Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Balık Yemi Çeşitleri Nelerdir?

26.03.2022
1.103
Abone Ol 
Balık Yemi Çeşitleri Nelerdir?

Balık yemi çeşitleri oldukça fazladır. Bu nedenle balıklarınız için yem alırken dikkatli olmalı ve balığınıza uygun olan yemi seçmelisiniz. Balığınıza uygun olmayan bir yem vermeniz onun sağlığını ve yaşamını riske atabilir.

Balık Yemi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Balık yemi çeşitleri hakkında bilgi paylaşmadan evvel, balıklara yem alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden söz edelim.

Balık yemi seçimi ve kullanımı akvaryum canlıları için mühim bir olaydır. İlk olarak hangi ürünü tercih ettiğiniz fark etmeksizin, ürünün son kullanma tarihine mutlaka bakmalısınız. Son tüketim tarihi geçen ürünleri asla satın almamalı ve balığınıza sunmamalısınız. Balık yemleri taze olmalıdır. Bu sayede balığınızın sağlığını korumuş olursunuz.

İkinci önemli konu ise balığınıza uygun yem seçimidir. Bir balık cinsi için uygun olan yem diğer balık için uygun olmayabilir. Örneğin ciklet balığı besliyor iseniz, ciklet yemi satın almalısınız. Balığınızın beslenme şekli de yem seçiminde önemli bir husustur. Balığınız suyun yüzeyinden besleniyor ise batmayan yemlerden almanız gerek. Aynı şekilde balığınız dipten besleniyor ise dibe batan yemlerden almalısınız.

Balığınız için tercih edeceğiniz yem çeşitli besin bileşenleri açısından zengin olmalıdır. Protein, vitamin ve mineraller açısından zengin olan balık yemleri, balığınızın sağlığını optimal anlamda destekleyecektir. Şimdi balık yemi çeşitleri nelerdir hep birlikte inceleyelim.

Balık Yemi Çeşitleri

balık yemi çeşitleri

Balıklar için tercih edebileceğiniz balık yemi çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:

Balık Canlı Yem

Balık canlı yem, etçil balıklar için üretilen yem türüdür. Balığınız etçil ise ona bu balık yeminden sunabilirsiniz. Bazı hepçil balıklar da bu yem türünden tüketmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Beta Hangi Balıklarla Yaşar?

Ciklet Yemi

Ciklet yemi, özellikle ciklet balıkları için üretilen yemdir. Ciklet balığı besliyorsanız, ona bu yemden alabilir ve sağlıklı beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Deniz Yemi

Deniz yemi, deniz balıkları için üretilen yemdir. Özellikle havuzlarda bakılan balıklar için bu yem çeşidi tercih edilmektedir.

Discus Yemi

Balık yemi çeşitleri arasında yer alan discus yemi, discus balıkları için üretilen balık yemidir. Discus bakıyorsanız; ona bu besleyici yemden alabilir ve sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Japon Yemi

Japon yemi, japon balıkları için imal edilen yemdir. Japon balığı bakıyorsanız, ona özel olarak üretilen bu yemden satın alarak sağlıklı beslenmesine yardımcı olabilirsiniz.

Kurutulmuş Canlı Yem

Kurutulmuş canlı yem, etçil balıklar için üretilen bir yem türüdür. Eğer etçil balık besliyorsanız, onun sağlığını korumak maksadıyla bu özel yemden satın almalısınız.

Pul Yem

Balık yemi çeşitleri arasında bir diğeri de pul yemler oluyor. Pul yem, etçil, otçul ve hepçil balıklar için uygun olan yem türüdür. Bu yem çeşidi suyun üzerinden beslenen balıklar için de uygundur. Batmayan bir yemdir.

Tablet Yem

Tablet yem, dipten beslenen balıklar için üretilen yem türüdür. Tablet formundadır ve çeşitlerine göre her türlü balık cinsi için uygundur.

Tatil Yemi

Tatil yemi, siz evde yokken de balıklarınızın beslenmesini sağlayan bir balık yemi çeşididir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.