Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

11 Maddede Akvaryum Balık Çeşitleri ve Özellikleri

12.10.2021
2.121
Abone Ol 
11 Maddede Akvaryum Balık Çeşitleri ve Özellikleri

Akvaryum balık çeşitleri ve özellikleri hakkında bilgi arıyorsanız, çok doğru yerdesiniz! Akvaryumların en ilgi gören süs balıklarını sizlerin de tanıması için birer birer araştırdık ve uzun bir liste oluşturduk. Özellikleri ve sempatik halleriyle en çok sevilen balıkları bu yazıda bulabilirsiniz. İşte harika yönleriyle akvaryum balıkları ve mutluluk dolu dünyaları…

1. Lepistes Balığı ve Özellikleri

Akvaryum balık çeşitleri arasında yer alan Lepistes balığı, ev ortamında kolaylıkla beslenebilen bir akvaryum balığıdır. Balıkları beslemekten keyif duyan her kişinin akvaryumunda yer alan bu balık türünün doğal yaşam alanı ise Güney Amerika Kıtası’nın kuzeydoğu bölgeleri olmaktadır diyebiliriz. Lepistes balığı, ekolojik şartlara çok kısa bir zaman dilimi içerisinde ayak uydurabilen bir balık türüdür.

Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Asya ve Afrika kıtasında da rastlanabilen bu balık türü, sert ve kireçli yapıya sahip olan bir suda yaşamayı seçecektir. Yirmi beş ila yirmi sekiz derecelik bir ısıya ayarlanmış olan on dokuz litrelik suda yaşamaktan hazzederler. Genel manada sakin bir balıktır, hırçın hareketleri olmaz. Lepistes balığı yalnızca Xiphophorus ve Melek Balığı ile kavga ediyor. Aralarındaki buz asla erimiyor diyebiliriz. Lepistes balığınıza iyi bakmak ve onun sağlığını desteklemek adına en iyi balık yemlerini keşfetmek için TIKLAYINIZ!

2. Kavgacı Siyam Balığı ve Özellikleri

Akvaryum balık çeşitleri söz konusu olduğunda bu listede kavgacı siyam balığı da yer alır. Kavgacı siyam balıkları direkt olarak beta cinsine dahil olmaktadır. Genel manada akvaryumlarda yaşamasıyla dikkat çeken bir balıktır. Süs balıkları sınıfından en çok seçilen balık türlerinden biri olan bu balık türü, kendisine benzer başka bir beta balığı türü ile aynı yerde yaşamalıdır. Bu en sağlıklısı olacaktır. Mücadeleci bir ruha sahip olan kavgacı siyam balıkları, üstünlük sağlamak ister.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryum Suyu Özellikleri: Akvaryum Suyu Nasıl Olmalı?

Ortalama açıdan bakıldığında 7 cm’lik bir uzunluğa kadar uzamayı başarmasıyla bilinen bu balıklar, yirmi dört ila otuz derecelik bir ısıya gereksinim duymaktadır. Bu balıkların en iyi örneği ise tül kuyruğuyla dikkat çeken kavgacı siyam balıklarıdır.

3. Kristal Köpekbalığı ve Özellikleri

Kristal köpekbalığı da akvaryum balık çeşitleri arasındadır. Bahsi geçen köpekbalığı türü, gümüş köpekbalığı adıyla da anılır. En güzel akvaryum balıklarından biri olması ile dikkat çeker. Normal süs balığı türlerine göre çok daha zahmetli bir bakımları olacaktır. 300 litreye sahip bir su kapasitesinde olan ve 35 santimetrelik yüksekliği bulunan akvaryumlarda yaşam sürerler. 23-29 derece arasında bir su sıcaklığı talep edeceklerdir. Akvaryum ısıtıcı ve soğutucu ile su sıcaklığını ideal seviyeye getirebilirsiniz. Bu balık türü hem etçil hem de otçul olmaktadır. Bir köpekbalığı istiyorsanız bu balığı sahiplenmenizi tavsiye ediyoruz.

