Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Akvaryum Seçimi: Akvaryum Satın Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler

05.11.2022
556
Abone Ol 
Akvaryum Seçimi: Akvaryum Satın Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Akvaryum seçimi, ilk akvaryumunu kuracaklar için zorlayıcı bir süreç olabilir. Bazı temel faktörlere dikkat ederek doğru akvaryumu seçmeniz söz konusu olabilecektir. Satın alma işleminden önce plan yaparsanız; bazı hatalardan kaçınmış olursunuz. İşte, akvaryum satın almadan önce bilinmesi gerekenler…

Akvaryum Satın Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Akvaryum Seçimi

Yeni bir akvaryum kurarken göz önünde bulundurulması gereken en önemli konular şu şekilde açıklanabilir:

1. Maliyet

Potansiyel akvaryum sahipleri, akvaryum hobisine düşük miktarlarda başlayabilirler. Bütçenize uygun birçok farklı akvaryum modelleri bulunmaktadır. Balık sayısına ve bütçenize uygun şekilde akvaryum seçimi yapmalısınız. Önemli olan ise ihtiyaçlarınıza uyum sağlayan bir akvaryum satın almaktır. Ayrıca, akvaryumun balıklarınızın sayısına yetecek büyüklükte olması da son derece önemli. Kaliteli akvaryum çeşitlerini keşfetmek için TIKLAYINIZ!

2. Plan Yapın

Akvaryum seçimi yaparken, planlı gitmeniz gerekir. Genel masrafları göz önünde bulundurmalı ve ihtiyacınız olan diğer akvaryum malzemeleri için de bütçe ayırmalısınız. Akvaryum ısıtıcı, akvaryum temizlik ürünleri, akvaryum filtresi gibi çeşitli malzemeleri de alacaklar listenize dahil etmelisiniz.

3. Boyut

İlk kez akvaryum sahibi olacaksanız; akvaryum seçimi esnasında dikkat etmeniz gereken bir başka husus ise küçük akvaryumlardan kaçınmanız gerektiğidir. Çünkü küçük akvaryumları yönetmek, büyük akvaryumları yönetmekten çok daha zordur. Bununla beraber küçük akvaryumlarda toksinler hızlı bir şekilde birikebilir.

Küçük boyutlu akvaryumda daha az su olduğu için sıcaklık ve su kimyası değişimleri hızlı bir şekilde meydana gelir. Bu durum ise balıkların yaşamını tehlikeye atabilir. Bundan dolayı akvaryum satın alırken, eğer ilk akvaryumu alacaksanız; büyük modellere yönelmeniz en doğrusu olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı,Bakımı ve Beslenmesi

4. Ağırlık

Büyük bir akvaryum satın aldığınızda, akvaryumun bir raf ya da masa yerine stant üzerine yerleştirilmesi gerektiğini unutmamalısınız. Ayrıca, akvaryumu direkt olarak güneş ışığı almayan, balıklara zarar verebilecek hava akımına ya da aşırı sıcaklıklara maruz kalmayan bir yere koymalısınız.

Konum aynı zamanda akvaryum bakım ve temizlik işlemleri için de size engel olmamalıdır. Akvaryuma balık eklemek veya akvaryumu temizlemek istediğinizde akvaryumun çevresine su sıçrayabilir. Akvaryumu yerleştirirken bu detayları da göz önünde bulundurmalısınız. İç mekanda uygun bir yer belirleyerek buna göre akvaryum seçimi yapmanızda fayda var.

5. Balık Sayısı

Akvaryumunuz, balık sayısı ve balıkların boyutu ile uyumlu olmalıdır. Balıkların sağlıklı ve konforlu bir şekilde yaşayabilmeleri adına onların gereksinim duyduğu yaşam alanını sunmalısınız. Daha büyük bir akvaryum seçerseniz, daha fazla balığa aynı anda bakabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.