Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Akvaryum İçin Küçük Balık Türleri

31.08.2022
4.726
Abone Ol 
Akvaryum İçin Küçük Balık Türleri

Tatlı su akvaryumları için küçük balık türleri oldukça popüler. Yeni bir akvaryum kuracaksanız ya da akvaryumunuza küçük bir katkı sağlamak istiyorsanız; listemizde yer alan balık cinslerine göz atabilirsiniz.

Küçük Balık Türleri

Küçük Balık Türleri

Küçük balık türleri en fazla 7 cm uzunluğuna ulaşırlar. Ancak bu balıklar tek başına değil de gruplar halinde daha mutlu ve huzurlu olurlar. İşte o balık cinsleri…

1. Plati Balığı

Plati balıkları, akvaryuma yeni başlayanlar için en uygun olan türlerdir. Renkli ve canlı doğuran balıklardır. Bundan dolayı akvaryumunuzu zenginleştirmek istiyorsanız idealdir. Kuyruk sapında oluşan çok özel renk deseni içerir. Bu da onu diğer birçok balıktan ayırır. Kaliteli balık yemleri ile beslenmeleri gerekir. Ortalama beş sene kadar yaşayabilir.

2. Lepistes Balığı

Küçük balık türleri arasında bir diğeri de lepistes balıkları oluyor. Akvaryum hobisinin önde gelen balık türlerindendir. Sık sık üreyen bir balıktır. Eğer üremesini istemiyorsanız; dişilerle erkekleri farklı akvaryumlarda tutabilirsiniz. Erkek lepistesler daha küçük ve renkli olurken, dişiler daha az renkli ve daha büyük boyutludur. Besleyicilik yönü güçlü olan balık yemleri tüketmeleri önem arz eder. 3-5 sene kadar yaşayabilir.

3. Zebra Balığı

Küçük balık türleri listesinde zebra balığı da var. Bu minik, çizgili balıklar, akvaryumlar için en uygun olan canlılardır. Tropik sıcaklıklara ihtiyaç duymaz. Yine de su sıcaklığının ideal seviyede olup olmadığını kontrol etmek için akvaryum termometresi muhakkak kullanılmalıdır. Beş veya daha fazla balıktan meydana gelen akvaryumlarda yaşamayı sever. Barışçıl, oyuncu ve sevimli bir türdür. 4-5 sene kadar yaşayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bakımı Kolay Balık Türleri Hangileri?

4. Neon Tetra Balığı

En yaygın küçük balık türleri arasındadır. Akvaryumların popüler balıklarından biridir. Rengarenk görüntüleri ile akvaryumda canlı bir duruş sergileyen balıklardır. Bu balıklar parlak mavi ve kırmızı renkleri ile dikkat çeker. Dalga motoru kullanılan akvaryumlarda mutluluk içinde yaşarlar. Genelde mavi ve kırmızı renkte olmakla beraber siyah ve altın rengi olan neon tetra balıklar da bulunmaktadır. 5 sene kadar yaşayabilir.

5. Harlequin Rasbora Balığı

Dünya çapında olduğu kadar ülkemizde de son derece popüler bir tatlı su akvaryum balığıdır. Vücudunun arka kısmında siyah bir şerit ile karakterizedir. Çok uyumlu bir balıktır. Diğer birçok balık cinsi ile çok iyi anlaşır. Genelde gruplar halinde yaşamayı sever. Akvaryum bitki çeşitlerinin yer aldığı yaşam alanları bu balıklar için idealdir. İyi bakılırsa 6 seneye kadar yaşam sürebilir.

6. Serpae Tetra Balığı

Büyük kişiliğe sahip minik bir balık cinsidir. Gövdesinde ve yüzgeçlerinde siyah noktalar bulunur. Parlak kırmızı rengi ile öne çıkar. Çok sayıda akvaryum canlı bitkiler yer alan akvaryumlarda mutlu bir şekilde yaşayabilir. Akvaryumlara renk katan balıklardan biridir. İyi koşullarda beş sene kadar yaşayabilir.

7. Glowlight Tetra Balığı

Bu balıkların renkleri doğal renk deseninden gelir. Genetik olarak tasarlanmamıştır. Bakımı oldukça kolay, sevimli ve uyumlu balıklardır. Yarı saydam renk tonu ile farklı bir görüntü oluşturur. Vitaminler ve mineraller açısından yoğun olan pul yemler, bu balıklar için uygundur. 4-5 sene kadar ömür süreleri vardır.

8. Kirpi Balığı

Küçük balık türleri arasında kirpi balığı da yer alıyor. Bu ufak balıklar kendi türlerine karşı saldırgan olabilirler. Bu yüzden farklı türlerle aynı akvaryumda tutulması gerekir. Ayrıca akvaryumdaki diğer balıkların da saldırgan olmamaları önem arz eder. Büyük boyutlu akvaryumlar kirpi balığı için uygundur. Biraz bireyselliği seven bir balık cinsidir. Yeni başlayanlar için pek önerilmez. Akvaryum konusunda deneyimli kişiler tarafından tercih edilebilir. İyi koşullarda bakılır ve sağlıklı beslenmesi sağlanır ise dört sene kadar yaşayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sarı Prenses Balığı ile İlgili Daha Önce Duymadığınız Bilgiler
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.