Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede Tropikal Akvaryum Balıkları

23.06.2022
3.603
Abone Ol 
7 Maddede Tropikal Akvaryum Balıkları

Tropikal akvaryum balıkları, renkli görünümleri ile dikkat çekiyor. İç mekanda hoş bir görüntü sunan bu balıklar, sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etki de bırakıyor. Bir akvaryum kurmayı planlıyorsanız, tropikal akvaryum balıklarının hangileri olduğu bilmek isteyebilirsiniz. İşte o sevimli balık cinsleri!

Tropikal Akvaryum Balıkları

Tropikal Akvaryum Balıkları

En çok tercih edilen tropikal akvaryum balıkları:

1. Lepistes Balığı

Tropikal akvaryum balıkları arasında ilk sırada lepistes balığı var. Karayipler’e özgü olan bu tatlı su balığı, en iyi bilinen akvaryum balık cinslerinden biridir. Lepistesin bakımı son derece kolaydır. Bundan dolayı yeni balık sahiplenecekler için ideal bir seçimdir. 5 cm uzunluğa kadar olabilen bu renkli balık, doğal ortamında sürüler halinde yaşar. Bu yüzden kalabalık bir akvaryum lepistes için uygundur. Kaliteli balık yemleri beslenmesi önemlidir.

2. Neon Tetra Balığı

Neon balığı, parlak kırmızı ve mavi şeritleri ile dikkat çeken bir türdür. Amazon’dan gelen bu sevimli balıklar, sürüler halinde yaşadığında mutlu olurlar. En az on eşli şeklinde tutulmaları gerekir. Ortalama 60 litrelik akvaryum çeşitleri bu balıklar için uygundur. Özellikle akvaryum loşsa bu balıkların harika bir görüntü sunduğunu da belirtmeliyiz. Neon tetra balıkları kurutulmuş canlı yem gibi besinler tüketmeliler.

3. Platy Balığı

Tropikal akvaryum balıkları listesinde yer alan platy balığı da tıpkı lepistes gibi yavru yumurtalarını vücudunda tutar. Orta Amerika’dan gelen bu balık, çok sosyaldir ve gruplar halinde yaşamaktan hoşnut olur. Tablet yem gibi kaliteli balık yemleriyle beslenebilir.

4. Siyah Moli Balığı

Tropikal akvaryum balıkları söz konusu olduğunda siyah moli balığı da oldukça popüler. Tamamen siyah renkli olan bu balıklar, 6-10 cm arasında uzunluğa sahiptir. Bakımı kolay olan balık türlerinden biridir. Akvaryum bakım ve temizlik malzemeleri ile yaşam alanlarının düzenli olarak temizlenmesi önem arz eder.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Arowana Balığı Özellikleri ve Bakımı

Özellikle algler olmak üzere bitkisel beslenmeyi tercih eder. Bu nedenle akvaryum canlı bitkiler, bu balığın yaşam alanında yer almalıdır. Bitki bazlı balık yemleri de siyah moli balığı için uygundur.

5. Discus Balığı

Bu balık, su dünyasının en parlak canlılarından biridir. Onu gören herkes bu sevimli balığa bayılır. Görkemli discus balığı, kendine özel discus yemi ile beslenmelidir. Bu sayede sağlıklı ve uzun ömürlü olabilir. Bir discus balığınız var ise her daim akvaryumunuzun temiz olduğundan ve su kalitesinin iyi olduğundan emin olmalısınız. Akvaryum su düzenleyiciler ile akvaryumun su kalitesini iyileştirebilirsiniz. Ayrıca akvaryum filtreleri de bu aşamada önemlidir.

6. Betta Balığı

Tropikal akvaryum balıkları arasında bir diğeri de Betta balığı oluyor. Kamboçya ve Tayland’a özgü olan bu balıklar, en renkli balık cinslerinden biridir. Orijinal rengi kırmızımsı kahverengidir. Fakat üreme yoluyla renk kombinasyonu kırmızıdan maviye kadar değişebilir. Kaliteli pul yemler ile beslenmesi uygundur. Erkek bettalar birbirlerine karşı oldukça saldırgandır. Bundan dolayı bir akvaryumda bir adet erkek betta olması idealdir.

7. Melek Balığı

Skaler balık olarak da bilinen melek balıkları, ok biçimdeki yüzgeçleri sebebi ile dikkat çekici bir görünüme sahiptir. Ortalama 15-25 cm uzunlukta olabilirler. Bu yüzden büyük akvaryumlar melek balıkları için daha iyi olacaktır. Yem ve su kalitesi bakımından melek balıklarının bakımlarının kolay olduğunu da söyleyebiliriz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.