Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Ciklet Balığı Ne Kadar Sürede Büyür? Ciklet Balığı Büyüme Süresi

26.08.2021
11.051
Abone Ol 
Ciklet Balığı Ne Kadar Sürede Büyür? Ciklet Balığı Büyüme Süresi

Ciklet balığı ne kadar sürede büyür? Ciklet balıklarının farklı türleri vardır ve her bir türün de büyümesi süresi kendi içinde değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin en sık görülen ciklet balıklarından biri, zebra ciklet balığıdır. Ayrıca mavi ciklet olarak bilinen yunus ciklet balığı, sarı prenses ciklet balıkları ve daha fazla türleri de mevcuttur. Bu tip farklı ciklet balıklarının her birinin kuluçkadan çıkma, üreme olgunluğuna gelme ve büyüme süreleri de birbirinden farklıdır. Bakım koşullarına, verilen yemlerin içeriği ve kalitesine, yemleme düzenine ve birlikte yaşam koşullarına göre de balıkların büyüme süresi değişim gösterebilir. Balığınız için en uygun ortamı sağlamanız, onun sağlıklı ve normal şekilde büyüyüp elişim göstermesine katkı sağlar.

Ciklet Balığı Ne Kadar Sürede Büyür?

Ciklet balığı beslemek istiyorsanız; ciklet balığı ne kadar sürede büyür merak ediyor olabilirsiniz. Her balığın ve balık türünün büyüme dönemleri birbirinden farklı olabilir. Ciklet balığı türlerinin her birinin aynı sürede büyüyüp olgunlaşmasından söz etmek mümkün olmayacaktır. Yine de farklı ciklet türleri için genel bir büyüme zamanı tespit etmek olasıdır. Farklı türleri içerisinde barındırdığı için ciklet balıklarının ortalama boyları 2,5 santimetreden 100 santimetreye kadar ulaşabilen bir skalada değişim gösterir.

Yunus ciklet balıklarının gelişimleri yavaş olabilir. Bu balıklar ayda ortalama 1 santimetre kadar büyüme gösterirler ve 8. aydan sonra yavru verebilecek erişkinliğe ulaşırlar. Ortalama 6 santimetreye ulaşan yunuslar, sonrasında hızlı şekilde büyüme gösterebilirler. Sarı prenses balıkları ise yunuslara oranla daha hızlı şekilde gelişim gösterseler dahi yunuslar 6 santimetre olduktan sonra çok daha hızlı gelişim gösterebildikleri için ortalama 1 yaşındaki yunus ciklet balığı, 1 yaşındaki sarı prensesten daha büyük olabilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryum Temizliği Nasıl Yapılır?

Zebra ciklet balıklarının boyutu erkeklerde ortalama 12 – 15 santimetre kadar olabilirken dişi zebra ciklet balıklarının boyutu ise ortalama 8 – 10 santimetre kadar olabilmektedir. Zebra çikletlerinin yumurtadan çıkması ortalama 3 – 4 gün kadar sürer. Bu 3 – 4 günün sonrasında yumurtadan çıkarlar ve önce erkekler, sonrasında da dişiler yüzme koordinasyonlarını geliştirerek kendilerini savunabilecek hale gelirler.

Sarı prenses ciklet balıkları genellikle 7 – 8 aylıkken yavru vermeye başlayacak olgunluğa erişebilir. Boyutları ortalama 7 santimetre olduğunda bu balıkların yavru verebileceği söylenebilir. Yine de doğru beslenme ve doğru yaşam alanının sağlanması son derece önemlidir. Bu nedenle de birkaç ay sabrederek balıklarınıza özenli şekilde bakmanız, onların üreyecek olgunluğa ulaşması için önemlidir.

Ciklet balıkları genellikle bir sene içerisinde gerekli ve istenilen olgunluğa erişmiş olurlar. Yani aslında yavruluk dönemlerinden kurtulmaları, bir seneye yakın bir zamanı bulur. Her ciklet balığı için aynı koşullar ve aynı standartlar geçerli olmasa dahi genel anlamda bir sene, ciklet balıklarının büyümesi için temel ve gerekli süredir.

