Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yaz Aylarında Kedileri Serin Tutmanın Yolları

Abone Ol 
Yaz Aylarında Kedileri Serin Tutmanın Yolları
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1275.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele

Yaz aylarında kedileri serin tutmanın yolları bilinmelidir. Yaz mevsiminin gelişi, insan ve hayvanların alışkanlıklarını etkiler. Yoğun yaz sıcaklıklarına dayanabilmeleri amacıyla kediler için uygun bir alan yaratılmalı ve kedilerin serin kalması sağlanmalıdır. Aksi durumda, yüksek sıcaklıklar kedilerin sağlığını tehdit edebilir.

Yaz Aylarında Kedileri Serin Tutmanın Yolları Nelerdir?

Yaz Aylarında Kedileri Serin Tutmanın Yolları

Kediler güneşi sevmelerine karşın yüksek sıcaklıklara karşı son derece hassas hayvanlardır. Güneşi makul ölçüde almalılar. Esasen vücutlarında insanlar gibi terlemelerini sağlayan bir ısı düzenleme sistemi bulunmaz. Bu nedenle de insanlardan daha fazla terlerler. Bu yüzden de kedilerde sıcak çarpması çok ciddi sonuçları beraberinde getirebilir. Yaz aylarında kedileri serin tutmanın yolları şunları içerir:

1. Serin Nemli Havlu

Çoğu kedi ıslanmayı sevmez. Bu sebeple de onları serinletmenin iyi bir yolu, tüylerini suyla direkt olarak temas ettirmek yerine ıslak havlu kullanmaktır. Bir havluyu soğuk su ile ıslatın ve kedinizin kafası dahil tüm vücudunda bu havluyu gezdirin.

2. Taze ve Temiz Su

Yaz aylarında kedileri serin tutmanın yolları arasında bir diğeri de kediye temiz ve taze su sağlamaktır. Kedinizin nemli kalmasını sağlamak adına ona her daim taze ve temiz su vermelisiniz. Kedi su pınarı gibi ürünler kullanarak, kedinizin düzenli şekilde su içmesini sağlayabilirsiniz. Evinizin birkaç yerine kedi otomatik su kabı yerleştirebilirsiniz. Böylece kediniz, ihtiyaç duyduğu her an suya kolayca erişim sağlayabilir.

3. Evde Serin Köşeler Oluşturun

Evinizde kediniz için serin ve gölgeli dinlenme alanları oluşturmalısınız. Kedi yatağı gibi ekipmanları, güneş ışığından uzakta tutmalısınız. Güneşten kedinizin etkilenmesini önlemek için panjurları indirmeli ve perdeleri çekmelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Yavrularını Ne Zaman Terk Eder?

Yaz Aylarında Kedileri Serin Tutmanın Yolları

4. Buz Oyuncakları

Buz, çok sıcak dönemlerde kedinizi serinletmek için harika bir seçenektir. Buz parçalarını kediye sunabilirsiniz. Kediniz buz parçaları ile oynarken aynı zamanda serin kalmayı başaracaktır. Bu nedenle de buz, yaz aylarında kedileri serin tutmanın yolları arasında yer alır.

5. Tüy Bakımı

Kedinizi sık olarak fırçalamak, yılın tüm dönemlerinde önemlidir. Ancak sıcak günlerde çok daha önemlidir. Kedilerde biriken ölü tüyler, ısının dışarı atılmasını engeller. Bu da kedinin sıcaktan bunalmasına yol açabilir. Kedi tarağı ile düzenli şekilde tüy bakımı gerçekleştirerek, kedinizin serin kalmasını sağlayabilirsiniz.

6. Patileri Islatın

İnsanlarda olduğu gibi kedilerde vücuda dağılmış ter bezleri bulunmaz. Vücutlarının çok özel bölgelerinde örneğin patilerde vardır. Yazın kedinizi serin tutmak adına patilerini ıslatabilirsiniz. Bu, kedinizin kendisini rahat hissetmesini sağlayacaktır. Bu bölgeleri zaten kendi başlarına yalayarak ıslatırlar, ancak düzenli olarak tatlı suyla ıslatırsak etki çok daha belirgin olacaktır.

7. Klima ya da Vantilatör

Yaz aylarında kedileri serin tutmanın yolları söz konusu olduğunda klima veya vantilatör seçeneği de öne çıkar. Yazın yüksek sıcaklıklarında kedilerin huzurlu ve mutlu olmaları için bu tür ekipmanlardan yararlanabilirsiniz. Kedinizin yaşam alanında klima ya da vantilatör çalıştırarak, evcil dostunuzun serinlemesini mümkün kılabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.