Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Japon Balıkları Nasıl Beslenir?

14.02.2022
10.373
Abone Ol 
Japon Balıkları Nasıl Beslenir?

Japon balıkları nasıl beslenir? Japon balığı ne yer? Eğer japon balığı beslemek istiyorsanız; sevimli balığınızın beslenme gereksinimleri hakkında bilgi sahibi olmanız çok önemlidir. Bu sayede onun sağlıklı ve uzun yıllar yaşamasına yardımcı olursunuz.

Japon Balıkları Nasıl Beslenir? Ne Yer?

Japon balıkları nasıl beslenir sorusunu cevaplamadan evvel bu balıklar hakkında önemli bilgiler paylaşalım. Gold Fish olarak bilinen japon balıkları sazangiller familyasına ait bir balık türüdür. Kökenleri oldukça eskiye dayanır. Hemen hemen 1800 yıldır var oldukları bilinmektedir. Japon balıkları için her ne kadar hafızasının kötülüğünden ve yeteri kadar zeki olmadığından bahsedilse de bu tamamen yanlıştır.

Japon balıkları oldukça zeki hayvanlardır ve hafızaları da güçlüdür. Örneğin; bir durumu ya da olayı 6 ay kadar hafızalarında tutabilirler. Bir hayli sevimli olan japon balıklarının insanlarla iletişimleri çok iyidir. Onlara yem vereceğinizi anlarlar ve sizin için akvaryumlarının içinde türlü numaralar sergileyebilirler. Bakımı en kolay küçük ırk balıklardandır. Genelde portakal rengi olan pulları ve tombul vücut yapıları ile kısa bir süre içinde kalbinizi çalmayı başaracaklardır.

Elbette ki tüm balıklar gibi japon balıklarının da beslenmeleri oldukça önemlidir. Bu yazımız japon balığı bakmak isteyenler için bir rehber niteliğinde hazırlanmıştır. Japon balıklarının özellikleri, bakımı ve nasıl beslendiği hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Gelin birlikte devam edelim.

Japon Balığının Özellikleri Nelerdir?

Japon Balıkları Nasıl Beslenir?

Japon balıkları nasıl beslenir anlamak için öncelikle bu balıkların özelliklerini bilmek gerekir. Isı değişimine karşı dayanıklı olan japon balıkları oldukça soğuk olan sularda yaşayabilirler. Ev ortamında bakılırken akvaryum ısıtıcı ve akvaryum soğutucu gibi malzemeler ile yaşam alanlarının ideal sıcaklıkta olması sağlanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Balıklar Hakkında 7 Önemli Bilgi

Bir diğer isimleri Chinese Gold Fish olarak bilinmektedir. İyi bir bakım ile ortalama 5 yıl kadar yaşayabilirler. Dişi ve erkek japon balıkları birbirinden kolayca ayırt edilebilirler. Dişi japon balıklarının kuyrukları erkek japon balıklarının kuyruklarına göre daha kısadır. Aynı zamanda dişi japon balıklarının gövde kısımları erkeklere göre hem daha uzun hem de karın kısmı daha şiştir.

Japon balıkları için genellikle saldırgan olmadığını söylememiz mümkündür. Ancak her balık türü gibi kendilerinden küçük balıkları yiyebilirler. Pulları oldukça yoğun ve fosforludur. Hem otçul hem de etçil olarak beslenen japon balıklarının insanlarla iletişimi de oldukça iyidir. Genelde küçük ırk sınıfı olarak bilinen bu balıkların, daha büyük türleri de mevcuttur. Ama çoğunlukla akvaryum ve fanuslarda küçük ırkları tercih edilmektedir. ”Balık hafızalı” sözünün aksine, japon balıklarının hafızası oldukça iyidir. Bir olayı ya da durumu 6 ay kadar hafızalarında tutabilirler.

Japon Balığı Türleri Nelerdir?

Japon balıkları tür bakımından en zengin balık ırklarından biridir. Bilinenin aksine birden fazla türü vardır. Bunlar:

Japon Balığı Türleri

  • Shubunkin
  • Tül Kuyruk – Peçeli Kuyruk Japon Balığı
  • Ryukin Japon Balığı
  • Tül Kuruk – Aslanbaş Japon Balığı
  • Beyza Ranchu Japon Balığı
  • Siyah Kırmızı Oranda Japon Balığı
  • Yelpaze Kuyruklu Japon Balığı
  • Teleskop Balığı

Japon Balıklarının Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Japon Balıkları Nasıl Beslenir?

Japon balıkları nasıl beslenir? Japon balıklarının en bilinen özellikleri midelerinin olmamasıdır. Bu nedenle de doyma hisleri yoktur. Siz ne kadar verirseniz o kadar yerler. Bu nedenle japon balıklarını beslerken son derece dikkatli olmalısınız. Yemlerini ölçülü olarak vermezseniz hayatlarını kaybedebilirler.

Japon balıkları genel olarak kendi cinsleri için özel olarak satılan balık yemleri ile beslenir. Balığınızın büyüklüğüne göre günde 2 ya da 3 kere japon balığı yemi vermeniz yeterli olacaktır. Ancak japon balıkları her gün aynı yemi yemekten sıkılabilirler. Bu nedenle onlara arada sebze verebilirsiniz. Vereceğiniz sebzeleri önce haşlayıp daha sonra küçük parçalara ayırmalısınız. Aynı zamanda japon balıkları hem etçil hem otçul balıklar olduğu için onlara kurutulmuş canlı yemler de verebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryum Yosun Sorunu Nasıl Giderilir?

Japon balıkları hem etçil hem otçul balıklar oldukları için akvaryumunuzdaki diğer küçük balıkları onlardan ayrı tutmalısınız. Çünkü japon balıkları kendilerinden küçük olan balıkları daima yerler.

Japon Balıklarının Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Japon balıkları nasıl beslenir sorusunu cevapladıktan sonra bu sevimli balıklara nasıl bakmanız gerektiğinden bahsedelim. Japon balıkları soğuk suya karşı oldukça dayanıklı balıklardır. Yine de akvaryumunuzda herhangi bir ısıtıcı bulundurmanız, balıklarınızın sağlıklı kalmasını destekleyecektir. Genelde küçük fanuslarda görmeye alışık olduğumuz japon balıkları, akvaryumlarda çok daha sağlıklı ve uzun bir ömür geçirirler.  Akvaryum suyunun sıcaklığının ortalama 21 derece olması yeterlidir. İdeal su sıcaklığını ölçmek için akvaryum derece ve termometre ürünleri kullanabilirsiniz.

Japon balığınızı koyacağınız akvaryumun içereceği su miktarı içinde bulunan balıklarla doğru orantılı olarak artmaktadır. Bunu her bir balık için 10 litre olarak düşünmemiz mümkündür. Akvaryumda beslediğiniz japon balıkları sık sık kumların içinde yem arayacaktır. Bu nedenle akvaryum kumu seçerken ince granürlü ve yuvarlak hatlı kumlar seçmelisiniz. Kumların içinde yem aramayı bir oyun haline getiren japon balıklarınız, akvaryum kumunun içinde bitki beslemenize pek izin vermeyecektir. Çünkü sık sık kumları karıştıran balığınız bitkilerin köklerine zarar verecektir.

Akvaryum su kalitesini iyileştirmek ve bu sayede balıklarınıza daha iyi bir yaşam alanı sağlamak adına akvaryum filtreleri tercih etmeniz önemlidir. Beslediğiniz balık sayısı ve akvaryum büyüklüğüne bağlı olarak çeşitli filtreler arasından seçim yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.