Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Maine Coon Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Maine Coon Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1753.30₺

1365.55₺

Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Maine Coon kedi ırkı bakımı birçok kişi tarafından araştırılıyor. Bu kedilerin bakımı büyük bir titizlik ve özveri gerektiriyor. Bu sayede kedi, daha uzun seneler boyunca sağlıklı bir şekilde yaşıyor. Öyleyse Maine Coon kedilerine nasıl bakılmalı? Ayrıntıları açıklıyoruz.

Maine Coon kedi cinsi, sert koşullara dayanıklı olmalarını sağlayan kaslı ve kemikli bir vücut yapısına sahiptir. Pürüzsüz tüyleri ve sivri kulakları ile dikkat çeken bir görünümleri vardır. Tüyleri uzun ve yoğun olduğu için özellikle kışa dayanıklı olurlar. Sessiz bir yapısı olan bu kedi ırkına hayvanseverlerin büyük ilgisi bulunur. Bu yazımızda Maine Coon beslemeyi düşünenler için Maine Coon kedi ırkı bakımı nasıl olmalı sorusuna yanıt verdik. İşte detaylar!

Maine Coon Kedi Irkı Özellikleri

Maine Coon Kedi Irkı Bakımı

Maine Coon kedi cinsi, nesli tükenmek üzereyken üremeleri sağlanan bir kedi ırkıdır. Nesli tükenmekten son anda kurtulan bu kedi, şu anda başta Amerika olmak üzere dünyanın pek çok yerinde popülerdir. Bu popülerliklerinin nedeni ise sahiplerine olan sevgileri, zekaları ve güçlü vücutları gibi pek çok etkendir.

Oyuncu olan Maine Coon kedileri oldukça dost canlısıdır. Aile üyelerine, diğer canlılara ve yabancı insanlara karşı naziktirler. Tabii ki bunun için kısa bir alıştırma süresi şarttır. Sahiplerine çok bağlıdırlar. Ancak bunu abartmazlar. Kimi zaman sevgi arayarak sahiplerinin yanına gelirler. Meraklı doğaları ile evdeki her şeyi anlamaya çalışırlar. Suyu hiç sevmedikleri de bilinmelidir.

Maine Coon Kedi Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Maine Coon kedi ırkının yoğun bir yapıya sahip uzun tüyleri vardır. Vücudunun tamamında bu tüylenme mevcuttur. Tüyleri uzun olduğu için düzenli tüy bakımı son derece önemlidir. Düzenli tüy bakımı yapılmadığı taktirde normalde pürüzsüz ve yumuşak olan tüylerinin dökülmesi ve keçe gibi bir görünüme sahip olması mümkün olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Wirehair Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Maine Coon kedi ırkının haftada 2-3 kez kedi tarağı ile taranması önerilir. Yıkama işlemi ise çoğu zaman gerekli olmaz. Ancak kirlenme gibi herhangi bir durumda uygun kedi ürünleri ile banyo işlemi yapılmalıdır. Yıkama sonrasında Maine Coon kedilerinin tüyleri güzelce kurutulmalıdır.

Maine Coon Kedi Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Maine Coon kedilerinin 6 ila 12 kg arasında ağırlığa sahip bir vücudu vardır. Bu gibi orta-büyük boylu kedilerde tırnaklar fazla uzadığı durumda birçok hareket zorluğu yaşanır. Bu nedenle tırnakların yıpranmasını ve hareket zorluğu yaşanmasını önlemek için Maine Coon kedilerinin tırnakları ayda 1 veya 2 kez kesilmelidir. İşlem sırasında özel kedi tırnak makası kullanılmalıdır.

Maine Coon Kedi Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Maine Coon kedi ırkının ağız ve diş bakımı yapılmasının onların yaşam konforu üzerinde önemli bir katkısı vardır. Tıpkı insanlar gibi kedilerin de dişlerinde çürüme, plak ve iltihap meydana gelebilir. Bunu önlemek için Maine Coon kedilerinin dişlerinin haftada en az 1 kez fırçalanması önerilir. Diş fırçalama sırasında diş etlerinin temizliği de yapılmalıdır. Bu uygulama için kediler için üretilmiş diş macunu ve dış fırçası kullanılmalıdır.

Maine Coon Kedi Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Maine Coon kedi ırkının rutin bakımı yapılırken göz ve kulak bakımı da ihmal edilmemelidir. Bu kedi ırkının büyük gözleri ve kulakları vardır. Bu duyu organlarında zaman zaman akıntılar olduğu görülür. Yapısı gereği de hassas olan bu duyu organlarının sağlığının korunması için bu akıntılar her gün nemli bir bez ile temizlenmelidir.

Maine Coon Kedi Irkı Egzersiz İhtiyacı

Maine Coon kedi ırkı, çok enerjik ve oyuncu bir kedi ırkıdır. Egzersiz ihtiyaçlarının büyük bir kısmını oyunlar ile karşılarlar. Yine de Maine Coon kedilerinin egzersiz ihtiyacının karşılanmasında kedi sahiplerine de belli görevler düşer.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  10 Maddede Sevimli Kedi Cinsleri

Maine Coon kedilerinin oyun saatlerinin konforunun artması için sevdikleri oyuncaklar alınmalıdır. Tüylü, hareketli ve sesli oyuncaklar bu amaçla tercih edilebilir. Kedi sahipleri de bu oyun saatlerinde mümkün olduğu kadar kedilerine eşlik etmelidir. Bu sayede aradaki bağ daha da kuvvetlendirilebilir. Oyunlar dışında uygun bir tasma ile dışarıda yürüyüş yapmak da tercih edilebilir. Yaşam alanında bolca kedi oyuncağı yer almalıdır.

Maine Coon Kedi Irkı Beslenme İhtiyacı

Maine Coon kedi ırkı bakımı söz konusu olduğunda beslenme önemli bir detaydır. Maine Coon kedi ırkının beslenme ihtiyacının karşılanması için diğer kedilerde olduğu gibi protein içeriği yüksek bir mama tercih edilmelidir. Kaliteli ve besleyici bir mama ile Maine Coon kedisinin sağlıklı bir diyete sahip olması sağlanır. Verilmesi gereken mama miktarına ise kedinin kilosu, yaşı, boyu ve aktivite düzeyi gibi çeşitli faktörlerin değerlendirilmesiyle karar verilmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.