Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Colorpoint Shorthair Kedi Irkı Hakkında Bilmedikleriniz

Abone Ol 
Colorpoint Shorthair Kedi Irkı Hakkında Bilmedikleriniz
1100.00₺

827.53₺

Enjoy Multi Colour Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2657.55₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1286.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele

Bugünkü yazımızın konusu colorpoint shorthair adlı kedi ırkı oluyor. Bu güzeller güzeli dostumuzu tanımak ister misiniz? O halde yazımızı okumaya heyecanla devam edebilirsiniz. Bu kediler siyam kedileriyle yakından akraba olmaktadır. Zaten fiziksel açıdan da son derece birbirlerine benzemektedir.

Hatta karakterlerinin de birbirlerine benzediği söylenir. Kediler uzun senelerdir hayatımızda yer alıyorlar. Onlar olmadan bir dünya düşünemiyoruz. Aslında bizlerin kedileri yaşamına almasındaki asıl gaye, fareleri avlamak için olsa bile artık günümüzde bu değişmektedir. Kedileri sevmek için sahipleniyoruz.

Colorpoint Shorthair Kedi Irkı Kökeni Neresidir?

colorpoint shorthair

Mavi Arkaplan Tema ve Color Shorthair Irkı Kedi

Genel olarak siyam kedisiyle karıştırılmasıyla bilinen colorpoint shorthair kedi ırkı, birçok insan tarafından siyam kedisinin melezi sanılır. Kedi yetiştiriciliği yapan kişiler 1940’lı senelerde Siyam kedisinin özelliklerini taşımakta olan ama siyamlardan farklı renklere sahip olan bir ırk geliştirme yolu üzerinde çalışmaya girişirler.

Siyam kedisi dışında Amerikan shorthair ve Habeş kedisi gibi kedi ırklarını da değerlendirerek uzun süren çalışmalar neticesinde meydana yeni bir kedi ırkı getirirler. Bu ırkın adı da elbette colorpoint shorthair olmuştur. Colorpoint kediler, nesiller devam ettikçe siyam kedisi haricindeki genleri gittikçe azalmaya yüz tutmuştur.

Bu nedenle birçok kedi derneği bahsi geçen bu kedi ırkını ifade ederken siyam kedisi üzerinden gitmeyi tercih eder. Fakat bu kedileri tanıyan birçok dernek de vardır. Peki bu kedilerin fiziksel özellikleri neler olmaktadır? Haydi gelin, bu güzel kedilere biraz daha yakından bakalım. Onları en iyi şekilde tanımanın keyfini sürelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Artrit Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Colorpoint Shorthair Kedi Irkının Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Bu kediler sahiden de ilk bakıldığı esnada siyam kedisi gibidir. Orta büyüklükte bir vücutları olur. Bu ırk karıştırma konusu aslında bu açıdan normaldir. Vücutları genel olarak incedir. Arkadaki bacakları ise ön bacaklarına nazaran daha uzun yapıdadır. Bu fonksiyonları onları biraz cılız gösterebilir.

Bu ırkın göz kısımları masmavi bir renge sahip olmasıyla dikkat çeker. Kısa tüylüdür. Tüyleri genel olarak parlak ve yumuşak olur. Siyam kedileriyle aralarında yer alan fark tüylerinin rengidir diyebiliriz. Colorpoint shorthair ırkına mensup olan kedilerde on altı tane farklı renk görmek de mümkün olur.

Bahsi geçen renklerden en çok görülenleri ise krem, mavi, çikolata ve leylak rengi olmaktadır. Bu kedi ırkında nokta ve tekir desenlerine rastlanabilir. Kuyruk kısımları genelde uzun olur, buna da dikkat etmek önemli bir konudur. Haydi gelin bir de karakter özelliklerini inceleyelim…

Colorpoint Shorthair Kedi Irkı Karakter Özellikleri Neler Olmaktadır?

Karakter yapıları hemen hemen siyamlar gibidir. Daha evvelden bir siyam kedisi ile tanıştıysanız bu ırkla ne denli benzediğini kolayca anlayabilirsiniz. Bu kediler çok konuşkan olurlar. İnsanlarla iletişim kurmaya da ayrıca bayıldıklarını söylememiz mümkündür.

Bu kediler, sahiplerine ve etrafta yer alan öteki kişilere sadık olurlar. İlgiye ve alakaya düşkün yapılarıyla dikkat çekerler. İlgi görmedikleri zaman yüksek şekilde miyavlar ve dikkat çekerler. Farklı kedilerle pek anlaşamayan colorpoint shorthair ev kedisi olmak için doğmuş gibidir.

Bu kediler çocuklarla ortalama bir şekilde anlaşır. Kusursuz bir ilişkileri olduğu söylenemez. Enerjiktirler bir an olsun yerlerinde duramazlar. Sıçramak, atlamak ve koşup durmak onların bir parçası olmuştur. Atletik bir yapıya sahip olan vücutları ile avcılık mevzusunda son derece başarılı olurlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Kusmanın Nedenleri Nelerdir?

Evinizde yer alan haşereleri yer. Diğer kedilerle çok iyi anlaşamıyor olsa bile köpekleri ve insanları severler. Ev içerisinde onları uzun zaman boyunca yalnız bırakmamanız gerekir. Aksi halde depresyona girebilirler. Buna dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz, yine de siz bilirsiniz tabii.

Colorpoint Shorthair Kedi Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Bu kedilerin fiziksel ve zihinsel açıdan yeteri kadar aktiviteye gereksinimi her zaman olur. Bu sorumluluk elbette size aittir. İsterseniz bu bakımı bir oyuna çevirerek keyif alabilirsiniz. Kedinizle oynamak da onun ruh ve beden sağlığını korumak için gerekli olan bir şeydir.

Colorpoint shorthair kedilerin diş ve elbette diş eti problemlerine karşı yatkınlığı olur. Bu nedenle kaliteli bir kedi maması ile onu her daim beslemeniz lazım. Düzenli şekilde veteriner hekim tarafından diş ve ağız sağlığı kontrol edilirse en iyisi olacaktır. Tüylerini taradığınız sırada kulaklarına zarar vermeyin. Kulaklarını acıtmadan işlemi tamamlamaya özen gösterin.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.