Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Betta Balığı Özellikleri Nelerdir?

28.03.2022
767
Abone Ol 
Betta Balığı Özellikleri Nelerdir?

Betta balığı özellikleri neler? Betta balıkları esasen siyam dövüş balığı ismi ile de bilinir. İlk olarak Güneydoğu Asya’da pirinç tarlalarında keşfedilmiştir. Sonrasında Vietnam, Kamboçya, Tayland gibi ülkelerde yaygınlaşmıştır. Ardından tüm ülkelerde tanınan bir balık haline gelmiştir. Peki, beta balığının özellikleri neler?

Betta Balığı Özellikleri

Betta Balığı Özellikleri Nelerdir?

Betta balığı özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Beta balıkları su yüzeyinden kolayca beslenen balıklardır ve ağız yapıları ters görünümlüdür.
  • Ağız yapıları gereği, su dışında da kısa süreliğine de olsa solungaçları ile nefes almalarına izin verir. Bu sebeple de denizde yaşayan beta balıkları yüzeye yaklaştıklarında ürkmezler.
  • Su miktarının az olduğu alanlarda bulunurlarsa, kısa süreliğine hayatta kalabilirler. Nemli ortamlarda kalırlarsa etraftaki hava onlara yetebilir.
  • Gelişmiş ve sağlıklı bir erkek beta balığının boyutu dişi betalardan uzundur. Genelde beta balıkları 6-7 cm boyuta sahiptir.
  • Dişiler farklı renklere sahip olabilir. Yüzgeçleri boyutları ile yaklaşık aynı cm civarındadır. Erkeklerin yüzgeçleri daha geniş ve renklidir. Her iki cinsiyette de yüzgeçler kırmızı, yeşil ve mavi gölgeli olabilir.
  • Agresif balıklar oldukları için kavga etmeye meyilli olduklarını söyleyebiliriz. Bu yüzden de bir akvaryumda birden fazla beta balığı olmamalıdır.
  • Dişiler daha uysaldır. Diğer balıklar ile problemsiz şekilde yaşayabilirler. Ancak erkek betalar için aynı şeyi söylemek pek doğru değildir.
  • Erkekler çok renkli olmadıkları sürece farklı türdeki diğer balıklar ile beraber yaşayabilirler. Eğer renkli olurlarsa aynı tür olduklarını belli ederler ve haliyle de kavga çıkma durumu meydana gelebilir.
  • Bu türün doğal rengi kahverengi, koyu yeşil, mavi, kırmızı ya da gridir.
  • Gündüzleri daha aktif olurlar ve gece saatlerinde uyumayı tercih ederler.
  • Ömürleri ortalama 3-5 yıl arasındadır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Balıklar Uyur Mu?

Betta Balığı Beslenmesi

Betta balığı özellikleri hakkında bilgi verdikten sonra beslenme hususuna değinelim. Beta balıkları omnivordur. Ancak etçil beslenmeyi tercih eden balık türleri arasında yer alırlar. Bu yüzden de etçil balıklar için üretilen yemlerden yemeleri en iyisidir. Kurutulmuş canlı yem gibi balık yemi çeşitleri onlar için idealdir. Doğal yaşamda genelde böcekleri ve larvaları avlarlar. Beslenmelerini de bu şekilde tamamlarlar. Akvaryumda beslenen bettalar ise günde bir veya iki defa pul yem, dondurularak kurutulmuş canlı yemlerden tüketirler. Ayrıca, kril, karides, kırmızı kan kurdu gibi yiyeceklerle beslenmeleri gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.