Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Karpuz Yiyebilir Mi?

Abone Ol 
Kediler Karpuz Yiyebilir Mi?
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedi sahiplerinin sıkça sorduğu sorulardan biri de kediler karpuz yiyebilir mi oluyor. Kedi bakımının en önemli aşamalarından biri şüphesiz ki beslenme. Kedi dostlarımızın hangi besinleri yiyebilecekleri ve hangilerini yiyemeyeceklerini bilmek oldukça önemli. Bu sayede kedinizin büyümesi ve gelişmesi için neye gereksinimi olduğundan emin olursunuz. Peki, kedilere karpuz verilir mi?

Yaz aylarında karpuz, insanlar tarafından sıklıkla tüketilen meyvelerden biri. Ancak insanların tükettiği tüm besinler kediler için uygun olmayabilir. Bu aşamada kediler karpuz yiyebilir mi sorusu da gündeme geliyor. Bu sorunun cevabını hep birlikte inceleyelim.

Kediler Karpuz Yiyebilir Mi? Yiyemez Mi?

kediler karpuz yiyebilir mi

Kedi dostlarımız karpuz yiyebilir. Ancak kedilere karpuz dikkatli ve ölçülü bir şeklide sunulmalıdır. Kedilerin ihtiyaç duyduğu temel amino asitler, enerji sağlayan diğer besin bileşenleri etten gelir. Bundan dolayı et proteini açısından yoğun olan kedi mamaları, bu sevimli canlıların beslenme düzeninde ilk sırada yer almalıdır. Bundan dolayı kedilerin sağlıklı kalmaları için protein ve sağlıklı yağlar açısından zengin olan kedi maması tüketmeleri şarttır.

Kediler karpuz yiyebilir mi diyenler için şu konudan da söz etmek gerekir: Kediler, karbonhidratlara aşırı derecede gereksinim duymazlar. Aslında kedilerde yüksek oranda karbonhidrat tüketimi obezite ve diyabet sorununu teşvik edebilir. Karpuzun 100 gramında ortalama 8 gram karbonhidrat bulunur. Bu sebeple karpuz, kedilere aşırı miktarlarda verilmemelidir.

Kedi dostlarımız karpuz tüketebilmelerine rağmen bu meyve onlar için şart değildir. Sadece atıştırmalık ya da küçük bir ödül şeklinde kediye sunulabilir. Karpuz yerine kedi ödül maması ya da kedi yaş mama gibi seçenekler, sevimli dostunuza daha fazla fayda sunabilir.

Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki; kediler, tadı algılayan tat tomurcuklarından yoksundurlar. Bu nedenle karpuz tükettiklerinde yalnızca taze, nemli ve serin bir his elde ederler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ankara Kedisi Tüy Döker Mi? Ankara Kedisi Tüy Dökme Sıklığı

Karpuzun Kedilere Faydaları Nelerdir?

Kediler karpuz yiyebilir mi açıkladık. Şimdi de karpuzun kedilere faydalarından bahsedelim. Karpuzun kedi dostlarımıza sağlayabileceği faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Karpuzun kedilere en önemli faydalarından biri yüzde 90 su içeriğinden gelir. Kedinize küçük parçalar halinde karpuz vermeniz, onun sıvı gereksinimini karşılamasına olanak tanır.
  • Hidrasyon sayesinde kedinizde böbrek sorunları yaşanması önlenebilir. Karpuz tüketiminin, üriner sistem sağlığını teşvik ettiği bilinmektedir.
  • Karpuz yüksek oranda antioksidan ve likopen içerir. Bu sayede kedilerin kalp sağlığını ve kemik sağlığını en iyi şekilde teşvik eder.
  • Lif bakımından son derece yoğun olan karpuz, kedinin sindirim sağlığını da destekler.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.