Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Chausie Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Chausie Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Chausie kedi ırkı bakımı büyük bir titizlik ve özveri gerektiriyor. Bu sevimli kedilerin uzun seneler boyunca hayatta kalabilmeleri adına bakım ihtiyaçları bilinmeli ve karşılanmalıdır. Peki Chausie kedilerine nasıl bakılır? Ayrıntıları açıklıyoruz.

Chausie Kedi Özellikleri Nelerdir?

Chausie Kedi Irkı Bakımı

Chausie kedisi, binlerce sene evvel Mısır’da ortaya çıkan melez ve çok eski bir kedi cinsidir. Zamanla yetiştiriciler Chausie kedisini daha evcil olacak şekilde geliştirdiler. Chausie, orta ila büyük boyda, atletik bir vücuda sahip bir kedidir. Vahşi bir duruşu olsa da aslında oldukça samimi, sosyal ve zeki bir kedi ırkıdır.

Bu şefkatli ve sevimli kediler, insanlarla arkadaş olmayı pek severler. Aktif ve oyuncu bir kedi olduğu için çocuklarla ve diğer hayvanlarla da arası çok iyidir. Tüyleri kısa ila orta uzunlukta olabilir. Tüy renkleri kahverengi, siyah ve krem tonlarındadır. Gözleri ise altın, yeşil ve açık kahverengidir. İyi şartlarda bakılırsa 10-15 sene yaşar. Aslen Mısır kökenlidir.

Chausie Kedi Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Chausie kedilerinin tüy bakımı çok önemlidir. Tüyleri kısa-orta uzunlukta olabilen bu kedilerin de düzenli olarak tüy bakımından geçmesi gerekir. Kedi tarağı ile haftada birkaç kez taranması yeterli olacaktır.

Chausie Kedi Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Chausie kedisinin gözleri ve kulakları haftada birkaç defa temizlenmelidir. Bu sırada özel kedi göz ve kulak temizleme solüsyonları kullanmalısınız.

Chausie Kedi Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Chausie kedilerinin patileri rutin olarak kontrol edilmeli ve temizlenmelidir. Dışarıya erişimi bulunan Chausie kedisinin patileri daha hızlı kirlenir. Kirlenen patiler nemli bir bezle silinmelidir. Uzayan tırnaklar ise kedi tırnak makası yardımı ile kırpılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Karpuz Yiyebilir Mi?

Chausie Kedisinin Egzersiz İhtiyacı

Chausie kedi cinsinin egzersiz ihtiyacı göz ardı edilmemelidir. Kedinin gün içinde en az bir saat kadar aktif kalması sağlanmalıdır. Kedi oyuncuları da Chausie kedisinin yaşam alanında bol miktarda bulunmalıdır.

Chausie Kedi Irkının Beslenme İhtiyacı

Chausie kedi ırkı bakımı söz konusu olduğunda en önemli detaylardan biri de beslenmedir. Kedinin sağlıklı ve uzun ömürlü olabilmesi için kaliteli beslenmesine özen gösterilmesi gerekir. Chausie kedisine protein, lif, mineral ve vitaminler açısından yoğun olan mamalar verilmelidir. Kedinin beslenme düzeninde kuru ve yaş mamalar olmalıdır. Düzenli şekilde su içmesi sağlanmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.