Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Rasbora Balığı Özellikleri ve Bakımı

11.01.2023
808
Abone Ol 
Rasbora Balığı Özellikleri ve Bakımı

Rasbora balığı, akvaryum meraklıları için popüler bir seçimdir. Güzel metalik rengi ve kolay bakımı ile bilinen bu balıklar, akvaryumları canlandırmanın en kolay yoludur. Rasbora balıkları herhangi bir akvaryumu hareketli ve canlı hale getirir. Barışçıl özellikleriyle bilinen bu cins balıklar, pek çok farklı balık ırkıyla uyum içinde yaşar.

Rasbora Balığı Özellikleri

Rasbora Balığı

Rasbora balığı, Güney Tayland, Sumatra, Singapur ve Malezya’ya özgü bir cinstir. Bataklık ormanlarda akan sularda, düşük mineral içerikli ve yüksek hümik asitli akarsularda yaşarlar. Beş farklı türde Rasbora vardır.

En popüler olanı ise kırmızı renkli Rasbora balığıdır. Vücudunun arka yarısını kaplayan çarpıcı siyah işaretler ve kırmızı tonları ile öne çıkan bu balıklar, canlı bir görüntü sergileme konusunda başarılıdır. Gövdesindeki siyah işaret genelde üçgen formundadır. Vücudundaki işaretler sırt yüzgecinin yakın bölümünden başlar ve kuyruk yüzgecinin tabanına yakın noktaya kadar gelir.

Rasbora Balığı Yaşam Alanı

Rasbora’lar sürü halinde yaşarlar. Genelde 8-10 balık bir arada tutulmalıdır. Daha büyük balık grupları da uygundur. Rasbora balıkları büyük ve yırtıcı olmadıkları sürece herhangi bir balık cinsiyle aynı yerde yaşayabilir. Bu balıklar diğer balıklara saldırmaz ve onlarla kavga etmez. Çok uyumludurlar. Genel olarak Tetra balıkları, Betta balıkları, Neon Tetra balıkları ve Guramiler gibi cinsler Rasbora ile aynı akvaryumda yaşam sürebilir.

Rasbora balıkları tatlı su akvaryum balığıdır. Asla tuzlu sularda görülmezler. Suyun yumuşak ve asidik olduğu Güneydoğu Asya’nın ova sularını tercih ederler. Bu nedenle Rasbora balığı beslemek istiyorsanız; tatlı su akvaryumu kurmalısınız.

Rasbora’lar, akvaryum bitkileri, yüzmek için açık bir alan, geniş bir akvaryum, karanlık bir alt tabaka ve hafif bir akvaryum ışıklandırması barındıran bir ortamı tercih eder. Bu balıkların yaşadığı akvaryumlarda canlı bitkiler olmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Etçil Akvaryum Balıkları Hangileri?

Rasbora Balığı Beslenme İhtiyacı

Rasbora balık, tüm yiyecekleri kolayca kabul eder, ancak mümkün olduğunda canlı yiyecekler yemeyi tercih eder. Doğal yaşamda beslenme düzenleri öncelikle böceklerden oluşur. Fakat donmuş gıdaları ve dondurularak kurutulmuş canlı yem de Rasbora için uygundur. Çeşitli bir beslenme düzeni, balığınızın sindirim sorunları yaşamasını önleyecektir. Ayrıca Rasbora balıklara sunulan balık yemi çeşitleri mutlaka taze olmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.