Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler İçin Doğal Pire Kovucu Malzemeler

Abone Ol 
Kediler İçin Doğal Pire Kovucu Malzemeler
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kediler için doğal pire kovucu malzemeler, her evcil kedi sahibinin bilmesi gereken bir detaydır. Pireler, kedi dostlarımızın yaşamının doğal bir parçası olabilir. Ancak pireler, kaşıntılı ısırıklarıyla evcil hayvanları ve insanları rahatsız ederler. Bu sebeple de pireleri, kedinizden uzaklaştırmanın yollarını aramalısınız. Bazı doğal malzemeler ile bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Kediler İçin Doğal Pire Kovucu Malzemeler Nelerdir?

Kediler İçin Doğal Pire Kovucu Malzemeler

Kediler için doğal pire kovucu malzemeler oldukça fazladır. Bu tür malzemeleri kullanarak, kedinizi pirelerden koruyabilirsiniz. Pire yok edici olarak öne çıkan bazı malzemeler:

Limon

En etkili doğal pire öldürücülerden biridir. Çünkü yapısında sitrik asit bulunur. İki adet limonu parçalara bölün ve suda kaynatın. Elde ettiğiniz suyu sprey şişesine alın. Limon suyunu kedi yatağı üzerine püskürtün. Limon suyunu doğrudan kediye püskürtmemelisiniz.

Biberiye ve Kimyon

Kediler için doğal pire kovucu malzemeler arasında biberiye ve kimyon da var. Biberiye yapraklarını küçük olacak şekilde kesin. Ardından biraz kimyon ile harmanlayıp kedinizin sıklıkla bulunduğu alanlara bu malzeme karışımından yerleştirin.

Elma Sirkesi

Pirelerin pek hoşlanmadığı elma sirkesi, onları uzaklaştırmanın en kolay yollarından biridir. Elma sirkesini suyla seyreltin ve kedinizin tüylerine püskürtün. Ardından kedi tarağı ile kedinizin tüylerine bakım yapabilirsiniz. Elma sirkesi aynı zamanda kedinizin tüylerinin çok daha parlak ve temiz görünmesine de yardımcı olur.

Lavanta

Lavanta, evcil dostunuzun cildini yumuşatabilir ve onu rahatlatabilir. Diğer yandan pirelere karşı güçlü ve hızlı etkisi ile bilinir. Lavanta yağı ile kedinizin tüylerine bakım yaparken, ek olarak pireleri de uzaklaştırabilirsiniz. İsteğe göre demlenmiş ve soğutulmuş lavanta çayını da deneyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kohana Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Papatya

Cildi rahatlattığı bilinen papatya yağı, kedilerin pirelerden korunmasına yardımcı olur. Papatya yağını kedinizin tüylerine uygulayabilir, tüy bakımını teşvik edebilirsiniz. Dilerseniz yağ yerine papatya çayı da kullanabilirsiniz. Çayı kediye uygulamadan önce sıvının sıcak olmadığından emin olmalısınız.

Hindistan Cevizi Yağı

Kediler için doğal pire kovucu malzemeler listesinde Hindistan cevizi yağı da var. Çok yönlü olan Hindistan cevizi yağı, kedinizin kaşıntılı cildini rahatlatabilir, mat görünen tüylerin parlaklık kazanmasını sağlayabilir ve pire gibi dış parazitlerden kedi dostunuzu koruyabilir. Hindistan cevizi yağı kullanarak kedinizin cilt ve tüy bakımını etkili şekilde yerine getirebilir, onun sağlığını teşvik edebilirsiniz.

Kekik Yağı

Karvakrol ismi ile bilinen doğal bir bileşen sebebi ile kekik yağı, pirelerin yok edilmesinde çok etkili olabilir. Kekik yağını kedinizin tüylerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca kekik yağını kedinin cildine ve tüylerine uygulamadan evvel zeytinyağı ile karıştırmayı unutmamalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.