Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Popüler Siyah Kedi Cinsi ve Özellikleri

Abone Ol 
En Popüler Siyah Kedi Cinsi ve Özellikleri
621.50₺

454.77₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
2635.00₺

1693.55₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1287.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Popüler siyah kedi cinsi hangileri? Pek çok kedi ırkının siyah rengi bulunur. Bu nedenle de siyah kedi sahiplenmek isteyen çoğu insan aslında farklı ırklardan kedileri sahiplenebilir. Simsiyah tüyleri ile kendine hayran bırakan ve canlı yapıları ile sahiplerine de enerji katan bu kedi ırklarının karakterleri ve genel fiziksel özellikleri birbirinden farklı olsa da siyah kedi sahiplenmek isteyen kedi severlerin ilgisini yoğun şekilde çekerler.

Siyah Kedi Cinsi: Bombay Kedisi

Kısa tüylere sahip olan Bombay kedilerinin bakımları oldukça kolaydır. Bu kedilerin siyah tüylerinin arasından dikkat çekici şekilde çıkan gözleri, onların göz alıcı görünüme sahip olmasına yardımcıdır. Açık renkli gözleri, Bombay kedilerinin en dikkat çeken özelliklerinden biri olduğu için bu kediler son derece ilgi çekici ve sevilen kedilerdendir. Beslenme konusunda oldukça istekli olabilen Bombay kedileri, çok fazla kedi maması yeme ihtiyacına sahip olabilir. Ayrıca buna uygun şekilde de hareket eden ve aktif olan Bombay kedileri, oldukça sevecen ve hareketli kediler oldukları için sahipleri ile de çok vakit geçirmek isterler.

Bombay kedileri, Sable Burmese ve Siyah Amerikan kedilerinin çiftleşmesi sonucu meydana gelen bir melez ırktır. Bu kediler çok hareketli ve neşeli kedilerdir. Sürekli olarak sahiplerinden oyun ve ilgi bekleyebilirler. Ayrıca hareketli olmalarından dolayı kedinizi beslerken mamasının içeriğine ve beslenme düzenine dikkat etmeniz de önerilir.

Beslenme sırasında protein içeriği yüksek olan mamaları tercih edebilirsiniz. Bu sayede kedinizin protein içeriği bakımından zengin mamalar ile daha besleyici şekilde doymasını sağlayabilirsiniz. Tahıl içeriği yüksek olan mamalar kedinizin daha çabuk acıkmasına neden olabileceği için protein içeriği doğal hayvansal kaynaklardan gelen mamalar daha iyi olacaktır. Hareketli olan kedinizin enerji ihtiyacını da sağlıklı şekilde karşılamanız mümkün olabilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Tırnak Kesimi Nasıl Olmalı?

Kısa tüylerinin sık sık taranması gerekmez ancak haftada iki ya da üç kez kedinizin tüylerini taramanız, dökülen tüylerinin kolaylıkla toplanmasına yardımcı olabilecektir. Ayrıca bu kedilerin bakımı sırasında kullanılan şampuanların da onların tüy yapısına uygun olması gerekir. Yüz bölgesinin ise temiz ve nemli bez ile temizlenmesi, kedinizin yüzünün ve gözlerinin etrafının iyi şekilde temizlenmesini sağlayabilir.

Siyah Kedi Cinsi: Tuxedo Kedisi

Smokin kedisi olarak da bilinen Tuxedo kedilerinin boyunlarından karın bölgelerine kadar inen bir beyaz tüy bölgesi mevcuttur. Bu da onları bir smokin giymiş gibi gösterir. Boyun kısmından aşağı inen beyaz bölgelerine ek olarak bu kedilerin yüz bölgelerinde de beyaz lekeler mevcuttur. Tüylerine iyi bakmak için kedi tarakları kullanılması önemlidir. Çok tüy dökmeyen bu kedilerin eğitim konusunda istekli ve anlayışlı olması söz konusudur. Özellikle de kıvrak zekalarını eğitimlerde ve oyunlarda çok iyi şekilde kullanabilen bu kediler, çok akıllı ve söz dinleyen kediler oldukları için çok sevilirler.

Diğer pek çok kedi ırkından daha zeki olduğu, yapılan araştırmalar ile kanıtlanmış olan bu kediler; bulmaca benzeri oyunlar oynama konusunda oldukça hevesli olabilirler. Kedinizle farklı oyunlar oynayabilir, onların eğlenmesi ve bilişsel anlamda gelişim göstermesi için farklı oyunları tercih edebilirsiniz. Bu zekalarını ayrıca eğitimler sırasında da gösteren Tuxedo kedileri, eğitimlerini kısa sürede tamamlayabilen anlayışlı kedilerdir. Özellikle de tuvalet eğitimi gibi temel eğitimleri tamamlama konusunda zorluk çekmezler. Tuxedo kediler hem kolay eğitilen hem de sevecen olan akıllı kedi ırklarından biri olarak bilinir.

Siyah Kedi Cinsi: Chantilly Tiffany

Kahverengi – siyah arasında bir renge sahip olan tüyleri ile bilinen Chantilly Tiffany kedileri, siyah kedi cinsleri arasında yer almaktadır. Genellikle uzun süre güneş ışığına maruz kalan Chantilly Tiffany kedilerinin tüyleri pas rengi gibi bir kahverengi renge bürünür. Bunun temel nedeni de melanin hormonunun vücutlarında yüksek miktarda bulunmasıdır. Uzun tüyleri güneş ışığına uzun süre doğrudan maruz kaldığında tüyler pas rengini alabilir. Ancak yine de Chantilly Tiffany kedilerinin orijinal tüy rengi siyahtır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yaz Aylarında Kedi Bakımı Önerileri

Bu kedilerin gövdeleri iridir ancak bacak boyları kısadır. Kısa bacaklı olan bu ırk, oldukça güçlü ve sağlam bir fiziksel gelişmişliğe sahiptir. Yüzlerinin, patilerinin ve bacaklarının tamamı ile gövdeleri siyah renktedir. Bu kedilerin simsiyah tüylerinin arasından görülen açık renkli gözleri ise dikkat çeker. Genellikle kehribar, kahverengi, sarı gibi renklerde olan gözleri onların siyah tüylerinin arasından belirgin şekilde kendini gösterir.

Bu kediler oldukça aktif kediler olabilir. Kedi oyuncakları ile oynamayı çok severler. Ayrıca, beslenme programlarını ve beslenme içeriklerini de onların günlük aktifliğine göre düzenlemeniz önerilmektedir. Kediniz çok aktifse ve fiziksel aktivite yoğunluğu fazlaysa gün içerisinde daha çok acıkacaktır. Bu durumda özellikle de protein içeriği bakımından zengin olan mamaları tercih etmeniz; kedinizin gün içerisinde sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmesini sağlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.