Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Pixie Bob Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
Pixie Bob Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
990.00₺

538.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
621.50₺

454.77₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1989.00₺

1287.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Vahşi görünümlü ancak son derece evcil bir kişiliğe sahip bir kedi arıyorsanız, Pixie-Bob kedi ırkı aileniz için mükemmel bir arkadaştır. Kısa kuyruk, yüz işaretleri ve dev pençelere sahip olan ırk, vahşi kedilerden daha çok köpekler gibi davranır. Yanınızdan ayrılmak istemez, getirme oyunu oynarken, tasma takarak yürürken veya sizinle kanepede takılırken, en sevdiğiniz programı izlerken hep yanınızda olmayı ister.

Pixie Bob Kedi Karakter Özellikleri

Pixie Bob

Pixie-Bob, boyutları ve görünümü nedeniyle korkutucu bir hisse sahip olabilir. Ancak bu kediler aslında oldukça sakin ve rahat. Olumlu bir tavırla orta düzeyde bir zeka seviyesine sahiptir. Bu da onları aile arkadaşları için ideal kılar. Bu kedilerin vahşi kökleri olduğu için biraz alıngan veya bağımsız olduklarını varsayabilirsiniz. Pixie-Bob, evin etrafında dolaşmayı, yavaşça uyuklamayı ve atıştırmalık istemeyi sever. Yeni kavramları hızla yakalayan bir türdür. Enerjik kişilikleri yoktur, ancak dikkatli ve uyanıktır. Yavru kediler gibi nazik ve rahat olur. Bu onların oyuncu olmayacağı anlamına gelmez. Oyuncakları kovalamaktan ve pençelerini keskinleştirmekten de keyif alır.

Sevimli benekli paltolarına, belirgin göz işaretlerine ve kesik kuyruğuna rağmen, Pixie Bob aslında vahşi bir kedi türüyle herhangi bir DNA paylaşmıyor. Öyleyse, hayatınıza bir Pixie Bob kedisi dahil edecekseniz, bu size güvenli, evcilleştirilmiş ve vahşi görünümlü bir kediye sahip olma fırsatı verir. Pixie-Bob, özellikle ailelerine bağlılık söz konusu olduğunda, birçok köpek benzeri özelliğe sahip akıllı bir kedidir. Ayrıca her akşam eve döndüğünüzde tasma ile mutlu bir şekilde yanınıza yanaşabilir, oyun oynamak isteyebilir ve hatta sizi ön kapıda selamlayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Nanesi Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Irk son derece sosyaldir, aile hayatına dahil olmaktan zevk alır ve evin içinde mükemmel bir arkadaş olur. Çocuklarla birlikte oynamaktan zevk alır ve başka kedilerle de iyi anlaşır. Çok rahat bir cins olma eğilimindedir. Kesinlikle insan sever ve köpeklerle de iyi geçinir. Bir köpeğinkine benzer şekilde, Pixie Bob ırkları, kucaklaşmak ve özel bir bağ kurmak için bir arkadaş ararlar.

Pixie Bob Kedi Tarihçesi

Bu cins yeni bir kedidir ve Uluslararası Kedi Derneği’ne 1995 yılında yeni bir cins olarak kabul edilmiştir. 1997’de şampiyonluk statüsünü almıştır. 2005 senesinden itibaren tüm dünyada popülerlik kazanmıştır. Bu evcil kedinin, belirgin bir şekilde sağlam görünümü, vahşi soylarından gelir. Cinsin üreticisi Carol Ann Brewer, Pixie adlı ilk Pixie-Bob’un iki “efsane” kediden kaynaklandığını iddia etmiştir.

Pixie Bob Kedi Fiziksel Özellikleri

Bir Pixie-Bob, tanınmış bobcat’e çok benzeyen evcil bir kedi ırkıdır. Pek çok insan, Pixie-Bob’un ortalama kedi ırkından daha büyük olduğunu söyler. Renklendirmelerinden desenlerine ve küçük kısa kuyruklarına kadar her şey egzotik görünmesine katkıda bulunur. Ne olursa olsun, vahşi kedinin kişiliği olmadan bedensel özelliklerini taşır. Bu vahşi görünümlü kedicikler aslında klasik ev kedileridir. Öyleyse, olağanüstü derecede yakışıklı ve çarpıcı bir şekilde evcilleşmemiş görünümlü bir kedi istiyorsanız, bu güzel kısa kuyruklu kedi sizin için ideal olabilir.

Pixie-Bob kedisi, kaslı gövdesi, ağır kemik yapısı ve orta uzunlukta ipeksi bir tüy görünümünden kısa bir kürke kadar değişebilen çift katıyla tanımlanır. Cinsin uzun tüy örnekleri genellikle yanaklarının her birinde sevimli bir görüntü oluşturur.

Cins ayrıca, boyutu 5 ila 15 cm arasında değişebilen doğal olarak kesilmiş bir kuyruğa sahiptir. Düz ayak Pixie-Bob, bir kedinin normal sayıda ayak parmağına sahiptir; önde beş ve arkada dört. Bir başka yaygın özellik, her kulağın ucunda küçük bir tüy tutamının olmasıdır. Renkleri, kırık çubuklar, noktalar ve rozetlerden oluşan bir dizi desenle görüntülenir. Renkler, kırmızı ile gümüşten siyah işaretlere ve kahverenginin tonlarına kadar değişkendir. Göz rengi, genellikle altın ila kahverengi arasındadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kedi Neden Ölür? Yavru Kedi Ölüm Sebepleri

Pixie-Bob kedileri, pürüzlü siyah şeritleri ve zengin kahve tonu rengi, kaslı yapısıyla tanınır. Güzel görünümlerinin ve büyük boyutlarının ötesinde, bu kedilerin birçok benzersiz özelliği vardır. Kuyrukları ortalama bir kediden çok daha kısadır. Bu cins aynı zamanda iletişim biçimleriyle de bilinir. Diğer türlerin çoğunun aksine, Pixie-Bob’lar nadiren miyavlar.

