki bile sağlayabilir. Akvaryumlar birçok insan için bir hobi ve uğraş aracısı da olabilir. Akvaryumda yaşayabilen birçok balık türü vardır ve lepistes balıkları da bu türlerden en bilindik olanlarıdır. Lepistes balıkları akvaryum balıkları arasında en çok tercih edilen balık türlerinden biridir.

Lepistes balıkları ülkemizde de oldukça fazla beslenir. Bu ilginin en önemli sebebi bu cinsin bakımının oldukça kolay olmasıdır. Bu balıklar akvaryuma kolay uyum sağlayabilirler ve bununla birlikte birçok balık türüyle de oldukça iyi anlaşabilirler. Akvaryumla ilk kez ilgilenecek olan biri için de lepistes balıkları oldukça tercih edilebilir bir balık türüdür. Her ne kadar bakımları kolay olsa da her canlının olduğu gibi lepistes balıklarının da bakımı ve beslenmesi hakkında bilinmesi gereken bazı detaylar bulunur. Gelin birlikte lepistes balıklarını biraz daha yakından inceleyelim.

lepistes balıkları hakkında bilgi

Lepistes Balıklarının Genel Özellikleri

Lepistes balıkları hakkında şu detaylar da önemli. Lepistes balıklarının anavatanı Güney Amerika’dır ve bir tatlı su balığı çeşididir. Akvaryumlarda da kolaylıkla bakılabilen lepistes balıklarının yaşadığı suyun pH değeri 7.0-8,5 aralığında ve 17-28 derece ısısında olması gerekir. Uygun koşullarda bakıldığında ortalama 2 yıl yaşarlar. Lepistes balıkları çok hızlı üreyebilirler ve bu üreme şekilleri yumurtlama şeklinde değil doğurarak gerçekleşir. Balığınızın yavruları için bu aşamada balık yavruluğu satın almanız önemlidir.

Boyut olarak oldukça küçük olan lepistesler en fazla 6 santimetre boyuna gelebilirler. Bakımı oldukça kolaydır. Lepistes cinsi balıklar çok barışçıl ve uysal oldukları için birçok balık türüyle de oldukça iyi anlaşabilir. Lepisteslerle birlikte pilati balığı, kılıçkuyruk balığı, siyah moli balığı, çöpçü balığı gibi birçok balık türü aynı akvaryumda bakılabilir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Lepistes Yavrusu Kaç Günde Büyür?

Lepistes Balıklarının Bakımı Nasıl Olmalı?

Lepistes balıkları hakkında yeterince bilgili olmak, sevimli dostlarınızın bakım deneyimini iyileştirecektir. Her canlının kendine özgü bir bakım şekli vardır. Bir canlı beslemek istiyorsak onları doğal yaşamlarına en uygun koşullarda beslememiz gerekir. Lepistes balıklarının bakımı her ne kadar kolay olsa da aynı zamanda kısa ömürlü ve hassas bir balık türü olduğunu bilmek gerekir. Bu hassaslıkları dolayısıyla bakımlarına özen göstermek gerekir. Akvaryumda besleyeceğiniz bu balık türünün su ısısının gerektiği koşullarda olmaması ve birtakım filtreleme hataları onların zarar görmesine sebep olabilir.

Onların sağlıklı bir şekilde yaşamasını sağlamak için akvaryum temizliği, beslenmesi ve akvaryum su ısısı gibi konulara dikkat edilmesi gerekir. Bunun için akvaryum temizlik ürünleri ve akvaryum ısıtıcıları kullanılmalıdır. Bakımı esnasında su ısısını dengede tutmak sağlıklı ve uzun ömürlü olmaları için oldukça önemlidir. Lepisteslerin yaşadığı suyun ısısının ortalama olarak 25 derece olası çok idealdir.

Suyun 25 derecenin üstünde ya da 20 derecenin altında olması onlar için pek sağlıklı olmayacaktır ve ömürlerinin kısalmasına ya da hastalanmalarına sebep olacaktır. Bu yüzden yaşadıkları suyun temiz ve uygun ısıda olması önemlidir. Bunlar gibi uygun bakım koşulları sağlandığında lepisteslerin renkleri daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşur. Lepistesler doğal yaşam alanlarında bol bitkinin olduğu yerlerde yaşarlar ve akvaryum içerisinde de onların kendilerini doğal yaşamlarında gibi hissedeceği bitkiler bulundurmanız gerekir. Akvaryum dekor ve akvaryum canlı bitkiler üreyen bir lepistesin yavrularını güvenli bir alana saklayabilmesi için de çok önemlidir.

Lepistes Balıkları Nasıl Beslenir?

Her canlı için beslenme en temel ihtiyaçlardan biridir. Bir canlı beslemek istiyorsak bu canlının doğal koşullardaki beslenme tarzını sürdürebilmek ve beslenme ihtiyacını karşılayabilmek gerekir. Lepistes balıklarının beslenmelerine özen göstermek de bu açıdan oldukça önemlidir. Lepistes balıkları hem etçil hem de otçul olan canlılardır. Bu durum onların yiyecek konusunda seçici olmadıklarını gösterir. Bu balıklara pul yem ve kurutulmuş yem sunabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evde Balık Beslemenin Avantajları Nelerdir?

Lepistes balığınızı beslerken aldığınız yemin besleyicilik açısından faydalı olmasına dikkat etmeniz gerekir. Bu cins balıkların bakımı ve beslenmesi her ne kadar kolay olsa da bu durum her türlü kaliteli ya da kalitesiz yemle besleyebileceğiniz anlamına gelmez. Balığınızın canlı bir görünüme sahip ve sağlıklı olmasını istiyorsanız yemlerinin besleyici ve sağlıklı olması çok önemlidir.

Yemleri konusunda dikkatli ve seçici davrandığınız balığınız oldukça uzun ömürlü olacaktır. Lepistes balıklarına kalitesiz yem vermek onların kolay hastalanmasına, ölmesine ya da gelişemedikleri için boyutlarının büyümemesine sebep olur. Bu yüzden onları besin değeri yüksek bir yemle dengeli bir şekilde beslemeniz gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.