Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedileri Mutlu Etmenin Yolları Nelerdir?

Abone Ol 
Kedileri Mutlu Etmenin Yolları Nelerdir?
1141.80₺

689.55₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele

Kedileri mutlu etmenin yolları oldukça fazladır. Bazı temel bakım uygulamalarını yerine getirerek ve kediye ilgi göstererek, onun mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. Bir kediyi hayatınıza dahil etmeyi planlıyorsanız, evcil dostunuzun nasıl mutlu olacağını da bilmelisiniz.

Kedileri Mutlu Etmenin Yolları

Kedileri Mutlu Etmenin Yolları

Kedinizi mutlu ederek, onun ruh halini ve refah seviyesini yükseltebilirsiniz. Bazı püf noktalar sayesinde minik dostunuzla aranızdaki bağı güçlendirebilirsiniz. Kedileri mutlu etmenin yolları:

1. Hijyen

Kedilerin hijyen konusunda son derece titiz olduklarını söyleyebiliriz. Bu yüzden düzenli olarak kedi fırçası ile kedinizi tarayın, gözlerini kontrol edin, kulaklarını kontrol edin, kedi diş fırçası ile dişlerini fırçalayın, kedi tuvaletini sterilize edin. Bütün bunlar, kedinizin mutlu, sağlıklı ve hijyenik kalmasını sağlayacaktır.

2. Beslenme

Bir kediyi mutlu eden bir diğer detay ise beslenmedir. Kedilerin dengeli ve sağlıklı beslenmeleri, tüy ve deri sağlığını destekler. Kediye vereceğiniz kedi maması, evcil dostunuzun damak tadına hitap etmeli ve onun kişisel beslenme gereksinimlerini karşılamalıdır.

3. Dinlenme

Kediler günlerinin %70’ini uyuyarak geçiren canlılardır. Özellikle de vücut ısısını düzenlemek ve enerji tüketimini minimize etmek için dinlenmeye ihtiyaçları var. Kedinizin dinlenmek için yeterli bir alanı olmalı. Bu alanda konforlu, yeterince büyük ve yumuşak bir kedi yatağı olmalıdır.

4. Aşılar

Kedileri mutlu etmenin yolları arasında bir diğeri de gerekli aşılarının yaptırılmasıdır. Aşı yaptırmak, kedinin sağlıklı olması ve hastalıklara yakalanmasının önlenmesi bakımından önem arz eder. Düzenli olarak aşıların gerçekleştirilmesi, kedinin sağlıklı ve mutlu olmasına yardımcıdır.

5. Yaşam Alanı

Kediler doğaları gereği meraklı canlılardır. Kediniz, özellikle de siz yokken eğlenceli zamanlar geçirmelidir. Bu sayede psikolojik sağlığı korunacaktır. Işıklı, sesli, renkli kedi oyuncakları, kedi tırmalama direkleri evcil hayvanınızın yaşam alanında olmalıdır. Kedinin yaşam alanı zenginleştirilmeli ve verimli vakitler geçirmesi sağlanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Tüy Dökülmesi Nedenleri Nelerdir?

6. Oyuncaklar

Kedileri mutlu etmenin yolları söz konusu olduğunda oyuncaklar da devreye girer. Ona eğlenceli bir oyuncak verirseniz, eminiz ki dünyanın en mutlusu olacaktır. Yukarıda da söz ettiğimiz gibi bolca özellik içeren ve kedinin ilgisini çekecek pek çok kedi oyuncağı, kedinin yaşam alanında konumlandırılmalıdır.

7. Kedi Nanesi

Kedinizi mutlu etmek için ona kedi nanesi sunabilirsiniz. Catnip olarak bilinen bu ürün, tüy yumaklarını yok etmek ve kedinin ruh halini bir üst noktaya ulaştırmak için harika bir seçim. Ayrıca kedinin mide rahatsızlıklarını da ortadan kaldırabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.