Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Japon Balığı Çeşitleri Nelerdir?

23.09.2022
2.444
Abone Ol 
Japon Balığı Çeşitleri Nelerdir?

Japon balığı çeşitleri, balık bakmayı sevenlerin merak ettiği konulardan biri. Evinizdeki akvaryuma yeni bir balık eklemeyi planlıyorsanız ya da yeni bir akvaryum kuracaksanız; seçenekleriniz arasında Japon balığı da bulunmaktadır. Japon balıkları birçok farklı tür ve renklerde gelir. İşte Japon balığı türleri ve özellikleri…

Japon Balığı Çeşitleri

Japon Balığı Çeşitleri

Japon balığı çeşitleri oldukça fazla. En popüler olanları şu şekilde sıralayabiliriz:

1. Kuyruklu Yıldız Japon Balığı

En yaygın Japon balıklarından biridir. Uzun gövdesi ile akvaryumda hemen fark edilir. Beyaz, altın, kahverengi ve kırmızı renklerde olabilir. Çok hızlı büyüyen bir balıktır. Kaliteli balık yemleri ile beslenmesine dikkat edilmelidir.

2. Shubunkin Japon Balığı

Japon balığı çeşitleri arasında bir diğeri de Shubunkin Japon Balığı oluyor. Yüzgeçleri diğer Japon balıklarına oranla daha uzundur. Beyaz, kırmızı, siyah ve mavi renk karışımlarıyla bilinir. Hem akvaryumlarda hem de havuzlarda tutulan balıklar arasında yer alır. Akvaryumunuza renk katmak için tercih edebileceğiniz balıklardan biridir. Besin içeriği yüksek olan pul yemler bu balıklar için uygundur.

3. Sarasa Japon Balığı

Boyalı akvaryum balığı olarak da tanınmaktadır. Canlı kırmızı ve beyaz renklere sahiptir. Uzun gövdesi ve yüzgeçleri ile fark anında fark edilen bir balık türüdür. Tablet yemler ya da pul yemler ile beslenebilir.

4. Fantail Japon Balığı

Sırt kenarı boyunca çift kuyruk görünümü sunar. Kuyruk orta ila kısa arasında değişebilen uzunluklarda olabilir. Bu yüzden yüzme sırasında zorluklarla karşılaşabilir. Yavaş yüzen balıklardan biridir. Hızlı yüzen balıklara karşı yiyecek bulmakta rekabet edemeyebilir. Bu yüzden de kendi türü ile aynı akvaryumda tutulması en doğrusu olacaktır. Vitaminler ve mineraller açısından zengin olan balık yemleri tüketmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Lepistes Balıkları Hakkında Bilgi

5. Orando Japon Balığı

Japon balığı çeşitleri Oranda Japon Balığı ile devam ediyor. Çift kuyruğa sahip bir Japon balığıdır. Başının üzerinde bir çıkıntı bulunur. Bu çıkıntı Orando Japon Balıklarına özeldir. Ayrıca, yanlış ve eksik beslenme nedeniyle başının üzerindeki çıkıntı büyüyebilir. Bu da balığın yaşamını tehlikeye atabilir. Bundan dolayı en iyi Japon yemleri ile beslenmesine özen gösterilmesi gerekir.

6. Ryukin Japon Balığı

Kısa gövdesi, başının arkasındaki çıkıntı ile karakterize olan bir balıktır. Kambur bir görüntü sergiler. Siyah, kırmızı, beyaz ve alaca olmak üzere farklı renk tonlarında olabilir. Zayıf yüzücü balıklardan biridir. Bu sebeple de kendi cinsinden balıklarla bir arada tutulması önerilir. İyi koşullarda bakılırsa on seneye kadar yaşayabilir. Ayrıca yaşam alanı mutlaka temiz tutulmalıdır. Akvaryum temizlik ve bakım ürünleri ile rutin temizlik işlemleri yapılmalıdır.

7. Sedefli Japon Balığı

Yuvarlak gövdesi ve inci görünümü ile dikkat çeken bir Japon balığıdır. Kabarık ve sedefli pulları, onu dikkat çekici bir balık haline getirir. Kafasının üzerinde hafif bir çıkıntı bulunur. Bu cins balıklar, ciddi oranda yüzme sıkıntısı çekerler. Hareketsizliğini telafi etmek için kolay ulaşabileceği yem türlerine ihtiyaç duyar.

8. Bubble Eye Japon Balığı

Japon balığı çeşitleri arasında yer alan Bubble Eye Japon Balığı, her iki gözünün altında büyük oranda genişlemiş çıkıntılarla karakterizedir. Bu da ona benzersiz bir görüntü katar. Gözünün altındaki balonlar, nötr bir sıvı ile doludur. Bu baloncuklar, balığın yüzme kabiliyetini etkilemez. Ancak yaralanma eğilimleri oldukça yüksektir. Bu sebeple de Bubble Eye Japon Balığı tercih edecekseniz; akvaryum dekorları ve akvaryum bitkileri minimum düzeyde olmalıdır. Gözlerine zarar verebilecek agresif balıklarla beraber tutulmaması çok önemlidir.

9. Peçeli Japon Balığı

İlgi çekici Japon balıklarından biridir. Dorsal, pektoral, anal ve pelvik yüzgeçler dahil olmak üzere vücudunun farklı yerlerinde uzun yüzgeçlere sahiptir. Uzun yüzgeçlerine zarar verebilecek çok hareketli ve agresif balıklarla aynı yerde tutulmaması önerilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  12 Maddede Süs Balığı Çeşitleri
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.