Bu cinsin melezlenmesi, tipik bir evcil kedi ırkından daha az sağlık sorununa izin verdiği için sağlık sorunlarına karşı bağışık oldukları anlamına gelmez. Çoğu kedide kısa bir kuyruğa sahip olmalarına neden olan genetik bir mutasyona sahiptir. Bu, arka bacaklarında ve sinirlerinde olası sorunlara yol açabilir. Bu sorunlar, topal bacaklara ve hatta daha kötü durumlarda tuvalete gitme sorunlarına neden olabilir.

Pixie Bob Kedi Bakımı

Pixie-Bob’lar çok hoş ve reaktif oldukları için eğitilmesi kolay olmalıdır. Doğru sosyalleşme ve erken olumlu pekiştirme, öğretim için iyi birer yöntemdir. Bu kediler, inkar edilemez inatçı bir çizgiye sahip olsalar bile, sahiplerini çok önemsiyorlar.

Pixie-Bob söz konusu olduğunda, eğitime ne kadar erken başlarsanız o kadar iyidir. Sabırlı ve tutarlıysanız, sonuçları çok daha hızlı alırsınız. Sert disipline iyi tepki vermezler.

Irkın çok kalın tüyleri vardır ve sıklıkla dökülürler. Tüy dökmeleri mevsimsel olarak kötüleşir, yani hava değiştiğinde tüylerinin kalınlığı da değişir.

Optimum tüy yumuşaklığı ve minimum dökülme için kedinizi haftada bir ve belki de yüksek tüy dökülme zamanlarında haftada iki kez fırçalayın. Bu kedicikler kişisel bakım konusunda çok iyidir, bu yüzden hijyen bir sorun olmamalı. Muhtemelen sizin için büyük bir kısmını onlar halledecektir.

Pixie-Bob’unuzu nadiren yıkamanız gerekir. Ancak biraz kirli olduklarını veya kirlendiklerini fark ederseniz, sağlıklı bir tüy elde etmek için onları ayda bir ya da iki defa yıkamalısınız.

Temel tüy bakımının yanı sıra, kulaklarını temizlemeniz ve dişlerini düzenli olarak fırçalamanız gerekecektir. Bazen pençeleri de biraz kırpılabilir. En iyi kedi bakım ürünleri için online pet shop mağazamızı inceleyebilirsiniz.

Pixie Bob Kedisinin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Aileler, özellikle çocuklu aileler için harika bir cinstir. İnsanlarla bağ kurma istekleri nedeniyle sadık aile üyesi olarak öne çıkar. Her kedinin benzersiz olduğunu hatırlamak önemli olsa da, yeni ailelerle, özellikle çocuklarla kolayca bağ kurma eğilimindedir. Bu cinsin aynı zamanda diğer evcil hayvanlarla ve hatta köpeklerle de iyi anlaştıkları bilinir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Neden Patileriyle Masaj Yapar?

Pixie Bob Kedilerde Beslenme

Irk, herhangi bir özel beslenme ihtiyacı gerektirmezken, ona protein açısından yüksek bir mama sunmalısınız. Tüm kediler, kaslarını ve ciltlerini sağlıklı tutmak için yeterli seviyede proteine ​​ihtiyaç duyan zorunlu etoburlardır. Bu kediler geleneksel ev kedilerinden çok daha büyük olabileceğinden, uygun kemik büyümesi çok önemlidir. Büyüyen kediniz için her zaman sağlık gereksinimlerini karşılayan, besleyici yönden zengin bir kedi maması satın almanız şarttır.

Islak, kuru veya karma bir beslenme düzeni sağlayabilirsiniz. Bu gerçekten sizin takdirinize ve kedinizin lezzet tercihine bağlıdır. Kuru kedi maması, dişlerini sağlıklı tutan lezzetli bir gevreklik sağlarken, konserve kedi maması çeşitleri sabit bir hidrasyon seviyesi sağlar. Kediniz çok az su tüketiyorsa, günlük öğünlerine konserve mamalardan da dahil edebilirsiniz.

Pixie Bob Kediler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Irk hakkında merak edilen sorulara ve bunların cevaplarına göz atalım:

Pixie Bob Kediler Ne Kadar Yaşar?

Bu kedilerle ilgili en güzel şeylerden biri, tipik olarak sağlıklı olmalarıdır. Ortalama olarak 13 ila 17 yıl yaşarlar.

Pixie Bob Kediler Kaç Kilo Olur?

Bu kedilerin ortalama ağırlığı 9 kg’dir. Erkekler dişilerden biraz daha ağır olabilir. Yine de tamamen sağlıklı kabul edilebilir.

Pixie Bob Kediler Suyu Sever Mi?

Kedilerin genellikle su sevgisi olduğu bilinmez, ancak bu durum Pixie-bob kediler için geçerli değildir.

Pixie Bob Kedilerin Günlük Egzersiz İhtiyacı Ne Kadar?

Atletik olarak yetenekli ancak hiper olmayan ağır kemikli, kaslı kedilerdir. Cins iştahlı olduğundan dolayı, gerektiği gibi egzersiz yapmazsa biraz fazla kilo alabilir. Aşırı aktif değildir, fakat egzersiz ihtiyacını genelde bağımsız olarak karşılar. Gerekirse kendi başına oynamaya aldırmaz. Bu yüzden eğlenceye katılma konusunda sizi çok fazla rahatsız etmez. En sağlıklı halini korumak için günde ortalama 15 ila 20 dakika egzersiz yapmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.