Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Kedi Bakımı ve Kuma Alıştırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Abone Ol 
Yavru Kedi Bakımı ve  Kuma Alıştırma İşlemi Nasıl Yapılır?
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele

Bugünkü yazımızda yavru kediyi kuma alıştırma işlemi hakkında bilgiler veriyor olacağız. Bunun yanı sıra bu sevimli dostlarımızın bakımıyla alakalı birkaç tüyoyu da sizlerle paylaşacağız. Yavru kedinizi tuvalet eğitimine nasıl alıştıracağınızı bu yazıdan rahatlıkla öğrenmeniz mümkündür. İşte tüm detaylar…

Yavru Kediyi Tuvalete Alıştırma Rehberi

Birçok bireyin kedi sahiplenirken aklında birden fazla soru oluşabilir. Bu bahsi geçen sorular ona nasıl bakacağım, tatile giderken ne yapacağım, onu neyle beslemem gerekir ve tuvalet eğitimini nasıl veririm gibi sorular olmaktadır. Yavru kediyi kuma alıştırma konumuza devam ediyoruz.

Genel olarak her bir sorunun yanıtı bizde saklı olsa bile yalnızca tuvalet eğitimi konusunda yanıt bulmakta zorlanıyoruz. Kedinize tuvalet alışkanlığını verebilmek istiyorsanız yapmanız gerekenleri ilk olarak iyi tanımanız gerekmektedir. Her şey ancak bu şekilde olumlu ilerleyecektir.

Kediyi Kuma Alıştırma İşlemi

Yavru kediyi kuma alıştırma

Kuma Bakan Bir Kedi

Her kedinin kendine özgü davranışları vardır. Bunu yıkmak da son derece meşakkatli bir işlemdir. Kediler kendine özgü davranışları ve bireysel hareketleri olan hayvanlardır. Etoburdurlar. Memeli grubunda yer alırlar. Sosyal manada kendi türleriyle anlaşma konusunda problem yaşarlar. Buna da bir çözüm bulunması gerekmektedir.

Fakat başka hayvan türleri ile anlaşmaları çok daha zor olmaktadır. Evcil hale getirilmeleri de çok uzun senelere dayanır. Bunun nedeni ise çevrelerine olan güvensiz hareketlerindendir diyebiliriz kesinlikle. Bu güvensiz davranışlarıyla kendilerini dış tehlikelere karşı korumak isterler. Yavru kediyi kuma alıştırma konulu yazımız devam ediyor.

Korumayla alakalı olan içgüdüleri her alandaki gibi yaşadıkları yerde de kendilerine tehdit olarak gördükleri öteki canlılara karşı sergilemekte oldukları çabalardan biridir. İz bırakmama ise bu çabaların en büyüklerinden olmaktadır. Kediler tuvalet gereksinimlerini giderince etraftakilere iz bırakmamak amacıyla kaka ve çişlerini örterler.

Ev ortamında size rahatsızlık vermeyecek ve kedinizin basit bir biçimde ulaşabileceği kum, tuvalet eğitiminin temel unsurlarından birisi olmaktadır. Bu olanağı ona sağlamak amacıyla kedi kum kabı satın almalısınız. Kullanımı kolay olan bir kedi kum kabı seçmek ise en iyisidir. Böylece ilk aşamayı tamamlamış oluyorsunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Neden Sahipleriyle Uyur?

Mini Mini Yavru Kedileri Kuma Alıştırma İşlemine Başlıyoruz!

Kapalı olan kedi tuvaletlerinin avantajı vardır. Kum ve kokunun etrafa dağılmasını engeller. Kediler tuvalet gereksinimlerini hallederken etraflarındakilerin izlemesini istemeyen hayvanlar olmaktadır. Uygun bir alana koymuş olduğunuz kedi kum kabına kokuyu hapseden emiş gücü iyi bir kum seçmelisiniz. Yavru kediyi kuma alıştırma yazımız tüm hızıyla devam ediyor…

Kedi kumları genel olarak farklı kullanım şekillerinde olabilir. Emici, topaklanan, iri taneli, parfümlü ve ince taneli türleri olan bu kumlardan son günlerde en revaçta olanı silika kedi kumları olmaktadır. Bazı zamanlar bu kum seçimini kediniz belirleyecek demektir. Bazı kediler istemedikleri ya da hoşlarına gitmeyen bir kuma kaka ve çiş yapmayı istemez. Bu yaşanabilen bir durumdur.

Kedi Kumu Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kedinizi tuvalete alıştırma sürecinizde en önemli unsurlardan birisi de kedi kumu olmaktadır. Kedi kumu seçerken farklı kedi kumu türlerini farklı zamanlarda deneyimleyerek ve kedinizi de gözlemleyerek yapmanız mümkün olmaktadır. Kedi kumları birçok değişik hammadde ve özellik dahilinde üretilen ürünlerdir. En kaliteli kedi kumunu alarak yavru kediyi kuma alıştırma işlemine başlayabilirsiniz.

Yavru Kedinin Kuma Alışma Sürecinde Önem Arz Eden Kıstaslar

Doğru kum seçimi ve kum kabı tercihi yapıldığı zaman kedileri tuvalete alıştırabilmek son derece basit bir durumdur. Bazı zamanlar siz tüm imkanları oluştursanız bile kediniz evin başka alanlarına ve saksılara işeyebilir. Bunun nedenini bulabilmek karmaşık olacaktır. Fakat ilk akla gelen şey kedinizin karakteridir. Yavru kediyi kuma alıştırma işleminin ilk adımları bunlardır.

Kediler temizliklerine her daim düşkün olan hayvanlardır. Kum kabının azıcık bile olsa kirli olması onların kabın içinde bulunmasının önüne geçebilir. Bu nedenle kedilerin idrarları ve dışkıları her zaman uzaklaştırılmalı yani çöpe atılmalıdır. Kum kabına her zaman kum eklenmelidir. İdrar ve dışkı atıklarının ufak partiküller şeklinde kumda kalacağını da ekleyelim. On beş ila yirmi günde bir kumu tamamen değiştirip kum kabını da yıkayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Australian Mist Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Kedinizin kuma alışması için her daim sabırlı olmalısınız. Her şey ancak bu şekilde dilediğiniz gibi ilerler. Bu süreçte ona bağırmayın. Sadece sevgi ve ilginize ihtiyacı var. Bunu unutmayın.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.