4. Melek Balığı ve Özellikleri

Melek balığı, akvaryum balıkları arasında en sevimli olan türdür diyebiliriz. Bu güzel balıklar Cichlidae isimli balık ailesinden gelmektedir. Melek balığının doğal yaşam alanı Güney Amerika bölgesidir. Sakin alanlarda yaşamayı seven bir balıktır. Akvaryumunuz içerisinde besleyebilmek için bu balığı seçebilirsiniz. Karakteri tamamen uyumlu olan bir balıktır.

Kendinden ufak olan balık türlerini hiç acımadan yiyebilir. Ufak bir balığı akvaryuma eklemeyin, çünkü melek balığı direkt onu öldürecektir. Yirmi beş ve yirmi sekiz derece arasında bir ısı talebi olan bu balıklar, düzenli bir beslenme ve kusursuz yönlü bir bakımla beraber uzun zaman boyunca yaşayacaktır. Bu sebeple ona iyi bakmanızı tavsiye ediyoruz. Melek balığınız için en iyi akvaryum çeşitlerini online pet shop mağazamızda bulabilirsiniz!

5. Discus Balığı ve Özellikleri

Popüler akvaryum balık çeşitleri discus ile devam ediyor. Diskus balığı Cichlidae ailesinden gelen bir balık türü olmasıyla ilgi görür. Kusursuz bir görünümü olduğunu söyleyebiliriz. Harika renklere sahip bir balık türüdür. Akvaryumun kralı olarak görebilirsiniz. Amazon nehirlerinde yaşarlar. Genel olarak süs havuzlarının dipte kalan kısımlarında yaşadıklarını ifade edebiliriz. Asitli, ılık ve yumuşak yapılı bir suyu isterler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tuzlu Su Akvaryumu Nasıl Kurulur? Tuzlu Su Nasıl Hazırlanır?

Yirmi yedi ve otuz derece arasında bir su sıcaklığını seçerler. Buna dikkat etmek lazımdır. Akvaryum içerisinde bulunan öteki balıklarla harika şekilde anlaştıklarını ifade edebiliriz. Akvaryumda kesinlikle olması gereken bir balık türüdür. Ayrıca bu balık türleri mutlaka kendileri için özel olarak üretilen discus yemi ile beslenmeliler.

6. Kılıçkuyruk Balığı ve Özellikleri

Bu balık türünün bakımı oldukça kolaydır. Sevgi doludurlar. Popüler olan akvaryum balıkları içerisinde en iyilerinden biridirler. Genel manada bu balıklar kırmızı ya da yeşil kılıçkuyruk balığı adıyla bilinirler. Renkleri değişiktir. Bu balıkların doğal yaşam alanı ise Orta Amerika ve Kuzey Amerika taraflarıdır diyebiliriz. Kılıçkuyruk balığı 6 cm kadardır. Dişi olanlarına göre erkek olanları biraz daha küçük olur. Bu güzel dostlarımız tatlı su balığı olmaktadır. Yirmi altı ve yirmi sekiz derecelik bir su içerisinde yaşam sürmektedirler.

7. Japon Balığı ve Özellikleri

Hepimizin bildiği gibi Japon balıkları da vazgeçilmeyen akvaryum balık çeşitleri arasındadır. Japon balığı, süs akvaryumlarında ayrı bir yer edinen en güzel balıklardan biri olarak her daim karşımıza çıkar. Genel manada turuncu bir rengi olan bu sevimli canlılar, her daim huzurlu görünürler. 18-24 derece arasında ısıda olan sularda yaşamayı istiyorlar. Özel balık mamalarıyla beslemelisiniz. On litrelik bir akvaryum bu hayvanlar için kafi olacak demektir. İyi bir bakım ve rutin bir beslenmeyle 7 seneye dek yaşayabilen canlılar olmaktadırlar. Bu balıkların sağlığını desteklemenin en önemli adımı doğru beslenmedir. Japon yemi ile beslendiklerinde daha sağlıklı bir ömür sürerler.

