Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

9 Maddede Sevimli Küçük Balık Cinsleri

16.06.2023
612
Abone Ol 
9 Maddede Sevimli Küçük Balık Cinsleri

Sevimli küçük balık cinsleri, güzellikleri ve kompakt boyutları nedeniyle oldukça popüler. Canlı renkleri, duruşları ve benzersiz görünümleri ile fark yaratan bu balıklar, çoğu akvaryumcunun favorisi konumunda. Yeni bir akvaryum kurmayı düşünüyorsanız; listemiz ilginizi çekebilir.

Sevimli Küçük Balık Cinsleri

Akvaryumunuza renk ve canlılık katacak sevimli küçük balık cinsleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Lepistes Balığı

Sevimli Küçük Balık Cinsleri

Dayanıklılığı ve kolay bakımı nedeniyle çoğu insanın ilk tercihi olan Lepistes, küçük akvaryumlar için ideal seçeneklerden biridir. Göz alıcı renk ve desen içeren bu balıklar, ılık, alkali ve tatlı su ortamlarında yaşayabilirler. Erkek ve dişileri ayrı yerde tutmak önemlidir. Aksi durumda birçok Lepistes balığınız olabilir. Kaliteli pul yemler tüketmeleri, sağlıkları açısından önem arz eder.

2. Zebra Balığı

Sevimli küçük balık cinsleri arıyorsanız; Zebra balığı da harika bir seçenek. İsminden de anlaşılacağı gibi bu balıkların gövdelerinde şeritler öne çıkar. Farklı renklerde olabilen Zebra balıkları, kendilerine has desenleriyle fark yaratırlar. Kaliteli bir su ortamına ihtiyaç duyan bu balıkların yaşam alanı iyi bir şekilde donatılmalıdır. Özellikle de akvaryum filtresi, akvaryum motoru ve aydınlatma ürünleri temel malzemeler arasında yer alır.

3. Neon Tetra Balığı

Fosforlu renkleriyle dikkat çeken Neon Tetra, akvaryumu canlandırmanın en kolay yollarından biridir. Parlak görünümü ve sevimliliğine ek olarak; bu balıklar son derece uyumludur. Birçok balık cinsi ile aynı ortamda dostça yaşayabilir. Vücutları genel olarak altın ve gümüş renklerindedir. Zarif ve uzun bir görünümü vardır. Gövdelerinde parlak renk tonları ve şeritler öne çıkar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede Evde Beslenen Balık Türleri

4. Harlequin Rasbora Balığı

Sevimli Küçük Balık Cinsleri

Sevimli küçük balık cinsleri arayanlar için bir diğer seçenek ise Harlequin Rasbora olur. Güney Tayland, Malezya ve Singapur’dan gelen bu balıklar, tüm dünyada popüler olan balık cinslerinden biridir. Omnivor canlılardır. Tablet yem veya kurutulmuş canlı yem ile beslenebilirler. Ancak besin çeşitliliği açısından farklı balık yemleri bu canlılara sunulabilir.

5. Cüce Gurami Balığı

Bu balık cinsinin erkekleri, mavi ve kırmızı arasında değişen çapraz çizgiler içerir. Dişileri ise daha az gösterişlidir. Fakat parlak gümüş renk, dişi Cüce Gurami balıklarında ön plandadır. Bu balıkların sırt yüzgecinde koyu mavi bir şerit olur. Akvaryuma renk getiren balıklardan biridir. Bu canlılar, akvaryum bitkilerine ihtiyaç duyarlar.

6. Betta Balığı

Sevimli Küçük Balık Cinsleri

Sevimli küçük balık cinsleri söz konusu olduğunda Betta balığı da dikkat çeken türlerden biridir. Canlı ve göz alıcı renkleri ile bilinen bu balıklar, yelpaze şeklinde açılan kuyrukları ile fark yaratırlar. Bu balıkların ılık su ortamına ihtiyaçları vardır. Bu nedenle su sıcaklığı Betta balıkları için önem arz eder. Eğer ki, Betta balığı beslemek istiyorsanız; akvaryum ısıtıcı ve soğutucu kullanmanız şarttır. Bu balıkların erkekleri agresif olurlar. Bundan dolayı bir akvaryum için tek bir erkek Betta balığı yeterlidir.

7. Japon Balığı

Akvaryumların olmazsa olmazlarından Japon balığı, ağırlıklı olarak turuncu-kırmızı tonlarındadır. Akvaryuma renk getiren bu balıklar, son derece uyumlu ve bakımı kolay olan canlılardır. Japon yemi ile beslenmeleri, sağlıklı olmalarını sağlayacaktır.

8. Plati Balığı

Akvaryum hobisine yeni başlayan herkes için çok uygun bir balıktır. Renkli vücudu ve özellikle de kuyruk sapında oluşan fosforlu renk tonuyla etkileyici bir görünüm sunar. Canlı doğuran bir balıktır. Hızlı bir şekilde çoğalabilir.

9. Kirpi Balığı

Sevimli küçük balık cinsleri arıyorsanız; tercihinizi Kirpi balığından yana kullanabilirsiniz. Bu minik ve hoş görünümlü balıklar, kendi türlerine bile saldırgan davranışlar sergileyebilirler. Bu sebeple de çok büyük bir akvaryum gerektirirler. Geniş bir akvaryumunuz varsa, Kirpi balığı diğer balıkları rahatsız etmeyecektir. Uygun beslenme ve bakım koşullarında Kirpi balıkları uzun seneler yaşamda kalabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeni Başlayanlar İçin Bakımı Kolay Balıklar
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.