Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede Evde Beslenen Balık Türleri

14.12.2021
1.996
Abone Ol 
8 Maddede Evde Beslenen Balık Türleri

Evde beslenen balık türleri hangileri? Evde en sık beslenen hayvanlardan biri de balıklardır. Bazen bir fanusta bazen de büyük bir akvaryumda rengarenk balıklar edinmek isteriz. Küçük bir çocuğunuz varsa da evcil bir hayvan edinmek istediğinde ona balık alarak sorumluluk duygusunun gelişmesi için bir başlangıç yapmanız mümkündür. Balıkların beslenmesi ve bakımı, önemli birkaç bilgi edindikten sonra çok kolay olacaktır. Evde beslenebilen balık türlerini bilmek ve akvaryumunuza bu balık türlerinden almak istiyorsanız bu içerik tam da sizi bilgilendirecek türden. Gelin beraber bu balık çeşitlerini ve özelliklerini inceleyelim.

Evde Beslenen Balık Türleri: Lepistes

Lepistes balıkları evde beslenebilen balıklardan neredeyse ilk akla gelenlerden biridir. Bu balık türü oldukça sıcak kanlıdır ve diğer balık türleriyle barış içerisinde yaşayabilir. Bu balık türünün bakımı da oldukça kolaydır. Lepistes balıkları renk olarak çok geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Bu türün özellikle erkekleri çok daha fazla renge sahip ve çok daha hareketlidir. Bu balık sayesinde akvaryumunuz görsel bir şölen haline gelebilir. Bu balıklar boyut olarak yaklaşık 3 santimetre olan minik balıklarıdır. Lepistes balıkları 25 ile 28 derece aralığında bir su ısısında rahatlıkla yaşayabilmektedir.

Evde Beslenen Balık Türleri: Oscar Balığı

Bu balık türünün diğer bir adı da astronot balığıdır. Bu balık türü evde besleyebileceğiniz en akıllı balık türlerindendir. Bu balık türü bireysel olarak hareket eder. Oscar balıkları pek sıcak kanlı olmadıkları için kendi türü dışında balıklarla aynı akvaryumda bulunmamaları gerekir. Bu balık türü diğer balıklara oranla çok daha fazla atık üretirler ve etçil beslenirler. Yüksek oranda atık ürettikleri için akvaryumlarının da birçok balığa göre daha sık temizlenmesi gerekmektedir. Bu balıklar adeta bir kuş gibi elle beslenebilirler. Elinizle uzattığınız yemi çekinmeden yerler ve bu özellikleri sahipleriyle aralarında bağ kurmalarını sağlar. Bu balık türünün ebatları 35-45 santimetre aralığındadır ve oldukça büyüktür. Renk olarak siyah, gri ve beyaz olabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Popüler 10 Tatlı Su Akvaryum Balığı

Evde Beslenen Balık Türleri: Neon Tetra Balığı

Bu balık türleri de tıpkı lepistesler gibi minik, renkli ve sıcak kanlıdırlar. Bu balıklar da akvaryumunuzu adete süsleyen bir görüntüye sahiptirler. Bu balıkların bakımı da oldukça kolaydır ve bu sebeple ilk kez balık besleyecekler rahatlıkla neon tetra balığını tercih edebilir. Bu balıkların boyları ortalama 2 santimetre uzunluğundadır.  Onlar hakkında dikkat edilmesi gereken noktalardan biri bu balıkların grup halinde geziyor olmasıdır. Bu sebeple eğer bu balıktan akvaryumunuzda tercih etmek istiyorsanız birkaç tane almanız gerekir. Bu balıklar 22 ile 24 derece ısıdaki bir suda rahatlıkla yaşayabilirler.

Evde Beslenen Balık Türleri: Japon Balığı

Japon balıkları evde bakmak için en çok tercih edilen balık türlerinden biridir. Japon balıkları hepçil beslenen bir türdür. Bu balıkların bakımı ve beslenmesi de oldukça kolaydır. Boyut olarak 20 santimetreye kadar ulaşabilirler. Bu balıklar da oldukça hareketli ve barışçıldır. Japon balıklarının ömürleri de oldukça uzundur ve iyi koşullarda bakıldığında 10 ile 30 yıl arasında yaşayabilmektedirler. Japon balıkları sadece kendi türleriyle yaşayabildiğinden başka balık türleriyle bir arada bulunmaları tavsiye edilmez. Japon balıkları 18 ile 24 derece sıcaklıktaki bir suda sağlıklı bir şekilde yaşayabilirler.

