Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Devon Rex Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Devon Rex Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Devon Rex kedi ırkı bakımı büyük bir titizlik ve özveri gerektiriyor. Peki bu kedilere nasıl bakılmalı? Ayrıntıları açıklıyoruz.

Dünyanın birçok yerinde ilgi gören ve sevilen bir kedi ırkı olarak karşımıza çıkan Devon Rex kedilerinin büyük kulakları, iri gözleri ve ince tüylü vücutları, onlara has farklı bir görünüşlerinin olmasını sağlıyor. Bu özellikleri ile pek çok kişi tarafından tercih edilen Devon Rex kedilerinin sıcakkanlı kişilikleri de onların bu kadar popüler olmasında etkili oluyor.

Fazla ilgi beklemeleri ve yalnız kalmak istememeleri kimilerine zor gelmesine rağmen günümüzde birçok kişi Devon Rex kedilerini besliyor. Bu nedenle Devon Rex kedi ırkının bakımı ile ilgili detaylara yoğun bir merak bulunuyor. Peki Devon Rex kedi ırkı bakımı nasıl olmalı? İşte Devon Rex kedi ırkı bakımı ile ilgili detaylar!

Devon Rex Kedi Irkı Özellikleri

Devon Rex Kedi Irkı Bakımı

Devon Rex kedi ırkı, orta boylu kedi ırkları arasında yer alan bir kedi türüdür. İlk bakışta kısa tüyleri ile kafalarına göre daha büyük olan gözleri ve kulakları ile dikkat çekerler. Hızlı hareket etmelerini sağlayan uzun arka bacakları vardır. Bacaklarındaki kas kütlesi de oldukça fazladır. Oyun oynamayı ve sosyalleşmeyi çok severler. Diğer canlılara çok arkadaş canlısı bir yaklaşımları bulunur. Enerjik ve meraklı olurlar. Suda oyun oynamayı seven nadir kedi türleri arasında yer alırlar. Sahiplerine çok bağlı olurlar ve karşılığında derin bir sevgi beklerler.

Devon Rex Kedi Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Devon Rex kedi ırklarının türleri diğer çoğu kedi türünün aksine çok ince ve kısadır. Vücutlarının tamamında bu şekilde ince ve kısa tüyler vardır. Bu özellikleri ile çok tüy dökmeyen kedi türleri arasında konumlanırlar. Kendilerine has görünümlerinin bir artısı da alerjik kişilerin de bu kedileri besleme imkanı olmasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dişi Kedi İsimleri Arasından En Sevilenleri Açıklıyoruz: Kediniz İsmini Çok Sevecek!

Devon Rex kedi ırkının tüy bakımı fazla çaba gerektirmez. Haftada 1 kez tüylerinin kedi tarağı taranması yeterli olur. İsteğe göre bu tarama sayısında artış yapılabilir. Devon Rex kedilerinin yıkanması ise genellikle gerekmez. Kediler kendilerini temizledikleri için olağan olmayan durumlar dışında çok fazla yıkanmamaları gerekir.

Devon Rex Kedi Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Devon Rex kedi ırkının pati bakımının başlıca odak noktası tırnaklardır. Tırnaklarının her ay 1 veya 2 kez kesilmesi gerekir. Bu sayede tırnakları yüzünden hareket güçlüğü yaşamaları veya kendilerini yaralamaları önlenebilir. İşlem sırasında kaliteli kedi tırnak makası kullanılmalıdır.

Devon Rex Kedi Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Devon Rex kedileri de diğer kediler gibi temizliğine dikkat eder. Ancak gözler ve kulaklar onların kör noktasında yer alır ve bu bölgelerin temizliğini yapmaları mümkün olmaz. Bu nedenle Devon Rex kedilerinin göz ve kulak bakımına dikkat edilmelidir. Gözlerinin ve kulaklarının çevresinin her gün düzenli olarak temizlenmesi önerilir. Kulakları büyük olduğu için kulak temizliğine ve kontrolüne ekstra bir özen gösterilmelidir. Bu kontroller ile gözlerinin ve kulaklarının enfeksiyonlardan korunması sağlanabilir.

Devon Rex Kedilerin Egzersiz İhtiyacı

Her canlı gibi Devon Rex kedi ırkının da belli düzeyde hareket etmesi ve egzersiz yapması gerekir. Ancak egzersiz yapmak için dışarı çıkarılmaları gerekmez. Egzersiz ihtiyaçlarının karşılanması için ev içerisinde yaptıkları yürüyüşler ve oyun oynamak yeterli olur. Devon Rex sahiplerinin burada dikkat etmesi gereken kedilerine egzersizleri için güvenli bir alan ve sevdikleri kedi oyuncakları sağlamaktır.

Devon Rex kedi ırkı için tüylü, ışıklı ve sesli oyuncaklar tercih edilmelidir. Bunun yanı sıra fiziksel olarak hareket etmelerini sağlayan tırmanma oyuncakları ve hareketli oyuncaklar da alınmalıdır. Bu oyunlar sırasında Devon Rex kedilerine eşlik edilmesi de aradaki bağı geliştirmek ve onları mutlu etmek açısından önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler İçin Doğal Pire Kovucu Malzemeler

Devon Rex Kedi Irkı Beslenme İhtiyacı

Devon Rex kedi ırkının beslenme ihtiyacının karşılanması oldukça kolaydır. Beslenmeleri için yüksek protein içeriğine sahip kaliteli ve güvenilir bir mama tercih edilmelidir. Seçilen mamadan uygun ölçüde beslenmeleri sağlanmalıdır. Fazla veya az beslenmeleri sağlıkları için iyi değildir.

Devon Rex kedi ırkının obeziteye yatkın bir vücudu vardır. Bunda kendilerine has vücut yapıları etkilidir. Kısaca kemikli ve minyon vücutları nedeniyle obezite eğilimleri olduğu söylenebilir. Bu nedenle aşırı beslenmeden ve karbonhidrat içeriği yüksek gıdalardan kaçınılmalıdır. Aksi taktirde Devon Rex kedi ırkında eklem ağrısı gibi çeşitli fiziksel rahatsızlıklar yaşanması mümkündür.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.