Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

6 Maddede En İyi Balık Yemleri

23.03.2022
1.377
Abone Ol 
6 Maddede En İyi Balık Yemleri

En iyi balık yemleri, akvaryum canlılarınızın sağlıklı kalması, parlak görünmesi ve uzun yıllar yaşayabilmesi adına önemlidir. Peki, en kaliteli balık yemleri hangileri?

Balık Yemi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

En iyi balık yemleri hangileri açıklamadan evvel balık yemi alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden söz edelim. Balıkların sağlığı söz konusu ise balık yeminin önemi büyüktür. Herhangi bir balık yemi her türlü balık için üretilmez. Bu yüzden de balığınızın cinsine uygun olan yemlerden satın almalısınız. Hangi balık türü için hangi yemin alınacağını bilirseniz, balığınızın sağlığını desteklemiş olursunuz.

En iyi balık yemleri arayışında iken balık sahipleri, ağırlıklı olarak sebzeli yemlere yönelirler. Bu davranış genel olarak doğru olsa da bazı balıkların etçil olduğunu hatırlatmakta fayda var. Etçil balıklar arasında akya, ay balığı, çaça, çitari, çizgili mercan gibi balıkları sayabiliriz. Etçil balıklar için kurutulmuş canlı yem en ideali olmaktadır.

Balık yemi seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta da balığın tercih etmiş olduğu yem çeşididir. Hepçil ve otçul balıkların yemlerinde yüzde 5 ila 45 oranında protein olmalıdır. Etçil balıkların protein gereksinimi daha fazla olduğundan dolayı onların yemlerindeki protein oranı da ortalama yüzde 50 ila 75 arasında olmalıdır.

Yemin granül, pul veya tablet şeklinde olması da balıklar için önemlidir. Bazı balıklar suyun yüzeyinden beslenirken bazıları ise dipten beslenirler. Örneğin pul yem ile beslenen bir balığa tablet yem sunmanız, onun için hiç iyi olmayacaktır. Bu nedenle de balığınızın beslenme şekli hakkında da bilgi sahibi olmanızda yarar vardır.

En iyi balık yemleri arayışında iken bir diğer önemli husus ise yemin kolay şekilde parçalanmasıdır. Yem kolay parçalanıyorsa, balıklar onu tüketirken zorlanmazlar. Bu sayede yem yeme deneyimi daha iyi hale gelmiş olur. Son olarak; balık yeminin taze olmasına ve güvenilir yerlerden alım yapmaya da dikkat etmelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Siyah Neon Tetra Balığı Bakımı Nasıl Olmalı?

En İyi Balık Yemleri

Balık yemi alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsettik. Şimdi de en iyi balık yemleri hangileri sıralayalım:

Dajana Sarımsaklı Balık Yemi

en iyi balık yemleri

Dajana Sarımsaklı Balık Yemi, balıklar için özel olarak üretilmiş sarımsaklı yemdir. Protein ve diğer önemli besin bileşenleri açısından son derece yoğun bir yem türüdür. Etçil ve otçul bütün çiklet balıkları için idealdir.

Dajana Koi Pond Sticks Balık Yemi

en iyi balık yemleri

Dajana Koi Pond Sticks Balık Yemi, japon ve koi balıkları için tam batmayan yemdir. En iyi balık yemleri arasında yer alan bu yem çeşidi, protein, vitamin ve mineraller bakımından zengindir. Balıklara günde iki ila üç kez verilmesi gerekir.

Dajana Granu Meat Veggie Mix

en iyi balık yemleri

Dajana Granu Meat Veggie Mix, otçul ve etçil bütün balık türlerine verilebilen granül yem türüdür. Tüm boyut ve yaşlardaki ciklet balıklarına sunulabilir. Besinsel yönden son derece yoğundur.

Dajana Karides Nano Sticks

en iyi balık yemleri

Dajana Karides Nano Sticks, karides, yengeç gibi deniz kabukluları ve tüm tatlı su balıkları için uygun olan bir yem türüdür. En iyi balık yemleri arasındadır. Stick şeklinde olmasından ötürü tüketimi son derece basittir.

Dajana Spirulina Wafers Yem

en iyi balık yemleri

Dajana Spirulina Wafers Yem, batan disk şeklinde bir yemdir. Tabandan beslenen akvaryum balıkları için uygundur. Spirulina katkısından dolayı yüksek besin içeriği vadeder. Otçul balıklar için idealdir.

Dajana FD Tropikal Balık Yemi

en iyi balık yemleri

Dajana FD Tropikal Balık Yemi, etçil ve otçul bütün balıklar için uygundur. En iyi balık yemleri arasında önemli bir yere sahiptir. Bu özel yapışkan yem, besinsel bileşenler ve vitaminler bakımından oldukça yoğundur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.