Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

LaPerm Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
LaPerm Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

LaPerm kedi ırkı bakımı pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Doğal bir mutasyon sebebiyle kıvırcık tüylere sahip olan LaPerm kedi ırkının tüyleri hem uzun hem de kısa olabiliyor. Çeşitli renklerde olabilen kıvırcık tüyleri ve sevecen kişilikleri ile bilinen LaPerm kedi cinsi, çoğu kişinin gözdesi oluyor. Orta boylu kedi ırkları arasında yer alan bu kedilerin dost canlısı ve sevecen kişiliği sayesinde onları beslemek isteyen birçok kişi bulunuyor. Ancak LaPerm kedisi sahiplenmeden önce bakımı ile ilgili detayları bilmek gerekiyor. Peki LaPerm kedi ırkı bakımı nasıl olmalı? Hadi inceleyelim.

LaPerm Kedi Irkı Özellikleri

LaPerm Kedi Irkı Bakımı

LaPerm kedi cinsi, çok sevecen ve dost canlısıdır. Sahiplerinden her gün belli düzeyde sevgi ve ilgi beklerler. Sahipleriyle vakit geçirmek onlar için önemlidir. Bu nedenle her gün onlarla çeşitli oyunlar oynamak ve onları sevmek gerekir. Meraklı doğaları nedeniyle onları evin her köşesinde olan şeyleri merakla takip ettikleri görülür. Sessiz bir kedi ırkıdır. Yalnızca çeşitli isteklerini ve ihtiyaçlarını belirtirken miyavlarlar. Bu özellikleri ile apartman hayatı için oldukça uyumludurlar.

LaPerm Kedi Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

LaPerm kedi cinsinin kısa veya uzun olabilen kıvırcık tüyleri vardır. Doğduklarında tüysüz olan vücutları yavaş yavaş tüyler ile kaplanır. Normal zamanlarda çok fazla tüy dökmezler. Ancak çoğu tüylü canlı gibi mevsim geçişlerinde tüy dökülmesinde artış olur. Tüy bakımının sıklığında da buna göre değişiklik yapılmalıdır. Normal zamanlarda LaPerm kedilerinin tüylerinin haftada 1 kez kedi fırçası ile taranması yeterlidir. Mevsim geçişlerinde ise haftada 2-3 kez taranması daha iyi olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede En Yaygın Kedi Rahatsızlıkları

LaPerm Kedi Irkı Bakımı: Pati Bakımı

LaPerm kedi ırkının pati bakımı yapılırken dikkat edilmesi gerekenlerden biri tırnak kesimidir. Tırnakların fazla uzamadan ve yıpranmadan kesilmesi gerekir. Bu işlemin tırnağın uzama durumuna göre ayda 1-2 kez yapılması yeterli olur. Dikkat edilmesi gereken diğer detay ise pati ve çevresinin kontrol edilmesidir. Bu kontrol ile herhangi bir yara veya zararlı madde önceden tespit edilebilir.

LaPerm Kedi Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

LaPerm kedi ırkının bakımı için ilk süreç alışma sürecidir. Genellikle bu durum yavruluk döneminde daha kolay olur. Ancak ısrar edildiği taktirde yetişkin kedilere de aynı eğitim verilebilir. Yine de ağız ve diş bakımının mümkün olan en kısa sürede tamamlanması gerekir.

LaPerm kedilerinin ağız ve diş bakımının yapılması için kediler için üretilen diş macunları ve diş fırçaları kullanılmalıdır. Bu ürünler ile daireler halinde hareket edilerek temizliğe başlanmalıdır. İşlem sırasında dişler, diş eti ve çevresi de temizlenmelidir.

LaPerm Kedi Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

LaPerm kedi ırkının kulakları orta-büyük boyutlardadır. Gözleri ise orta boyutludur. Kulaklarının ve gözlerinin bu yapısı nedeniyle çeşitli enfeksiyonların meydana gelmesi mümkündür. Bunu önlemek için göz ve kulak bakımının düzenli olarak yapılması gerekir. Bunun için LaPerm kedilerinin kullanımı için uygun olan hijyen ürünleriyle beraber nemli bir bez kullanılmalıdır ve her gün bu bölgeler temizlenmelidir.

LaPerm Kedi Irkı Egzersiz İhtiyacı

LaPerm kedileri genel olarak enerjik ve hareketli olur. Gün içerisinde ev içinde veya bahçe varsa bahçede hareket halinde oldukları görülür. Bunun yanı sıra tırmanma oyuncakları, tırmalama oyuncakları, sesli ve hareketli oyuncaklar ile oynamayı da severler. Bu aktiviteler ile günlük egzersiz ihtiyacı büyük ölçüde karşılanır. Bu süreçte kedi sahiplerinin sürece dahil olması ile LaPerm kedileri daha tatmin edici bir egzersiz süreci geçirir. Bu yüzden kedi sahiplerinin oyunlara mümkün olduğu kadar dahil olması gerekir. Bu sayede aradaki bağ da kuvvetlendirilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede Popüler Kedi Irkları

LaPerm Kedi Irkı Beslenme İhtiyacı

LaPerm kedi ırkı bakımı söz konusu olduğunda en mühim ayrıntılardan biri de şüphesiz ki beslenmedir. LaPerm kedilerinin aktivite düzeyi çok yüksektir. Ev içerisinde sürekli hareket halinde oldukları ve oyun oynadıkları görülür. Bu nedenle genel olarak sağlıklı ve dengeli bir vücutları vardır. Bu hareket düzeyleri ve sağlıklı beslenmeyle obezite gibi bir sorunla karşılaşmazlar.

LaPerm kedi ırkının dengeli vücut yapısının korunması için protein içeriği yüksek olan kaliteli bir mama seçilmelidir. Belirli saat dilimleri belirlenerek bu saatlerde mama verilmelidir. Mamanın ölçeğine karar verirken ise kedilerin aktivite düzeyi, yaş, kilo, boy ve sağlık durumu gibi çeşitli faktörler değerlendirilmelidir. Bu süreçte gerekli görüldüğü taktirde veteriner hekimler ile görüşülmelidir.

Kaliteli bir mamanın dışında yeterince su tüketilmesi de LaPerm kedilerinin sağlığı için önemlidir. Bu sebeple de her gün taze ve temiz su da temin edilmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.