Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Mandalina Yiyebilir mi?

Abone Ol 
Kediler Mandalina Yiyebilir mi?
3419.90₺

2395.55₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
1753.30₺

1385.55₺

Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kediler mandalina yiyebilir mi merak ediliyor. Kedi sahipleri, evcil dostları ile yiyecekleri paylaşma eğilimindedir. İnsanlar için onlara yiyecek sunmak bir sevgi gösterisidir. Yine de insan yiyeceklerinin tümünün kediler için uygun olmadığını hatırlatırız.

Kediler Mandalina Yiyebilir mi? Yiyemez mi?

Kediler Mandalina Yiyebilir mi?

Pek çok kedi sahibi, kediler mandalina yiyebilir mi sorusunun yanıtını arar. Yukarıda da söylediğimiz gibi her yiyecek kediler için uygun olmamaktadır. Çünkü insanların beslenme ihtiyaçları, metabolizmaları ile kedilerinki farklıdır. Dolayısıyla insanların ve kedilerin tüketmeleri gereken şeyler farklı olur. Bu nedenle bazı insan yiyeceklerini kedilere sunmamak gerekir. Aksi durumda kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. Öyleyse, kediler mandalina yiyebilir mi?

Mandalina, kediler için yasak yiyecekler listesinde bulunmasa da kediler için tavsiye edilen bir besin değildir. Bundan ötürü tadı ya da olgunlaşma derecesi her ne olursa olsun kediye mandalina verilmemesi gerekir.

Esasen kedilerin meyvelere ilgi göstermeleri nadirdir. Yine de olası riskleri önlemek amacıyla kedinin ulaşabileceği yerlerde mandalina gibi meyvelerin olmaması önem arz eder. En obur kediler bile mandalina, portakal ve limon gibi besinlere karşı isteksiz olurlar.

Doğal asitliği nedeni ile turunçgiller, kedilerin kaçındığı gıdalar arasındadır. Hatta bazen bu tür meyvelerin kabukları, kedileri bazı bölgelerden uzak tutmak amacıyla ilgili alanlara yerleştirilir.

Ayrıca, mandalina esansiyel yağını kendiniz için kullanıyorsanız, kullanım sonrasında kediniz ile temastan kaçınmalısınız. Genel anlamda kedi dostlarımız, uçucu yağlara insanlara oranla çok daha hassastır. Bu tarz bir yağ ile kedinin temas etmesi ise olumsuz reaksiyonları beraberinde getirebilir. Herhangi bir esansiyel yağ kullandıktan sonra kedinize dokunmamanız önerilir.

Kediler Neden Mandalina Yiyemez?

Kediler mandalina yiyebilir mi açıkladık. Peki, neden kediye mandalina verilmemeli? Bu hayvanlar, yüksek asit içeriğinden dolayı mandalina tüketmek istemezler. Kendilerini kötü hissedecekleri bir meyvedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde İç Parazit Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Diğer yandan mandalina, kedinin midesinde tahrişe sebep olabilir. Bu nedenle kedilere mandalina verilmesi önerilmez. Bilindiği gibi kedilerin temel beslenmesi kedi maması olmalıdır. Sevimli kedinize atıştırmalık sunmak istediğinizde mandalina gibi besinlerden kaçınmalısınız. Ona atıştırmalık vermenin en iyi yolunun ise kedi ödül mamaları olduğunu hatırlatırız. Konuyla ilgili tüm detaylar bu şekilde.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.