Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

10 Maddede En İyi Kedi Maması Markaları

Abone Ol 
10 Maddede En İyi Kedi Maması Markaları
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2040.55₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kediniz için doğru mamayı bulmak, en iyi kedi maması markaları arasından seçim yapmayı gerektirir. Doğru kedi maması, kedinizin yavruluğundan yaşlılığına kadar sağlıklı ve mutlu kalmasını sağlar. Patili dostunuzun ihtiyacı olan besin bileşenlerini alması için ona kaliteli ve güvenilir markaların mamalarını sunmanız çok önemli.

Hepimizin bildiği gibi piyasada çok fazla kedi maması markası var. Hem marka olarak hem de kedilerin yaşam evrelerine, sağlık problemlerine ve hatta beslenme tercihlerine göre farklı mama seçenekleri bulabilirsiniz. Bu aşamada önemli olan doğru mamayı ve markayı tespit edebilmek. Peki, kedi maması alırken nelere odaklanmalısınız? En iyi kedi maması markası hangisi? Detaylar yazımızın devamında!

Kedi Maması Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

en iyi kedi maması markaları

Sevim dostlarımızın sahip oldukları bünye diğer canlılara kıyasla daha hassastır. Bu nedenle kedinin beslenme düzenine ve bu düzen içerisindeki tükettiği besinlere dikkat edilmesi gerekir. Kedilerin tükettiği mamanın kalorisi, besin içeriği ve lezzeti onun için ideal olmalı.

Yetersiz içeriğe sahip olan mamalar kedilerin midesini, sindirim sistemini ve daha birçok alanını olumsuz şekilde etkileyebilir. En iyi kedi maması markaları tarafından geliştirilen mamalar ile beslenen kediler iyi huylu, mutlu ve sağlıklı yaşam sürerler. Piyasada çeşitli kedi mamaları bulunur. Ancak hepsi aynı içeriği, besin değerini ve lezzeti sunmaz. Bu yüzden, kedi maması alırken bazı detaylara dikkat etmek çok önemli. İşte o detaylar…

Kedinin Yaşına Uygun Mama Alınmalı

en iyi kedi maması markaları

Kediler tıpkı diğer canlılar gibi her yaşta farklı besinlere ihtiyaç duyarlar. Bundan dolayı seçilen mamanın kedinin yaşına uygun olması, onun sağlığı açısından önem arz eder. Kedinin yaşını göz önüne alarak doğru mama seçimi yapılmalı. Bunun yanı sıra, kedinin yaşına göre yüksek besin değeri olan mama satın alınmalı.

Her kedi mamasının içeriğinde bulunan protein ve yağ dengesi farklılık gösterir. Eğer yavru kediler için mama seçilecekse, gelişimini desteklemek adına yavru kedi mamaları alınmalı. Yetişkin ve yaşlı kediler ise onlara özel üretilen mamalarla beslenmeli. Tüm bunlardan dolayı, en iyi kedi maması markaları arasından bir seçim yaparken, ürünün, kedinizin yaşına uygunluğunu kontrol etmeyi unutmayın.

Kedinin Cinsine Uygun Mama Seçilmeli

en iyi kedi maması markaları

Kedi mamaları, kedilerin cinsine, türüne ve ırkına özel olarak satışa sunulur. Bazı kedi türleri, diğer kedilere göre daha fazla tüylü olabilmekte ve bu kediler, kendi kendilerini temizleyebilmek adına tüylerini yutabilmektedir. Bu tüyler midede topaklaşarak zamanla kedilerin sindirim sistemlerini olumsuz şekilde etkileyebilir.

Bu yüzden kedilerin cinsine özel üretilen mamalardan tercih edilmeli. Kedinizle sağlıklı ve güzel zamanlar geçirmek ve onunla daha uzun yaşam sürmek için kedinizin cinsine uygun olan mamalardan satın almalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Yaşam Süresi Ne Kadar? Kediler Kaç Yıl Yaşar?

Kedinin Kilosuna Uygun Mama Seçilmeli

en iyi kedi maması markaları

Bir isim altında toplanan kedilerden her birinin özelliği değişiklik gösterir. Bu değişiklik ise farklı ihtiyaçların doğmasına neden olur. Mesela, kedilerin bazıları hareketsiz ve kiloludur. Yanlış mamalarla beslenen veya ihtiyacından fazla beslenen kediler daha fazla kilo alarak obezite olabilir.

Aynı şekilde, yeterli düzeyde beslenmeyen kediler zayıflar ve zamanla çeşitli sağlık sorunları yaşanmaya başlar. Bu yüzden, kedilerin kilosuna uygun mama seçiminin yapılması şart. Kedilerin her birine özel üretilen kedi mamaları arasından özellikle, yağ ve protein bakımından kedinizin ihtiyacını karşılayan ürünü tercih etmelisiniz.

Kedi Maması Kaliteli Olmalı

en iyi kedi maması markaları

Kedi mamasının kaliteli olması, kedilerin sağlığı açısından önem arz eder. Mesela, kalitesiz ve taze olmayan mamalarla beslenen kedilerde zamanla tüy dökülme problemleri görülebilir. Bu gibi problemlerin yaşanmaması adına kaliteli ve taze mamalara yönelerek, kedinin ihtiyacı olan besin değeri en iyi şekilde karşılanır ve tüyleri daha sağlıklı yapıda olur.

