Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Evde Kedi Beslemenin Faydaları Nelerdir?

Abone Ol 
Evde Kedi Beslemenin Faydaları Nelerdir?
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1900.50₺

1304.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Evde kedi beslemenin faydaları tahmin edilenden daha fazla. Evde bir kedinin olması harika bir deneyim. Fakat her kedi ırkının farklı olduğunu unutmamak önemli. Bu sebeple de kişiliğinize ve alışkanlıklarınıza uygun bir kedi cinsi sahiplenmenizde yarar var. Peki, evde kedi beslemek hangi avantajları beraberinde getirir?

Evde Kedi Beslemenin Faydaları

Evde Kedi Beslemenin Faydaları

Evde kedi beslemek hem zahmetsiz hem de eğlencelidir. Kediler size ve ailenize en iyi şekilde arkadaşlık eder. Kediler güzel hayvanlardır, temizler ve sürekli ilgiye gereksinim duymazlar. Bunlar, kedilerin bu denli favori olma nedenlerinden yalnızca birkaçı. Sahiplenip sahiplenmeme konusunda kararsız kaldıysanız; evde kedi beslemenin faydaları hakkında bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederiz. İşte, evde kedi bakmanın avantajları:

1. Hijyenik

Kedi dostlarımız son derece hijyenikler. Evcil hayvanlar arasında en temiz canlılardan biri olduklarını söyleyebiliriz. Kedi tuvaleti kullanımı sonrasında, kedi maması yedikten sonra, oyun etkinliğinin ardından ve hatta bir insan tarafından dokunulduktan sonra bile sürekli olarak kendilerini yalayarak temizlerler. Bu nedenle de temizlik konusunda size zorluk çıkarmayacakları kesindir. Siz yalnızca pire ve kene gibi durumlara karşı önlemler almalısınız. Gerisini kediniz halledecektir.

2. Sevgi Dolu

Kedilerin ürkek ve bağımsız oldukları söylense de aslında onlar da sevgilerini birçok farklı şekilde ifade etmeyi bilirler. Kediler şımartılmayı çok severler. Özellikle de yavru kedilerle yoğun ve derin bağlar kurmanız mümkün. Kedilerin sahipleri ile duygusal ve ruhsal olarak belirli bağlar kurduğunu unutmamalısınız.

3. Tuvalet İhtiyacını Kendisi Karşılayabilir

Evde kedi beslemenin faydaları arasında bir diğeri de kedinin bazı ihtiyaçlarını kendisinin karşılıyor olmasıdır. Bu ihtiyaçlardan biri de tuvalet eylemidir. Kedinize bir kedi tuvaleti vermeniz ve içine kaliteli kedi kumu doldurmanız yeterlidir. Onu evden dışarıya çıkarmanıza gerek kalmadan, kendisi tuvalet ihtiyacını giderecektir. Özellikle çok vakti olmayan insanlar için bu durum muazzam.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Portakal Yiyebilir mi?

4. Sessiz

Yavru kediler biraz yaramaz olabilir. Fakat kediniz bir yetişkin olduğunda son derece sessizdir. Bu yüzden de apartman yaşamı için kedilerin çok uygun canlılar olduklarını belirtmeliyiz. Bilindiği gibi kediler uykuda çok zaman geçirirler. Ona konforlu bir kedi yatağı sunmanız da bu noktada önem arz eder. Aynı şekilde kedi oyuncakları da kedilerin yaşam alanında yer almalıdır. Sonuç olarak evcil dostunuz sessiz ve sakin bir şekilde eğlenceli zamanlar geçirmesini bilecektir. Sadece acıktığında veya sahibinin ilgisine ihtiyaç duyduğunda miyavladıkları bilinir.

5. Küçük Alanlara Uyum Sağlar

Evde kedi beslemenin faydaları söz konusu olduğunda bir başka husus ise kedilerin küçük alanlara dahi kolayca uyum sağlayabilme yetenekleridir. Eviniz küçük ise hiç endişelenmenize gerek yok. Yalnızca kedinize özel bir alan yaratmanız yeterli olacaktır. Çünkü kedi dostlarımız minik alanlarda da mutlu bir şekilde yaşamasını bilen canlılardır.

6. Bağımsızdır

Kedinin bağımsız bir hayvan olması, özellikle de çok fazla seyahat eden ve evden uzakta zamanlar geçirenler için avantajlı bir özellik. Kedinizin siz yokken ihtiyacı olan şeyler kedi oyuncakları, kedi tuvaleti, kedi su pınarı ve kedi maması gibi temel malzemeler diyebiliriz.

7. Sağlığı Destekler

Kediler, onlarla beraber yaşayan bireylere birçok fayda sağlar. İnsanları rahatlatma ve stresi azaltma gibi yetenekleri olduğu söylenir. Bu durum araştırmalarla da kanıtlanmıştır. Evcil bir kedi ile vakit geçirmek, sağlığınızı ve özellikle de ruh halinizi iyileştirir. Kedinizle iletişim kurduğunuzda kalp atışlarınızın ve nefesinizin dengelendiğini hissedebilirsiniz.

8. Çocuklarla ve Yaşlılarla İyi Anlaşır

Çocukların ve yaşlıların mutlu olmalarına ve kendilerini iyi hissetmelerine olanak tanıması da evde kedi beslemenin faydaları arasındadır. Evde çocuklarınız var ise özellikle de kediyi yavru iken sahiplenirseniz; kedinin, çocuklarınız için çok iyi bir arkadaş olacağını söyleyebiliriz. Aynı şey yaşlı insanlar için de geçerlidir. Hem yaşlılar hem de çocuklar, kedilerle kaliteli zamanlar geçirebilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Kusmanın Nedenleri Nelerdir?

9. İyi Bir Terapi Hayvanı

Terapistlerin birçoğu hastalarına kedi sahiplenmelerini öneriyor. Çünkü kediler sayesinde kendinizi yalnız, mutsuz ve depresif hissetmeniz önlenebilir. Bu nedenle de kedi sahiplenmek iyi bir terapi yolu olarak da öne çıkar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Nihat Kırgöz dedi ki:

    Yıllardır yanında o ve ben çok mutluyuz..