Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Gurami Balığı Özellikleri ve Bakımı

01.10.2023
321
Abone Ol 
Gurami Balığı Özellikleri ve Bakımı

Gurami balığı, tatlı su akvaryum balıkları arasında en bilinenlerden biridir. Çok çeşitli renk ve desenlere sahip olan Guramiler, akvaryumda rengarenk bir görüntü oluşturur. Nazik doğaları, dayanıklılıkları ve uyumlu olmaları nedeniyle akvaryumların temel üyelerinden biri olarak kabul edilir.

Gurami Balığı Özellikleri Nelerdir?

Gurami balıkları Asya’ya özgüdür. Türe bağlı olarak uzunlukları 6-10 cm arasında değişir. İyi koşullarda bakılırsa 3-8 sene kadar hayatta kalabilir. Mavi, kahverengi, kırmızı, sarı ve turuncu renklerde olabilir ve çok farklı desenler barındırabilir.

Hepçil bir balıktır. Bitkisel ve hayvansal yemlerle beslenebilir. Genel olarak uyumlu, sakin ve huzurlu bir balıktır. Orta-büyük boyutlardaki tatlı su akvaryumlarında yaşamaktan memnun olur. İhtiyaç duyduğu sıcaklık 22-27 derece aralığındadır. Uygun sıcaklık için akvaryum ısıtıcı ve soğutucu kullanılabilir. Gereksinim duyduğu akvaryum PH’ı ise 6.0-8.0 arasındadır.

Gurami Balığı Menşei Neresidir?

Gurami Balığı

Guramiler vahşi doğada yaygındır ve bu balıklar Asya kıtasına özgüdür. Ağırlıklı olarak Kore, Pakistan, Hindistan, Vietnam, Malezya, Tayland, Kamboçya ve Endonezya’da yer alır. Ancak dünyaca ünlüdür ve pek çok ülkede sıklıkla tercih edilen bir balık çeşididir.

Gurami Balığı Davranışı Nasıldır?

Gurami balıkları topluluk halinde yaşamayı severler. Barışçıl ve uysal bir balık olduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak akvaryumun üst ve orta bölümünde yüzerler. Hava solumak için sıklıkla yüzeye doğru gelirler. Bu sevimli balıklar yavaş hareket ederler. Hızlı hareket eden balıklar ile aynı ortamda tutulmaması önerilir. Aksi durumda ürkebilirler ve kendilerini kötü hissedebilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Beta Balığı Özellikleri, Bakımı, Kökeni ve Beslenme İhtiyacı

Gurami balıkları, çeşitli türlere ayrılır. Bazı türler çok çekingendir. Bu balıklar ise zamanlarının büyük bir bölümünü akvaryumun dip bölümünde geçirir. Bunlar için geniş saklanma noktaları, kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olacaktır.

Gurami balığı, stres altında iken solgun bir görünüme bürünür ve donuklaşır. Uygun akvaryum parametreleri, uyumlu akvaryum arkadaşları ve kaliteli yemler ile Guramilerin mutlu ve sağlıklı olması mümkün hale gelir.

Gurami Balığı ile Uyumlu Balıklar Hangileri?

Guramiler genel olarak uyumlu canlılardır. Ancak hızlı hareket etmeyen, kavgacı olmayan balıklar ile daha iyi anlaşır. Bunlar arasında Corydoras balığı, Danios balığı, Rasbora balığı, Neon Tetra balığı yer alır.

Gurami Balığı Akvaryum Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Bu sevimli balıklar keşfetmekten hoşlanırlar. Saklanacak birçok yere gereksinim duyarlar. Bu nedenle akvaryum dekor malzemeleri, Guramilerin yaşam alanında mutlaka olmalıdır. Akvaryum aksesuarları, mağaralar, bitkiler gibi birçok ürün, Gurami balıkların akvaryumuna dahil edilmelidir.

Ayrıca, geceleri Guramilerin dinlenmesini sağlamak adına akvaryum aydınlatması kapatılmalıdır. Kum ve çakıl gibi alt tabakalar, Gurami için uygundur.

Gurami Balığı Bakımı Nasıldır?

Guraminin dayanıklı doğası ve barışçıl mizacı nedeniyle bu eşsiz balıkların bakımı bir hayli kolaydır. İdeal su parametreleri, uygun beslenme, geniş bir akvaryum ile bu balıklar mutlu ve uzun ömürlü olabilirler.

Bununla beraber akvaryum temizliği de bir hayli önemlidir. Balığınıza hijyenik ve temiz bir ortam yaratmak adına akvaryum temizliğini rutin olarak yerine getirmelisiniz. Bunun için akvaryum temizlik ürünleri kullanarak, süreci pratik hale dönüştürebilirsiniz.

Gurami Balığı Beslenme İhtiyacı Nedir?

Gurami balıkları hepçildir. Bitkisel ve hayvansal yemler tüketebilirler. Pul yem başta olmak üzere çeşitli balık yemlerini bu balıklara sunabilirsiniz. Tercih ettiğiniz yemin kaliteli markanın ürünü olmasına özen göstermelisiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.