Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Cornish Rex Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Cornish Rex Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Cornish Rex kedi ırkı, evcil olan bir kedi türü olmaktadır. Bu kedilerin kuş tüyü dışında bir tüyü olmaz. Birçok kedi ırkının tüylerinde 3 ayrı tüy olur. Dış kürk, orta katman ve incecik 1 cm uzunluğunda olan alt kürk. Bu kedilerde ise yalnızca astar olur. Tüy dökülmesine eğilimli olurlar.

 

Karakter Özellikleri

Cornish Rex

Cornish Rex Kedi Irkı

Bu kedi ırkı, kedi oyuncağı atarsanız koşar alır ve size geri verir. Bu nedenle onlara köpek karakterli kediler denmektedir. Bu kediler; çocuklarla, evcil hayvanlarla ve yetişkinlerle gerçekten de kusursuz anlaşabilir. Oyuncu bir kedi ırkıdır. Oyun oynama meziyetleri çeşitlenebilir.

Öteki kedi ve köpeklerle de oyun oynamaya bayılırlar. Akrobatik hareketler yapabilirler, bunu gördüğünüz zaman şaşırmayın. Fazla miyavlama davranışı göstermezler. Tek başlarına kalmaktan hoşlanmazlar. Uzun zaman boyunca evde tek bırakılan Cornish Rex ırkı kediler mutsuz hale gelir. Onu tek bırakmayın.

Şayet işiniz nedeniyle onu sık sık yalnız bırakacaksanız da yanına bir arkadaş sahiplenin deriz biz. Peki bu kedilerin ırkı nereye dayanıyor dersiniz? Bunu merak ediyorsanız haydi gelin beraber öğrenelim. Bakalım bu kedilerin ırkı hangi zamana ve nereye dayanıyormuş.

Tarihçesi

İlk Cornish Rex kedisinin adı Kallibunker olmaktadır. Bu kedi, 21 Temmuz 1950 tarihinde İngiltere’nin Cornwell adlı bir bölgesinde Serena adlı düz tüylere sahip olan bir kediden doğmuştur. Annesi beş tane yavru doğurdu ve öteki dört tane yavrunun tüyleri gayet normal bir haldeyken sonradan Kallibunker adı verilen yavru ise kıvırcık tüylere sahipti. Nina Enismore, yani Serena’nın sahibi ise bu kıvırcık tüylü olan erkek yavru kedinin benzersiz olduğunu fark etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Görülen Hastalıklar

Fark etmesinin hemen ardından ünlü bir kedi yetiştiricisi olan Brian Stirling-Webb ve genetik uzmanı A,C. Jude ile temas kurdu. Bu üç kişi, uzun süre devam eden görüşmelerinden sonra Kallibunker ile annesini çiftleştirme kararı aldılar. Bu çiftleşmeden ise 1 tane normal dişi, 2 tane de kıvırcık tüylü kedi doğdu. Fakat erkek olan yavrulardan birinin vefatı gerçekleşmiş oldu. Yaşama tutunan öteki erkek yavru Poldhu adını aldı. Irkın serüveni de böylece başladı diyebiliriz.

Fiziksel Özellikleri

Cornish Rex kedi ırkının fiziksel özellikleri düşünüldüğünde elbette akılda ilk canlanan şey kıvırcık tüyleri oluyor. Bu kedi ırkı, en ufak kedi ırklarından biri oluyor. Yani bu kediler son derece ufak tefek olmaktadır. Yetişkin olan Korniş Rex kedilerinin ağırlığı ise erkek olanlarda 3-4, dişi olanlarda 2-3 kilo olarak değişiyor. Bu kedilerin boyları ise 28-38 cm kadardır. Yani minik olurlar ve çok sevimlidirler.

Gözleri orta bir boyuttadır. Biçimi ise oval olmaktadır. Gözleri ise tüylerinin rengine bağlı şekilde koyu yeşil, sarı ya da açık yeşil gibi tonlarda olabilir. Geniş ve büyük kulakları vardır. Kısa ve bukleli tüyleri, bir ipek kadar yumuşak olur. Tüylerinin rengi ise genel manada siyah, sarı ve beyaz olur. Fakat gümüş renklerinde ve duman, krem renklerde de görülebilir. Uzun kuyruklu bir hayvan olmaktadır.

Bakımı

Bu kedilerin bakımı her zaman için basit birkaç temele dayanır. Hatta hiç ekstrem bir bakım istemezler. Tüyleri ince olduğu için üşüme ihtimallerini göz önüne almanız gerekir.

İnce tüyleri soğuktan korunmaları konusunda yeterli olmayacaktır. Soğuk günlerde ona kazak giydirebilirsiniz. Bunun yanı sıra kulak ve diş temizliğine de önem verin. Onu iyi besleyin. Tüylerini haftada 1 defa tarayın.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu kediler aktif ve son derece zekidir. Bu nedenle ev hayvanlarıyla rahatça yaşam sürebilirler. Buna ilave olarak ise oyunu çok sevdikleri için, çocuklarla da her daim iyi anlaşırlar. Çocuğunuza dost olacak bir kedi arayışındaysanız kesinlikle bir Cornish Rex kedisi sahiplenin deriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede İri Gözlü Kedi Irkları

Beslenme

Bu kedilerin beslenme durumu ise sağlık durumu ve ırkına bağlı değişir. Genel olarak kuru kedi mamaları ile beslenirler. Mamanın kalitesine önem verin. Suyunu ise her zaman taze içme suyu olarak verin. Ek gıdaları veteriner hekim tavsiye etmediği sürece vermeniz doğru olmaz.

Sıkça Sorulan Sorular

Bu kediler hakkında sıkça sorulan sorularla karşınızdayız.

Cornish Rex Kedi Irkının Ömrü Ne Kadardır?

Bu kedi ırkının ortalama ömrü 12-16 sene kadardır. Tabii istisnai durumlar da yaşanabilir. Ona kötü bakarsanız 12 seneyi bile göremez. İyi bakarsanız 16 seneden uzun bile yaşayabilir. Ona düzenli olarak aşılarını yaptırın. Veteriner kontrollerini asla ama asla ertelemeye kalkışmayın.

Bu Kedi Irkının Gebelik Süresi Ne Kadardır? Kaç Yavru Doğurabilir?

Bu kediler hemen hemen 1 sene sonunda yetişkin hale gelir. Gebe kalmaları için ise en doğru vakit, yetişkinliğe eriştikleri zaman olmaktadır. Ortalama gebelik süreleri ise 63 ila 65 gün arasında değişmektedir. Sağlıklı ve yetişkin olan bir dişi Cornish Rex kedisinin hemen hemen 3 yavru doğurması beklenmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.