Düşük kaliteye sahip kedi mamaları, kedinin ihtiyacı olan besin değerlerini karşılamaz ve kedi cansız tüylere sahip olur. Bu sebeple, kedi maması alırken kaliteli ve taze mamalara yönelmeli, kediye sağlıklı bir yaşam sunulmalı. Bunun için en iyi kedi maması markaları kediniz için doğru bir tercih olacak.

Kedi Mamasının İçeriğine Bakılmalı

en iyi kedi maması markaları

Kedi maması alırken, mamanın içindekiler kısmının incelenmesi seçimi kolaylaştırır. Kaliteli mamaları ayırt edebilmenin iyi yollarından biri de içindekiler kısmına detaylıca bakmak. Ürünün adına, besin değerine, bileşenlerin listesine, hangi canlılar için uygun olduğuna, beslenme yönergelerine ve yeterlilik beyanına göz gezdirilmeli. Bunun yanı sıra, içindekiler kısmında yer alan bileşenlerin, kedinin beslenme ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamayacağından emin olunmalı.

Kedi mamalarının üzerinde yazan bilgiler, mamanın kalitesi hakkında bilgi vermese de mamanın içeriğinde neler olduğunu gösterir. Bu bilgiler, çeşitli besinlere karşı alerjisi olan ve özel beslenmesi gereken kediler için oldukça önemli.

Kedi Maması Değerli Besinleri İçermeli

en iyi kedi maması markaları

Kedi maması, kedinin gelişimine ve sağlığına destek olacak besin değerlerini sunmalı. Aynı şekilde mama, tam ve dengeli olmalı. Kediye mama alırken, mamanın zengin besin değerlerine sahip, tam ve dengeli olduğuna dikkat etmeniz gerekiyor.

Renklendirici, koruyucu ve tatlandırıcı içermeyen, tamamen kedinin sağlığı düşünülerek formüle edilmiş kedi mamalarına yoğunlaşmalısınız. Kedinin ihtiyacı olan besin değerleri, mamanın içerik kısmında mutlaka bulunmalı. Kedi mamasının yüksek besin değerlerine sahip olması, kedinin sağlığı ve gelişimi açısından son derece önemli.

En İyi Kedi Maması Markaları

Kedi maması alırken hangi detaylara dikkat edilmesi gerektiğinden bahsettik. Şimdi en kaliteli kedi maması markalarını sıralayalım. İşte o en iyi markalar…

1. Pro Plan

en iyi kedi maması markaları

Purina imzası taşıyan Pro Plan mamalar, sağlıklı ve uzun yaşamı destekleyen formüller içerir. Bilimsel uzmanlıkla hazırlanan Pro Plan kedi maması çeşitleri, evcil hayvanınız için en iyi beslenme çözümü olarak dikkat çekiyor. Her türlü kedi için farklı formülasyonlarla mamalar geliştiren marka, patili dostlarımızın sağlıklı ve uzun yaşamasına yardımcı oluyor.

Pro Plan mamalar kedilerin hem genel sağlığını hem de tüy, sindirim ve bağırsak sağlığını destekliyor. Onlarca yıldan bu yana piyasada yer alan marka, evcil hayvanların ve sahiplerinin yaşamlarında fark yaratmayı başarıyor. En çok tercih edilen Pro Plan kedi mamaları:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Bağırsak Enfeksiyonu Nedir? Neden Olur?

2. Enjoy

en iyi kedi maması markaları

Kedilerin ilgisini çeken ve beğenerek tükettiği mamalar arasında Enjoy kedi mamaları da var. En iyi kedi maması markaları söz konusu olunca bir adım öne çıkan Enjoy, kedinizin eksiksiz ve dengeli beslenmesini sağlayacak ürünler geliştiriyor. Aynı zamanda yüksek protein içeriğine sahip olan Enjoy kedi mamaları, kedinizin genel sağlığını en iyi şekilde destekliyor.

Veterinerler ve beslenme uzmanları tarafından tavsiye edilen Enjoy kedi maması çeşitleri, yüksek besin içeriği sayesinde kedinizin uzun seneler boyunca sağlıklı yaşamasına katkı sağlıyor. Markanın popüler kedi mamaları:

3. Felicia

en iyi kedi maması markaları

En iyi kedi maması markaları arasında yer alan Felicia, piyasadaki en iyi mamaları kedi dostlarımız için sunuyor. Felicia kedi mamaları sayesinde kediler sağlıklı ve dengeli beslenmiş oluyor. Başta protein olmak üzere vitaminler, mineraller ve diğer önemli besin bileşenleri Felicia kedi mamalarında yeterli oranda bulunuyor. Bu da kedinizin gereksinim duyduğu besin maddelerini almasını sağlıyor.

