Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Beta Balığı Özellikleri ve Bakımı Hakkında 7 Bilgi

25.01.2021
5.057
Abone Ol 
Beta Balığı Özellikleri ve Bakımı Hakkında 7 Bilgi

Kavgacı siyam balığı olarak da tanınan bu balık, Betta cinsine aittir. Çoğunlukla akvaryumda yaşayan beta balıklar, renkli yapısıyla da dikkat çeker. Beta balığı özellikleri ve beta balığı bakımı hakkında daha fazla bilgi edinmeye hazır mısınız? İşte, beta balığı hakkında bilgiler…

Beta Balığı Nereye Özgüdür?

Güneydoğu Asya’ya ve özellikle Tayland’a özgü olan ve evcil hayvan kategorisinde yer alan beta balığı, en eski akvaryum balıklarından biri. İki erkek beta balığının aynı akvaryumda bulunması, ölümüne kavga etmelerine yol açabilir. Erkek betalar, agresif şekilde solungaçlarını genişleten ve kendilerine yaklaşan diğer erkek betaların yüzgeçlerini kıstıran bir balıktır. Bu sebeple kavgacı siyam ismiyle de bilinir.

Beta Balığı Hakkında Genel Bilgiler

  • Ortalama boyut: 4-5 cm
  • Ortalama yaşam süresi: İdeal bakım ile 3 yıla kadar
  • Beslenme: Etobur
  • Su sıcaklığı: 22-27 derece

Beta Balığı Özellikleri Nelerdir?

Betalar mücevher gibi parlak renkleri ve muhteşem yüzgeçleri ile öne çıkar. Beta balığın diğer özellikleri:

  • Betalar solungaçlarının yanı sıra labirent organlarıyla su yüzeyinden nefes alırlar.
  • Betalar, tehdit edildiğinde veya rahatsız edildiğinde yüzgeçleri hızlı bir şekilde hareket eder.
  • Erkek betalar ayrı bölümlerde tutulmalıdır. Kadın betalar aynı akvaryumda tutulabilir. Erkek ve dişi betaların aynı yerde tutulması da tavsiye edilmez.

Beta Balığı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Her balık türünde olduğu gibi renkli ve sevimli bu balıkların bakımında da dikkatli olunmalıdır. Beta balığı özellikleri sebebiyle bazı önemli bakım koşullarının sağlanması gerekir. Bu sebeple, beta balığı beslemeyi düşünüyorsanız, aşağıdakileri bilmenizde fayda vardır:

  1. Uygun büyüklükte bir akvaryumda saklayın. Betalar su yüzeyinden nefes alabilmelidir. Akımı az olan ya da akımı hiç olmayan suyu tercih ederler.
  2. Su kalitesi ve parametreleri, sucul yaşamın sağlığı için kritik öneme sahiptir. Kaliteli su kullanmaya özen gösterin.
  3. Günlük olarak filtreyi, su sıcaklığını ve diğer ekipmanları kontrol edin.
  4. Haftalık olarak su kalitesini kontrol edin ve sık sık değişim yapın.
  5. Balığınızı az miktarda besleyin ve balığın 1 ila 2 dakika içinde yiyebileceğinden fazla yem vermeyin. Aşırı besleme, özellikle daha küçük, filtrelenmemiş akvaryumlarda suyu hızla kirletebilir.
  6. Dondurulmuş yiyecekleri balığı beslemeden önce çözün.
  7. Bebek betaları beslerken daha küçük miktarlardaki ya da öğütülmüş yemler tercih edin. JBL Novo Bits ürünleri ideal bir seçim olabilir. 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  6 Maddede Tuzlu Su Akvaryum Balıkları
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.