Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerin Dişleri Nasıl Temizlenir?

Abone Ol 
Kedilerin Dişleri Nasıl Temizlenir?
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2473.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele

Kedilerin sağlıklı kalması adına diş bakımına dikkat edilmesi gerekir. Peki, kedilerin dişleri nasıl temizlenir? Kedi diş bakımı hakkında bilmeniz gerekenler bu yazıda!

Kedilerin Diş Bakımı Hakkında Bunları Unutmayın

Kedilerin dişleri nasıl temizlenir? Kedilerde diş fırçalama durumu, erken zamanlarda başlangıç yapılması gereken rutin bir bakım olmaktadır. Uzun vadeli düşünüldüğü zaman sağlık ve hayat konforu bakımından kedinizin diş bakımı yaşamsal ehemmiyete sahip olacaktır.

Kedilerde diş eti iltihabı gibi hastalıkları azaltmak, nefeste meydana gelen o rahatsız edici kokuyu da bir nevi önlemek ve ilerleyen zamanlarda oluşabilecek diş kaybı, çürüme gibi olayların önüne geçmek için diş fırçalama rutini oluşturulması önemli bir durumdur.

Kedilerde Diş Bakımı Önemli Midir?

Kedilerin dişleri nasıl temizlenir? Yabani kediler dişlerini temizlemek için çoğu zaman ot ve kemik gibi çeşitli nesneleri kullanır. Fakat evcil olan kediler genel olarak yaşam yerlerinde dişlerini hijyenik hale getirebilecekleri bir ortama sahip olmazlar. Böyle bir kabiliyetleri yoktur. Bu sebeple ev ortamında yaşam süren sevimli dostlarımızın ağız bakımı ile alakalı önemli bir adım atmak bizlere düşüyor. Kediniz için diş fırçalama rutini oluşturmayı ihmal etmemelisiniz.

Kedilerde diş bakımı ile alakalı olarak diş etlerinin ve dişlerin düzenli bir biçimde kontrol edilmesi büyük önem taşımaktadır. Kedinizin dişi çürür ya da kırılırsa, diş etlerinin rengi değişirse bir veteriner hekime kesinlikle danışın deriz. Kedilerde meydana gelen diş ve ağız problemleri ilerleyen zamanlarda kendini göstermeye başlar. Üç yaşın üzerinde olan her on kedinin üçünde diş sorunları olur diyebiliriz.

Diş bakımı gerçekleştirilmeyen ve dişleri fırçalanmamış olan kedilerde plak ve tartar meydana gelebilir. Bu durumlar uzun zamanda diş etlerinin işlevini kaybetmesine, mikrop oluşturmasına ve hatta iltihap kapmasına neden olacaktır. Sonucunda da diş sağlığıyla alakalı herhangi bir dönüş alınmazsa diş kaybı gerçekleşecek demektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Neden Kaçar?

En kaliteli ve sağlıklı kedi diş bakım ürünleri için TIKLAYINIZ!

Kedilerin Ağız Bakımı Nasıl Olmalı?

Kedilerin dişleri nasıl temizlenir? Kedilerde ağız bakımının mümkün olduğunca günlük olarak yapılması lazımdır. Fakat kedi eğer diş bakımı rutininden keyif almıyorsa en azından haftada birkaç kez bakımının yapılması lazımdır. Kedilerde ağız bakım rutinini oluşturmak adına diş fırçalamayı düzenli hale getirmek son derece mühimdir diyebiliriz. Fakat birçok kedi dişleri fırçalanacağı zaman kaçmaya çalışır.

Bu sebeple de kediler için özel biçimde üretilen diş macunlarından kullanmanız gerekiyor. Bu şekilde kediniz için de sizin için de bu süreç en iyi şekilde atlatılacak demektir. Çünkü kediler için üretilen macunlar lezzetlidir, bu lezzeti seven kediler dişlerinin fırçalanmasına da müsaade etmiş olur. Harika değil mi?

Kedilerin dişleri nasıl temizlenir diyenler için şu bilgilerden de bahsedelim. Kedilerin diş fırçalama rutini bizden bir hayli farklı olur. Bunun sonucunda da kedi diş bakımı için kesinlikle kedilere özel üretilen ürünlerin kullanılması zorunludur. İnsanların kullandığı diş macunu asla bir kedi üzerinde kullanılmamalı, buna çok dikkat edilmesi gerekir. Çünkü bizlerin diş macununda florür yer alır ve kediler için bu madde son derece zararlı olacaktır.

Bu yüzden kediler için özel biçimde formüle edilmiş, aynı zamanda florür içermeyen diş macunları seçilmelidir. Kediler için tamamen özel biçimde hazırlanmış ağız bakım ürünlerini dilediğiniz zaman satın alabilirsiniz. Kedi diş macunlarında balık ve tavuk gibi besinlerin aromaları kullanılır. Kedinizin dişini fırçalamadan evvel kullanacağınız aletleri ona tanıtmalısınız.

Rahat hissettiği bir yerde dişlerini fırçalayın. Asla korkutmayın. Yoksa bir daha hiçbir biçimde dişlerini size de başkasına da temizletmez. Kendisi yapmaya çalışırsa da başarısız olur ve hastalanabilir dikkat edin. Fırçalama esnasında kedinin baş kısmına destek verin, böylece daha rahat hareket edersiniz ve kediniz de rahat olur. Kedinizin ağız bakım rutinine asla diş ipini dahil etmeyin. Bu sakıncalı olur. Diş ipi yutulursa kedinizin bağırsaklarına hasar verir. Buna dikkat etmeniz gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Cornish Rex Kedi Irkı Özellikleri Nelerdir?

Hareketli bir kediniz varsa ve dişlerini fırçalamanıza bir türlü müsaade etmiyorsa yapacağınız şey aslında çok basit: Bir veteriner hekime gitmek. Veteriner kedinizi tam olarak nasıl sakinleştireceğini bilir ve dişlerini güzelce fırçalar. Kedinizin ağız bakımına her daim dikkat etmeyi unutmamanız gerekiyor. Aksi halde ufacık sorunlar dağ gibi problemlere dönüşerek kedinizin can sağlığını da tehlikeye atar. Ona her zaman sevgi ve ilgi ile yaklaşırsanız her şey yolunda gidecek demektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.