Felicia mamalar farklı form, aroma ve türlerde satışa sunuluyor. Kedinizin yaşı her ne olursa olsun, onun sağlığını koruyacak bir Felicia kedi maması bulabilirsiniz. En çok tercih edilen Felicia kedi maması çeşitleri:

4. Reflex

en iyi kedi maması markaları

Elbette Reflex de en iyi kedi maması markaları listesinde yer alıyor. Ödül mamalarından konserve mamalara ve kuru kedi mamalarına kadar birçok farklı formülde kedi maması geliştiren marka, kedi dostlarımızın sağlığını en iyi şekilde korumayı amaç ediniyor.

Reflex ödül mama ile kedinizin mutlu olmasını sağlayabilir, Reflex konserve mama çeşitleri ile patili dostunuzun üriner sağlığını desteklerken diğer yandan onun nem ve mineral alımını kolaylaştırabilirsiniz. Reflex kuru kedi maması ise kedinizin genel sağlığı için iyi bir seçim olarak öne çıkar. Markanın en çok tercih edilen ürünleri:

5. Paw Paw

en iyi kedi maması markaları

Besin bileşenleri bakımından tutarlı, sağlıklı ve güvenilir bir mama arıyorsanız; Paw Paw kedi maması da minik dostunuz için harika bir seçim. Uzun yıllardan bu yana kedi maması ürünleriyle dikkat çeken Paw Paw, evcil kedilerin sağlığını destekleyen mamalar vadediyor.

Yüksek oranda sindirilebilir mamalar geliştiren marka, kedinizin sindirim sağlığını koruyor. Bununla birlikte Paw Paw mamalar arasından kedinizin damak zevkine hitap eden pek çok seçenek bulunuyor. En popüler Paw Paw kedi mamaları:

6. Royal Canin

en iyi kedi maması markaları

En iyi kedi maması markaları listesinde yer alan Royal Canin, kediler için benzersiz formüller geliştiriyor. Sağlıklı ve güvenilir kedi maması arayanların ilk tercihlerinden olan marka, yüksek besin içeriği sayesinde kedinizin sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Amerikan Bobtail Kedi Bakımı Nasıl Olmalı?

Royal Canin mamalar kedinizin sindirim sistemi sağlığını korumak için bol miktarda lif içeriyor. Farklı aroma ve formüllerde üretilen bu mamalar arasından kedinizin sevebileceği ürünü hemen bulabilirsiniz. En çok tercih edilen Royal Canin kedi mamaları:

7. N&D

en iyi kedi maması markaları

N&D mamalar da en iyi kedi maması markaları arasında dikkat çekiyor. Kediler için tavuklu, narlı, ringa balıklı, yaban mersinli gibi daha onlarca farklı aroma içeren mamalarıyla N&D, piyasasın önde gelen isimlerinden olmayı başarıyor.

Güvenli, kaliteli ve besleyici kedi maması arayanlar için muazzam bir seçim olan marka, ürünleri ile kedilerin sindirim sağlığını destekliyor, genel vücut sağlığını koruyor ve onların uzun seneler boyunca sağlıklı kalmalarına yardımcı oluyor. Her yaş kedi için ND mama bulunuyor. Markanın en çok tercih edilen ürünleri:

8. Mystic

en iyi kedi maması markaları

Mystic kedi mamaları kedilerin severek tükettiği ürünler sunuyor. Mystic aynı zamanda kedilerin genel sağlığını destekleyici ürünler geliştiriyor. Kısırlaştırılmış kediler, yavru kediler, yetişkin ve yaşlı kediler için pek çok farklı aroma ve forma sahip kedi mamalarını Mystic ürünleri arasında keşfedebilir, kedinizin sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz. Markanın en çok tercih edilen kedi mamaları:

9. Hill’s

en iyi kedi maması markaları

En iyi kedi maması markaları listemizde tabii ki Hill’s de var. Zengin içerikli, sağlıklı ve besleyici kedi mamaları sunan Hill’s, kedinizin gereksinim duyduğu besin bileşenlerini yeteri oranda içeren mamalar geliştiriyor.

Hill’s kedi mamaları kedinizin ihtiyaç duyduğu her şeyi sağlamak için ilave vitaminler, mineraller ve taurin barındırıyor. Hill’s kedi maması tüketen patili dostlarımızın ağız ve diş, sindirim, bağışıklık ve genel vücut sağlığı korunuyor. En popüler Hill’s kedi mamaları:

10. Cat Menue

en iyi kedi maması markaları

Kedilerin beğenerek yediği Cat Menue mamalar, onların kolayca tüketeceği formdadır. Besin içeriği ve lezzeti ile dikkat çeken Cat Menue kedi mamaları, başta mineraller, protein ve vitaminler bakımından oldukça zengindir. Ayrıca bu markanın mamaları esansiyel yağ asitleri ile birlikte yüksek kaliteli protein içerir.

Kedinizin nem gereksinimini karşılamak ve sağlığını desteklemek için siz de Cat Menue mamalardan satın alabilirsiniz. Markanın en çok tercih edilen kedi mamaları:

En iyi kedi maması markaları yazımızın sonuna geldik. Kediniz için sağlıklı ve besleyici mamaları online petshop mağazamızda hemen keşfedebilirsiniz!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.