Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

6 Maddede Küçük Tatlı Su Balıkları

01.09.2023
330
Abone Ol 
6 Maddede Küçük Tatlı Su Balıkları

Küçük tatlı su balıkları, yeni bir akvaryum kurmak isteyenler ya da akvaryumunu zenginleştirmek isteyenlerin ilgisini çeker. Tatlı su balıklarının bakımı oldukça kolaydır ve akvaryumunuzda eşsiz bir görüntü yaratır. Tatlı su akvaryumunuz için tercih edebileceğiniz en popüler küçük balıkları listeledik.

Küçük Tatlı Su Balıkları

Küçük Tatlı Su Balıkları

Akvaryumunuza dahil edebileceğiniz küçük tatlı su balıkları:

1. Plati Balığı

Plati balıkları, akvaryum hobisine yeni başlayanlar için çok uygun balıklardır. Renkli ve canlı doğuran bu balıklar, aynı zamanda bakımlarının kolay olmasından dolayı da sıklıkla tercih edilir. Canlı doğuran balıklar oldukları için hızlı bir şekilde çoğalabilirler. Kaliteli balık yemleri ile beslenmesi sağlanmalıdır. Kuyruk sapında meydana gelen çok özel renk deseni ile öne çıkar. 5 sene kadar ömrü vardır.

2. Lepistes Balığı

Küçük tatlı su balıkları listesinde lepistes balığı da yer alır. Küçük akvaryumların temel taşı olan lepistes, canlı doğuran, uyumlu ve renkli bir balık cinsidir. Erkekler daha küçük ve renkli iken dişi lepistes balıkları biraz daha iri ve sade görünümlüdür. 3-5 sene kadar yaşayabilirler.

3. Zebra Balığı

Bu minik çizgili balıklar, akvaryumların vazgeçilmez üyelerinden biridir. Zebra balığı barışçıldır ve birçok balık cinsi ile aynı ortamı paylaşabilir. Gruplar halinde yaşamayı sever. Farklı renk ve desenlerde mevcuttur. Zebra balıkları için ortam sıcaklığı çok önemlidir. Bu nedenle zebra balığının yer aldığı akvaryumda işlevsel bir akvaryum ısıtıcı kullanılmalıdır.

4. Neon Tetra Balığı

En çok tercih edilen küçük tatlı su balıkları arasında neon tetra balıkları da var. Fosforlu rengiyle bir adım öne çıkan neon tetra balığı, akvaryuma dinamiklik kazandıran rengarenk bir balıktır. Topluluk halinde yaşamaktan mutluluk duyar. Diğer pek çok balık cinsi ile uyumlu bir yaşam sürebilir. İyi koşullarda bakılırsa beş sene kadar yaşayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Balık Bakımı Nasıl Olur? Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

5. Harlequin Rasbora Balığı

Palyaço balığı olarak da bilinen Harlequin Rasbora, vücudunda yer alan siyah işaretlerden dolayı palyaço görünümüne sahiptir. Canlı bir renge sahip olan Harlequin Rasbora balıkları, sürü halinde yaşamayı seven balıklardır. Harlequin Rasbora için bitkili bir akvaryum gerekir. Bakım ve beslenme koşulları karşılandığı taktirde 6 sene kadar yaşayabilir.

6. Kılıçkuyruk Balığı

İsmini uzun kuyruk yüzgecinden alan kılıçkuyruk balıkları, en popüler küçük tatlı su balıkları arasında konumlanır. Küçük bir akvaryumda hızlıca çoğalabilir. Canlı taşıyıcı balıklardandır. Pek çok farklı renk çeşidi olabilir. Dişileri erkeklerden daha renkli bir görüntü sunar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.