Ciklet Balıklarının Büyümesi İçin Hangi Detaylara Dikkat Edilmeli?

Ciklet balığı ne kadar sürede büyür açıkladıktan sonra, balığınızın büyümesi için gerekli olan koşullardan söz edelim. Ciklet balıklarının dengeli ve yeterli şekilde büyümesi için dikkat edilmesi gereken önemli detaylardan biri, suyun ısısıdır. Suyun çok sıcak ya da çok sıcak olması, balıkların kuluçkadan çıkmamasına bile neden olabilir. Balıklar henüz kuluçkadan çıkmadan önce bozularak ölebilirler. Bu yüzden de suyun ortalama 25 ila 30 derece aralığında olması gerekir. Bu ısı, ciklet balıklarının tüm türlerinin yaşaması için elverişli olan bir su ısısıdır.

Ayrıca sudaki pH seviyesinin de 8,5 ile 9,5 arasında olmasına dikkat etmek gerekir. Akvaryum düzenini ve temizliğini sağlarken dinlenmiş su kullanılması ya da suyun damaca su gibi içme suyu olması gerekmektedir. Bu sayede balığınız onun için zararlı olabilecek farklı minerallerin olduğu sularda yüzmeyecektir. Ayrıca, akvaryum su düzenleyici de kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Betta Balığı Ömür Süresi Nedir?

Akvaryum tabanının kumla kaplı olması ve akvaryumun filtrelerinin iyi şekilde çalışması da ayrıca balığınızın büyüme süresini ve büyüme miktarını etkiler. Sağlıklı ve yaşanabilir bir akvaryum sağlamak için akvaryum filtreleri düzenli şekilde temizlemeniz son derece önemlidir. Ayrıca akvaryumun genel temizliğini siz sağlasanız bile buna destek olacak olan ekipmanlar, filtrelerdir. Eğer filtreler doğru ve iyi şekilde çalışmıyorsa bu durumda suyunuz kısa sürede kirlenerek balıklarınızın ölmesine bile neden olabilecektir.

Akvaryum temizliğini düzenli tutmanın da yararı vardır. Temizlik sırasında tüm ürünleri duru ile yıkamanız ve kimyasal ürünleri akvaryumun içerisinde yer alan aksesuar ya da ürünler ile temas ettirmemeniz önerilir. Ayrıca akvaryumun içini de temizlerken temiz bir fırça ve duru su kullanmanızda yarar vardır. Bu sayede balıklarınızın büyümesi için elverişli bir ortam sağlayabilirsiniz. Kirli bir akvaryumda balıklarınızın büyümesini isterseniz bu durumda ölmeleri olasıdır. Akvaryumun hijyenik kalmasını sağlamak için akvaryum bakım ve temizlik ürünleri kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

Balığınızın büyümesi için onu düzenli olarak beslemeniz ve bu sırada doğru yemleri tercih etmeniz gerekir. Hem etçil hem de otçul grupta yer alan ciklet balıklarının beslenmesi sırasında onun türüne uygun bir yem seçmeniz gerekir. Bu türden balıklar için özel olarak üretilen ciklet yemi ile balığınızın sağlığını koruyabilirsiniz.

Ciklet balığı ne kadar sürede büyür diyenler için şu bilgiler de önemli. Farklı ciklet ırkları etçil ve farklı ırklar ise otçul olabilir. Bu sebeple de sahip olduğunuz ciklet balığının hangi besin ürünleri ile beslenmesi gerektiğine dikkat etmeniz gerekmektedir. Örneğin sarı prenses ciklet balıkları hem etçil hem de otçul canlılardır ve genellikle otçul beslendikleri için yemleri buna uygun şekilde seçilebilir. Benzer şekilde zebra ciklet balıkları da otçul bir ırktır ve buna uygun balık yemi kullanılması önerilir. Size önerilen dozda ve önerilen sıklıkta balıklarınıza yem vererek onların gelişimlerini desteklemeniz ve büyümelerini sağlamanız mümkün olabilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryum Suyu Bulanıklığı Nasıl Giderilir?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.