Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Japon Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı?

30.12.2021
2.213
Abone Ol 
Japon Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı?

Japon balığı akvaryumu bu balıklar için en önemli detaylardan biridir. Japon balıkları neredeyse birçok insanın hayatında bir kez de olsa beslediği bir evcil hayvan türüdür. Renkleriyle ve hareketlilikleriyle onları izlemek çok keyiflidir. Kolay beslenmesi ve bakımı dolayısıyla pek çok insan tarafından tercih edilen bir süs balığı türüdür. Bir Japon balığı beslemek istediğinizde önemli olan şey ise onun için doğru yaşam alanını oluşturmaktır. Doğru bir yaşam alanı sağlandığında daha sağlıklı bir şekilde bizimle yaşamaları mümkün olacaktır. Japon balığı edindiğinizde onun akvaryumunun nasıl olması gerektiğini bilmek oldukça önemlidir. Şimdi birlikte bu balıkların yaşam alanları nasıl olmalı, bir bakalım.

Japon Balıkları İçin Akvaryum Nasıl Olmalıdır?

Japon balığı akvaryumu nasıl olmalı? Japon balığı için bir akvaryum seçerken öncelikle akvaryumun hacminin alacağınız balık sayısına uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Alacağınız Japon balığı sayısı bir iki taneyse 50 litrelik hacmi olan bir akvaryum almanız gerekirken bu sayı arttığında en az 100 litrelik hacmi olan bir akvaryum almanı gerekmektedir. Akvaryumdaki suyun ısısı da Japon balıklarının yaşamını sürdürebilmesi için oldukça önemlidir.

Japon balıkları yaklaşık 18 ile 29 derece aralığındaki sularda rahatlıkla yaşamaktadırlar. Bu ısı aralığını akvaryuma alacağınız bir ısıtıcı ile kontrol altına almak mümkün olacaktır. Bunun dışında akvaryumun içerisindeki oksijeni sağlayabilmek için havalandırma da çok önemlidir. Havalandırmanın kaliteli ve akvaryumunuza uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz çünkü kalitesiz havalandırmalar çok fazla ses çıkmasına hem balıkların hem de sizin rahatsız olmanıza sebep olabilir. Japon balığınızın akvaryumunu bitkilerle süslemek istiyorsanız akvaryumun içerisinde koyacağınız kumun en az 6 santimetre civarında olmasına muhakkak özen göstermelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Lepistesle Yaşayan Balıklar

Akvaryumun içerisine koyacağınız kum, bitkilerin rahatça yerleşebilmesi için çok çok ince taneli ve pürüzsüz olmalıdır. Yine kum alırken dikkat edilmesi gereken başka bir özellik kumun koyu renkte olmasıdır. Bunun sebebi Japon balıklarının açık renkli kumlarda kendilerini rahat hissetmiyor oluşlarıdır. Kumu akvaryuma koymadan öncesinde akvaryum suyunu bulanıklaştırmaması için 3-4 kez kumu kaynar suda yıkamak ve hatta birkaç gün suda bekletmek gerekebilir. İyice yıkandıktan sonra kumu akvaryuma koymak, suyun bulanıklaşmasını önleyecektir.

Akvaryumun içerisine koyduğunuz süslemeler muhakkak canlı olmalıdır. Yapay ve plastik cisimler akvaryumun içerisinde zararlı bakterilere sebebiyet verebilir. Eğer akvaryumunuzun içerisinde canlı bitki yoksa suyun içerisinde belirli aralıklarla ya da suyun içerisinde parazit ve bunun gibi problemler gördüğünüzde kaya tuzu eklemek, balıklarınızın hastalık riskini azaltıcı bir etki yaratacaktır. Japon balığı akvaryumu için pet shop mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Akvaryum Konum Olarak Nerede Durmalı?

Japon balığı akvaryumu konum açısından da doğru yere yerleştirilmelidir. Japon balıklarının akvaryumunun evdeki konumu da onların sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmeleri için çok önemlidir. Bu noktada dikkat etmemiz gereken belli başlı püf noktalar bulunmaktadır. Japon balıklarını doğrudan güneş ışığına, dolaylı bir yoldan güneş ışığına ya da herhangi bir yapay ışığa maruz bırakmamak gerekmektedir. Akvaryumunuza özgü olan ışıklar hem balıklar hem de akvaryum bitkileri için faydalı olandır. Bunun dışında akvaryumun herhangi başka bir şekilde ışık görmesi bu ışık dengesini bozar ve içerisindeki canlıların zarar görmesine sebep olabilir. Bu sebeple akvaryumun içerisinde vurabilecek herhangi bir ışık kesinlikle kontrol altında olmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.