8. Çöpçü Balığı ve Özellikleri

Bu balıkların gerçek adı Corydoras olmaktadır. Aniden akvaryum camına yapışarak temizlik yapar gibi bir görünüm sergilerler. Bu balıktan sahiplenecek kişiler balığın aslında akvaryumu temizlemediğini bilmeliler. Çöpçü balıkları akvaryumun dibine batan yemleri özenle yiyerek suyun dengesini destekleme görevi görürler diyebiliriz. Hemen hemen 7 senelik bir ömürleri vardır. 6-12 cm kadar bir uzunluğa sahip olurlar. Süs havuzuna eklemek istediğiniz balık üyeler içerisinde bu balık yer alıyorsa, en az birkaç tane sahiplenmeniz lazımdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Japon Balıkları Bakımı ve Cinsiyet Ayrımı

9. Sarı Prenses Balığı ve Özellikleri

Bu balık türleri, en sevilen akvaryum balıklarında ilk sırada yer alır. Latince isimleri ise labidochromis caeruleus olmaktadır, telaffuzu bir hayli zordur. Ülkemizin büyük bir kısmında da sarı prenses adıyla bilinen balıklardır. Bu balık türünün doğal yaşam alanı Afrika’da bulunan Malavi Gölü olmaktadır. Sığ kayalıkların olduğu alanlarda yaşamayı tercih eden bu balıklar, akvaryum yaşamına da çabuk uyum sağlamalarıyla dikkat çekmektedir. Bu balığı sahiplenecekseniz kesinlikle akvaryumu içerisine kayalar ekleyerek bir mağara görünümü oluşturmalısınız, bizden söylemesi. Bu balık türü için suyun sıcaklığını yirmi beş dereceye ayarlamalısınız. Suyun pH seviyesi de 7.7 ve 8.5 olmalıdır.

10. Beta Balığı ve Özellikleri

Akvaryum balık çeşitleri listemizi beta balığı ile sürdürüyoruz. Akvaryum içerisinde çok fazla renk görmek isteyen biriyseniz kesinlikle bir beta balığı sahiplenmelisiniz bizce. Erkek beta balıkları her daim son derece zekidir. Yüzgeç bölgeleri de her zaman uzun bir yapıda olmasıyla dikkat çeker. Siyam mücadele balığı olarak da anılan bir balıktır. Diğer beta balıklarıyla kavga ederler. Bu sebeple akvaryumda sadece 1 tane beta balığı olmasına özen göstermelisiniz. İki senelik bir ömürleri olur. Onları yirmi üç ila yirmi yedi derece sıcaklığa sahip bir suda beslemelisiniz.

11. Tetrazon Balığı ve Özellikleri

Kaplan barb ve sumatra barb gibi birçok isimle anılan bu balıklar, her zaman popülaritesini korumayı başarmış bir balık çeşididir. Borneo, Sumatra ve Endonezya sularında bu balıktan çok vardır. 20-26 dereceye sahip sularda yaşarlar. Bu balıktan sahiplenmek niyetindeyseniz kendisini tek başına bırakmamalısınız. Çünkü bu balıklar her zaman için grup halinde yaşamaktan keyif duyacaktır.

Akvaryum balık çeşitleri ve özellikleri konulu yazımızın sonuna geldik. Hangi balığı sahiplenirseniz sahiplenin ona kusursuz yaşam koşulları sunmaya özen göstermelisiniz. Tabii bu, gün içerisinde onu durmaksızın beslemeniz gerektiği manasına gelmiyor. Düzenli bir beslenme ile her balık sağlıklı bir yaşam sürecektir. Ona güzel bakın, ömrü uzun olsun!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.