Evde Beslenen Balık Türleri: Zebra Balığı

Zebra balıkları üzerinde bulunan çizgi desenlerinden dolayı bu ismi almıştır. Yine hareketli ve sıcak kanlı bir tür olan zebra balıklarının boyutları 4 ile 6 santimetre aralığındadır. Bu balık çeşidi sürü halinde yaşadıkları için eğer akvaryumunuzda beslemek istiyorsanız en az 6-8 adet almanız gerekmektedir. Zebra balıkları üreme döneminde saldırgan olabileceğinden dolayı bu dönemlerde diğer balıklardan ayırmak gerekmektedir. Bu balık türü oldukça hızlı bir şekilde üreyebilmektedirler. Bu balıkların yaşadığı suyun sıcaklığı 25 derece olmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Popüler Küçük Balık Cinsleri

Evde Beslenen Balık Türleri: Çöpçü Balığı

Çöpçü balıkları akvaryumu temizlemeleriyle bilinen bir balık türüdür. Birçok kişi tarafından çöpçü balıklarının akvaryumdaki pislikleri ve atıkları temizlediği düşünülse de bu balıklar dibe çöken yemleri temizlemektedirler. Onlar grup halinde yaşadıkları için eğer beslenmek isteniyorsa en az 3 ya da 6 tane alınması gerekmektedir. Bu balıklar boyut olarak yaklaşık olarak 12 santimetre boylarındadır. Bu balıklar kolay bakım ve beslenme özellikleriyle evde bakmaya uygun balık türlerinden biridir.

Evde Beslenen Balık Türleri: Kılıçkuyruk Balığı

Bu balık türünün bakımı da çok kolaydır ve otçul bir beslenme türüne sahiptirler. Kılıçkuyruk balığı ismini kılıç görünümlü kuyruklarından almıştır. Bu balık türü hem kendi türünden balıklarla hem de başka türden balıklarla çok iyi anlaşabilirler. Kılıçkuyruk balıklar boyut olarak ortalama 12 santimetredirler. Gruplar halinde yaşayan bu balıktan edinmek istiyorsanız en az 5 adet almanız gerekmektedir. Bu balıklar hakkında dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise yavruladıkları zaman yavrularını yeme eğilimi gösterdikleri için yavruları başka bir akvaryuma almak gerektiğidir.

Evde Beslenen Balık Türleri: Beta Balığı

Beta balıkları muhteşem bir görüntüye sahiptirler. Bu balıkların saldırgan yapılarından dolayı tek başına yaşamaları gerekir çünkü kendi türlerinden balıklarla da başka tür balıklarla da anlaşamazlar. Beta balıkları tek başlarına yaşarken oldukça sakin ve uysal görünseler de yanlarına başka bir balık geldiğinde oldukça hareketli ve saldırgan hale gelirler. Bu balık türleri uzun bir süre yaşayabilirler ve bakımları da çok kolaydır. Beta balıkları 25 ile 27 derecede bir su sıcaklığında rahatlıkla yaşayabilirler. Kaliteli balık yemi ile beslenmesi önem arz eder.

Evde Beslenen Balık Türleri: Melek Balığı

Melek balıkları hem boyut olarak hem de renk olarak oldukça gösterişli bir balık türüdür. Boyutları yaklaşık olarak 35 santimetreye kadar ulaşabilir. Melek balıklarının renk çeşitliliği de çok fazladır. Melek balıkları pek sıcak kanlı değildir bu yüzden diğer balık türleriyle pek iyi anlaşamazlar. Bu balık türü kendinden küçük balıkları yeme eğilimi gösterdiğinden melek balığının bulunduğu akvaryum içerisinde ondan daha küçük balıkların bulunmadığından emin olmak gerekir. Bu balıklar 24 ile 30 derece su sıcaklığında rahatlıkla yaşayabilmektedirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede Akvaryumda Beslenen Balıklar

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.