Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Beta Hangi Balıklarla Yaşar?

17.02.2022
10.589
Abone Ol 
Beta Hangi Balıklarla Yaşar?

Betta balığı bakmak istiyorsanız; beta hangi balıklarla yaşar sorusunun cevabını araştırıyor olabilirsiniz. Konuyla ilgili merak ettikleriniz bu yazıda!

Beta Hangi Balıklarla Yaşar? Tüm Balıklarla Yaşayabilir Mi?

Beta hangi balıklarla yaşar? Beta balıkları oldukça dayanıklı balık türleri arasındadır. Eşsiz güzellikleri ve agresif ruh halleri ile bilinirler. Zorlu hayat şartlarında bile hayatta kalmayı başarabilirler. Bir beta balığı aldığınızda dikkat etmeniz gereken en önemli şey, onu hangi balıklarla bir akvaryumun içine koymanız gerektiğidir. Çünkü daha önce de bahsettiğimiz gibi, beta balıkları oldukça agresif bir yapıya sahiptir. Haliyle her balık türü ile iyi anlaşması mümkün değildir.

Beta balıklarıyla ilgili bilinmesi gereken en önemli detay, iki erkek beta balığının aynı akvaryumda yaşamaması gerektiğidir. Bu durum, erkek beta balıklarının birinden birinin ölümü ile sonuçlanacaktır. Peki, beta hangi balıklarla yaşar? Hangi balıklarla kavga etmez?

Beta Balıkları Nasıl Bir Akvaryumda Beslenmelidir?

Beta balıkları için geniş bir akvaryum sağlamak oldukça önemlidir. Bir beta balığı ne kadar geniş bir akvaryumda yaşarsa, o kadar mutlu ve daha az agresif olur. Aynı zamanda büyük bir akvaryumun içinde diğer balıklarla daha az karşılaşacakları için diğer balıklara zarar verme riski azalır. Küçük bir akvaryumda yaşamak hiçbir balık türü için sağlıklı bir tercih değildir. Çünkü küçük bir alanda oksijen miktarı yetersizdir. Bu da balığınızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecektir.

Beta Balıkları Hangi Balıklarla Anlaşır?

Beta hangi balıklarla yaşar açıklayalım. Her balık türü ile uyum sağlayamayan beta balıkları, akvaryum boyutu yeterli ise otocat balığı, mavi gurami, orydoras, herlequin, loach, rasbora ve corydoras balıkları ile bir arada yaşayabilirler. Ancak yine de bu balıkların erkek olmamasına özen gösterilmelidir. Çünkü erkek beta balıkları her zaman için saldırganlaşmaya daha meyillidir.

Beta Balıkları Hangi Balıklarla Yaşayamaz?

Beta hangi balıklarla yaşar söz ettik. Şimdi de bu sevimli balıkların hangi balık cinsleriyle aynı ortamda bulunmamaları gerektiğinden bahsedelim. Beta balıkları ile asla bir araya getirilmemesi gereken balık türleri vardır. Bunlar; pirana, büyük kedi balığı, japon balığı ve büyük yılan balığıdır. Pirana gibi etçil olan balıklar beta balıklarını yem olarak kullanacaktır. Bu nedenle de aynı akvaryumda yaşamamaları daha iyi bir tercih olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Beta Balığı Özellikleri, Bakımı, Kökeni ve Beslenme İhtiyacı

Beta balıklarının tetra türleri ile de yaşaması uzun vadede iyi bir tercih olmayacaktır. Çünkü tetra balıkları, betalara göre çok hızlı balıklardır. Bu hız betaları rahatsız edecek ve agresifleşmelerine neden olacaktır. Beta balıklarının yoğunlukta olduğu bir akvaryum oluşturmak istiyorsanız, en iyi seçenek dişi beta balıklarının bir arada olmasıdır. Böylelikle daha az agresif olacakları için aynı akvaryumun içinde çok daha huzurlu bir yaşam süreceklerdir.

Aynı zamanda lepistes balıkları da beta balıkları ile birlikte yaşamak için uygun değildir. Çünkü hem beta balıkları hem de lepistes balıkları suyun yüzeyinde yüzmeyi tercih ederler. Japon balıkları beta balıkları ile her karşılaştığında onların kuyruklarını koparırlar. Bu da beta balıklarını çok sinirlendirir.

Ciklet balıkları da beta balıkları için çok tehlikeli olabilirler. Bulundukları bölgeyi sahiplenmeleri ile bilinen ciklet balıkları, beta balıklarını kendi alanlarından görmekten hoşlanmazlar. Bu nedenle de sık sık beta balıklarına saldırıda bulunurlar.

Özetle; beta balıkları karma akvaryumlar için uygun balıklar değildir. Karma bir akvaryumda beslediğiniz beta balığını sürekli kontrol etmeniz gerekecektir. Sürekli akvaryumun başında oturamayacağınız için de böyle bir durum imkansızdır.

Sizin için en iyi seçenek, beta balıklarını sadece kendi türleri ile beslemektir. Böylelikle, akvaryumunuzu sürekli gözetmeniz gerekmeyecek ve çok daha zevk alacaksınız. Beta balığı akvaryumu oluşturmak için en uygun seçeneğin, dişi beta balıkları olduğundan yazımızın başında bahsetmiştik. Beta balıklarından oluşturacağınız akvaryumunuzdaki balıkların dişi olması, akvaryumdaki agresiflik oranını bir hayli düşürecektir. Erkek beta balıkları için aynı şeyi söylememiz mümkün değildir. Çünkü erkek beta balıkları bir araya geldiklerinde aralarındaki kavga, taraflardan biri ölmeden son bulmaz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.