Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Oriental Shorthair Irkı Hakkında Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

Abone Ol 
Oriental Shorthair Irkı Hakkında Daha Önce Duymadığınız Bilgiler
2635.00₺

1693.55₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1354.21₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
3419.90₺

2657.55₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedi denildiğinde akla gelen fiziksel görünümden tamamen uzak olan Oriental shorthair kedi ırkı, ilk önce göze yabancı gelse de ne kadar sevimli olduklarını anlamamız çok da uzun sürmüyor.

Devasa kulakları ile hem komik hem de çok sempatik görünen bu güzel dostlarımızı bugün sizlere tanıtacağız. Atası Siyam kedileri olan bu sevimli kedilerin her bir özelliğine detaylıca bakalım…

Oriental Shorthair Irkının Atası Siyam Kedisi mi?

Bu kedilerin atasının Siyam kedisi olduğu biliniyor. İngiliz yetiştirici görevlilerin Siyam kedisinin fiziksel yapısına hayranlık besledikleri fakat bu vücut yapısında daha fazla renge sahip bir kedi düşledikleri biliniyor. Sonrasında da Siyamlardan ötürü bu ırkı ortaya çıkarıyorlar.

Cat Fanciers Association yani Kedi Hayranları Derneği, Oriental shorthair ırkını 1972 senesinde tanımıştır. Bu ırka 1977 senesinde de tam şampiyona statüsü tanınmıştır. Irkın menşei ise Tayland ve Amerika Birleşik Devletleri kabul edilmektedir.

Oriental Shorthair Kedi Irkında 300’den Fazla Desen ve Renk Görülür

Oriental shorthair

Kameraya Bakan Oriental Shorthair Irkı Kedi

Bu kediler her desen ve renkte olabilir diyebiliriz. Kedi Hayranları Derneği bazında bu ırkta 300 üzerinde desen ve renk kombinasyonuna denk gelmek mümkün olmaktadır. Bu da etrafa görsel bir şölen sunar diyebiliriz. Muazzam bir görünümleri vardır.

Oriental shorthair ırkının kürk kısmı genel manada krem, kırmızı, abanoz, mavi, tarçın, lavanta gibi renklerdedir. Gölgeli bir desen biçimine de sahip olabilirler. Ek olarak; bu kediler tekir de olabilir. Tekir oldukları nadir görülse de imkansız bir durum değildir.

Özetleyecek olursak ilk kısımda da dile getirdiğimiz gibi bu kedi ırkında kedilerde denk gelinen bütün desen ve renkler ortaya çıkabilmektedir. Adeta bir renk cümbüşü meydana getirdiklerini söyleyebiliriz. Siz de değişik renklere sahip bir kediniz olsun istiyorsanız bu kedilerden sahiplenebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Hastalık Belirtileri Nelerdir?

Oriental shorthair kediler, kişilik olarak da Siyam kedilerine benzerler. Tamamen aynı olmasalar da benzerlikleri vardır. Onlar da biraz daha sakin ve uyumlu kediler olarak dikkat çekmektedir. İlgilenilmekten çok hoşlanırlar. Onları ilgisiz bırakmamalısınız.

Herkesle iyi anlaşmasıyla dikkat çeken bu devasa kulaklı dostlarımız, sahibine her zaman bağlı olan bir kedi ırkıdır. Evde rahatlıkla beslenebilir. Onu çok seveceğinize şimdiden eminiz. Apartman yaşamına kısa sürede ayak uyduran bu kediler, sizin için herhangi bir sorun yaratmaz.

Sağlıklı bir kedi ırkı olduğunu ifade edebiliriz. Bunun yanı sıra alerji de yapmayan Oriental shorthair kediler bu yönleri ile de çok seviliyor ve son derece dikkat çekiyorlar. Unutmayın, onun size uyumlu olmasını sağlamak için ona sevginizi vermelisiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.