Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Exotic Shorthair Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Exotic Shorthair Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?
990.00₺

642.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Exotic Shorthair kedi ırkı bakımı merak ediliyor. Hafif basık suratları ve tombul gövdeleri ile görenleri kendilerine aşık eden Exotic Shorthair kedi ırkı, tıpkı ataları olan İran kedileri ve American Shorthair kedileri gibi çok popülerdir. Exotic Shorthair kedi ırkını beslemek isteyenler tarafından Exotic Shorthair kedi ırkı bakımı nasıl olmalı merak edilir. İşte bu konudaki detaylar!

Exotic Shorthair Kedi Irkı Özellikleri

Exotic Shorthair Kedi Irkı Bakımı

American Shorthair kedileri ile İran kedilerinin melezlenmesi ile üretilen bu ırk, doğal olarak oluşmuş bir tür değildir. Tombul görünümlü ve orta büyüklüğe sahip olan kedilerdir. Tüylerinin herhangi bir renkte olması mümkündür. Kafalarına göre minik olan kulakları vardır.

Kuyrukları da yine küçük ve kısa olur. Tombul sevimli patileri ile ilgi çeker. Zekası yüksek ve eğitilebilir bir kedi ırkıdır. Sahiplerine çok düşkün olan Exotic Shorthair kedileri, yalnız kalmayı çok sevmezler. Sahipleri tarafından sevgi ve ilgi görmeyi isterler. Beraber oyun oynamak ve vakit geçirmek de onları çok mutlu eder.

Exotic Shorthair Kedi Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Exotic Shorthair kedi ırkının kısa ve parlak tüyleri vardır. Tüy bakımları diğer çoğu kediye göre oldukça kolaydır. Bu kedi ırkının tüylerinin haftada 1 veya 2 kez kedi tarağı ile taranması yeterli olur. Mevsim geçişlerinde ise tüy taranma sıklığının bir miktar arttırılması gerekir. Bu sayede Exotic Shorthair kedi ırkının vücudunda ölü tüylerin birikmesi önlenir. Bunun yanı sıra ölü deriler de vücuttan atılabilir.

Exotic Shorthair kedi ırkı, tüm kediler gibi vücut temizliğini kendisi yapar. Bu nedenle olağan durumlarda sahipleri tarafından her seferinde yıkanmaları gerekmez. Fakat aşırı kirlendiyse kedi temizlik ve banyo ürünleri ile yıkanabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Yaşam Süresi Ne Kadar? Kediler Kaç Yıl Yaşar?

Exotic Shorthair Kedi Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Evcil hayvanların pati bakımının ilk önceliği tırnak kesimidir. Çoğu evcil hayvanın tırnağı ayda 1 veya 2 kez kesilir. Tırnak kesme sıklığı Exotic Shorthair kedi ırkında da aynı şekildedir. Ayda 1-2 kez tırnaklarının aşırı kısa olmayacak şekilde kesilmesi gerekir. Tırnakların bu şekilde düzenli olarak kesilmesi ile kırılması, yıpranması ve hareket ederken bir yerlere takılması önlenir. Bunun yanı sıra kedilerin kendi vücudunun da uzun tırnaklar nedeniyle yaralanmasının önüne geçilir. İşlem sırasında pet tırnak makası kullanılmalıdır. Tırnak kesiminin yanı sıra patiler üzerinde herhangi bir sorun olup olmadığı ile ilgili rutin bir kontrol yapılmalıdır.

Exotic Shorthair Kedi Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Exotic Shorthair kedi ırkının ağız ve diş sağlığını korumak, ağrılardan ve iltihaplardan korunmalarını sağlamak için düzenli olarak bakım yapılmalıdır. Ağız ve diş bakımı yapılırken Exotic Shorthair kedilerinin kullanabileceği ürünler tercih edilmelidir. Bu ürünler ile düzenli aralıklarla ağız ve diş bakımları yerine getirilmelidir.

Exotic Shorthair Kedi Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

İçe doğru basık kafaları ve iri yuvarlak gözleri ile pek çok kişinin tercih ettiği Exotic Shorthair kedi ırkının bakımında göz ve kulak gibi hassas duyu organlarının da ayrı bir yeri vardır. Bu duyu organlarında çeşitli sıvı salgıları, akıntı ve iltihap gibi durumların meydana gelmesi mümkündür. Bu gibi durumların daha olumsuz sonuçlar doğurmaması için gözlerin ve kulakların her gün düzenli olarak uygun bakım ürünleri ile temizlenmesi gerekir. Ayrıca diğer hastalıkların belirtisi olarak meydana gelebilecek belirtiler de bu sayede önceden fark edilebilir.

Exotic Shorthair Kedi Irkı Egzersiz İhtiyacı

Exotic Shorthair kedi ırkının sağlıklı bir yaşam sürmesinde ve kilo kontrolünün sağlanmasında egzersizlerin önemli bir yeri vardır. Genellikle hareketsiz bir yaşam tarzına sahip olan bu kedilerin vücutları kilo almaya yatkındır. Bunu önlemek ve kilo kontrolünü sağlamak için sevdiği oyunlar ve oyuncaklar ile hareket etmeleri sağlanmalıdır. Böylece vücutlarındaki fazla enerjiyi atmaları, vücut kas yapılarını korumaları ve daha fazla sağlığa sahip olmaları mümkün olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler İçin Yasak Yiyecekler Nelerdir?

Exotic Shorthair Kedi Irkı Beslenme İhtiyacı

Exotic Shorthair kedi ırkı bakımı hususunda beslenme önemli yer tutar. Exotic Shorthair beslemek isteyenlerin ilk bilmeleri gerekenlerden biri, bu kedilerin yemekler konusunda seçici olmalarıdır. Bu nedenle Exotic Shorthair kedi ırkını beslemek için bir mama seçilirken özen gösterilmelidir. Bu şekilde Exotic Shorthair kedi ırkının tüketmeyi reddetmediği, besin değeri yüksek olan kaliteli bir mama seçilmelidir.

Exotic Shorthair kedi ırkının beslenme ihtiyacı karşılanırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise bu kedilerin obeziteye yatkın olduğudur. Exotic Shorthair kedi cinsi, diğer çoğu kedi ırkına göre daha hareketsiz bir yaşam sürdürür ve vücutları kilo almaya yatkındır. Bu yüzden de kontrollü bir şekilde beslenmeleri sağlanmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.