Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yaz Aylarında Kedi Bakımı Önerileri

Abone Ol 
Yaz Aylarında Kedi Bakımı Önerileri
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1235.89₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2078.89₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Yaz aylarında kedi bakımı büyük bir özveri ve dikkat gerektirir. Bu sıcak mevsimde kedi dostlarımızın sağlığını korumak çok önemli. Bazı detaylara dikkat ederek, kedinize iyi bir tatil dönemi yaşayabilirsiniz. Yüksek sıcaklıklar kediler için ciddi bir tehdit oluşturabilir. Bu sebeple, yaz mevsiminde kedi bakım ipuçlarına odaklanarak, evcil dostunuzun sağlığını koruyabilirsiniz.

1. Kedinizin Su İhtiyacını Karşılayın

Kediniz, günün 24 saati taze ve temiz suya erişebilmelidir. Bu, yaz aylarında kedi bakımı söz konusu olduğunda en önemli hususlardan biridir. Otomatik kedi su pınarı kullanarak, kedinizin düzenli olarak su tüketmesini sağlayabilirsiniz. Suyu serin tutmanın bir yolu olarak buz küplerini deneyebilirsiniz.

2. Kedinizi Güneşten Koruyun

Evcil dostunuzun, günün en sıcak zamanlarında dinlenmek için güneşten korunan serin bir yere sahip olması gerekir. Hem ev içinde yaşayan kediler hem de dışarıya erişimi bulunan kediler için bu ayrıntı geçerlidir. Kedinizin sığınacak gölgeli bir alanı olmalıdır. Kedi yatağı bu alanda konumlanmalıdır. Aksi durumda kediniz sıcak çarpması durumundan muzdarip olabilir.

Yaz Aylarında Kedi Bakımı

3. Evinizde Taze Bir Ortam Yaratın

Sizin için iyi olan şey kediniz için de iyidir. Örneğin, iç mekanın fazla güneş almasını önlemek adına panjurları kapalı tutabilirsiniz. Oda sıcaklığını düşürmek için klima ya da vantilatör kullanabilirsiniz. Eğer vantilatör veya klima kullanacaksanız, soğuk havanın direkt olarak kedinize ulaşmadığından emin olmalısınız.

4. Kedinin En Sıcak Saatlerde Dinlenmesini Sağlayın

Yaz aylarında kedi bakımı, en sıcak saatlerde kedinin dinlenmesini de gerektirir. Havanın aşırı sıcak olduğu zaman dilimlerinde kediler daha az aktif olurlar. Bu süreçte kedinin egzersiz yapmasını önlemeli ve yoğun oyun seanslarından kaçınmalısınız. Sıcak dönemlerde kediniz dinlenebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Erkek Kedinin Memesi Olur mu? Kedilerin Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?

5. Kediniz İçin Havadar Alanlar Bulun

Birçok kedi, evin en havadar alanını kendisi keşfeder. Bu tür yerlere kedinin sığınmasına izin verebilirsiniz. Aynı şekilde günün en sıcak saatlerinde başka serin alanlar da yaratabilirsiniz. Isı dağılımını destekleyen bir kedi yatağı havadar bir yere konumlandırılabilir.

6. Kedinizi Fırçalayın

Kediler, en sıcak aylarda kışın olduğundan daha fazla tüy dökerler. Bu normal bir durumdur. Sık olarak kedi fırçası ile bakım yapmak, kedinin tüylerinin dolaşmasını önleyecektir. Tüy bakım uygulaması sayesinde kedinin cildi nefes alabilecektir.

Yaz Aylarında Kedi Bakımı

7. Kedinizin Tüylerini Kısaltın

Kedinizin tüyleri uzun ise koltuk altları ve karın bölgesi kısmında yer alan tüyleri kesmek, sıcaklığı kontrol etmesine olanak tanıyacaktır. Kediniz tıraş makinesinden korkarsa, başka önlemlere başvurmanız tavsiye edilir. Tüyler kısmen ısıdan ve güneş yanığından koruduğu için ortalama 2-3 cm uzunluğunda bırakılmalıdır.

8. Seyahat Sırasında Dikkatli Olun

Kediniz ile seyahat ediyorsanız, araç sıcaklığına ve havalandırmasına dikkat etmeniz gerekir. Günün en serin saatlerinde seyahat etmek, ara sıra ona serinletici bir şeyler vermek ve iyi olduğundan emin olmak için mola vermek en doğrusudur. Kediniz, kedi taşıma çantası içinde seyahat edecek ise uzun saatler boyunca çantada kalmamalıdır.

9. Kedinizi Soğutun

Yaz aylarında kedi bakımı sırasında kedinizin soğuması için ıslak bir havlu kullanabilirsiniz. Çok sıcak günlerde ıslak bir havlu ile kedinizi nemlendirebilirsiniz. Su buharlaştığı zaman insan terine benzeyen bir etki bırakır. Çoğu kedi suyu sevmese de nemli bir havlu ile teması tolere edebilirler.

10. Sıcak Çarpmasına Karşı Dikkatli Olun

Yaz aylarında kedi bakımı konusunda sıcak çarpmasına dikkat etmek çok önemlidir. Kedinizin ateşi aşırı yükselir ise bunu bazı işaretler vasıtası ile anlayabilirsiniz. Kediniz gerginleşir, nefes nefese kalabilir, aşırı salya akıtabilir, dokunulduğunda aşırı sıcaklık hissedebilirsiniz, kediniz titreyebilir, sendeleyebilir, kusabilir ve diş etleri farklı bir renge bürünebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Diş Ağrısı Nedenleri ve Tedavisi

Ağır vakalarda ise kediniz bayılabilir. Hatta ölüm riski bile bulunur. Sıcak çarpması, en çok düz yüzlü kedileri, yaşlı ve obez kedileri etkiler. Bunun haricinde kalp ve solunum yolu problemi olan kediler de sıcak çarpmasından ciddi oranda etkilenebilirler. Bu yüzden kedinizin fenalaştığını fark ederseniz, mutlaka veteriner desteği almalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.