Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yeni Başlayanlar İçin Bakımı Kolay Balıklar

12.08.2023
399
Abone Ol 
Yeni Başlayanlar İçin Bakımı Kolay Balıklar

Yeni başlayanlar için bakımı kolay balıklar vardır. Akvaryum hobisine başlamak istiyorsanız; bu bakımı kolay balıkların hangileri olduğunu öğrenmek isteyebilirsiniz. İşte o balık cinsleri…

Japon Balığı

Yeni Başlayanlar İçin Bakımı Kolay Balıklar

Birçok farklı Japon balığı çeşidi vardır. Yeni başlayanlar için bakımı kolay balıklar söz konusu olduğunda dikkat çeken Japon balığı, kendine has turuncu-kırmızı görüntüsü ile bir adım öne çıkar. Bu balıkların genel ihtiyaçları oldukça azdır. Fakat kaliteli bir Japon yemi ile beslenmesini sağlamalısınız. Ayrıca yaşam alanının temiz olması da önemlidir.

Beta Balığı

Bakılması en kolay balıklardan olan Beta balığı, küçük akvaryumlarda bile yaşayabilir. Uzun ve mutlu bir yaşam sürmesi için yaşam alanı iyi bir şekilde dekore edilmelidir. Betta balığının yaşam alanında akvaryum filtresi ve akvaryum ısıtıcı muhakkak olmalıdır.

Neon Tetra Balığı

Bu minik balıklar, parlak renkleri ve sevimli halleriyle dikkat çekerler. Parlak kırmızı ve mavi tonlarda olan neon tetra balığı, tatlı su akvaryumlarının popüler elemanlarından biridir. Geniş akvaryumlarda yaşamayı severler. Uyumlu bir balık cinsi olduğunu söyleyebiliriz.

Moli Balığı

Yeni başlayanlar için bakımı kolay balıklar listesinde yer alan Moli balığı, canlı doğuran bir balıktır. Bu balıkların bakımı kolaydır ve farklı renk tonlarında Moli balıkları vardır. Ağırlıklı olarak siyah ve kırmızı renklerde karşımıza çıkarlar. Kaliteli yemler ile beslenmeleri, uzun süre size arkadaşlık etmelerini mümkün kılar.

Zebra Balığı

İsminden de anlaşılacağı üzere bu sevimli minik balıklar, vücutları boyunca uzanan şeritlerle karakterizedir. Yüzmeyi çok seven ve geniş bir akvaryum gerektiren balıklardır. Ayrıca yaşam alanlarında yeterince ışığa ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle de akvaryum aydınlatma ürünleri, bu balıkların akvaryumunda mutlaka yer almalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede Evde Beslenen Balık Türleri

Rasbora Balığı

Yeni başlayanlar için bakımı kolay balıklar arasında bulunan Rasbora, kendine has gövde deseniyle bir adım öne çıkar. Bu sevecen minik balığın pembemsi-bej bir gövdesi, turuncu yüzgeçleri ve kuyruğunda net bir siyah üçgen işareti vardır. Çok barışçıl bir balıktır. Bu balıkların ortamı rutin olarak akvaryum temizlik malzemeleri ile temizlenmelidir. Ayrıca vitaminler ve mineraller bakımından zengin olan balık yemleri ile beslenmesi sağlanmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.