Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Bebek Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Abone Ol 
Bebek Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
4905.00₺

2975.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Bugünkü yazımızda bebek kedi bakımı hakkında birçok bilgi paylaşıyor olacağız. Yeni doğmuş bir kediyi herkes çok sever. Fakat evinize soktuğunuz bu sevimli hayvanın hayatı boyunca bakıma gereksinimi olacağını unutmamalısınız. Kediler on ila on beş sene yaşam sürdüğü için bu kadar süre bakım yapmanız gerekecektir. Yavru kedinizin hayata doğru bir başlangıç yapmasını desteklemenin en iyi yolu ise onu sonsuz seveceğinizden emin olmanızdan geçer.

Evinizi Bebek Kediye Uygun Hale Getirme Zamanı!

bebek kedi bakımı

Sarı Yavru Kedi

Bebek kedi bakımı konusunun en önemli adımlarından biri de evinizi ona uygun bir forma getirmektir. Siz kendi evinize alışmış olabilirsiniz. Fakat bebek kedi için bu bir derece korkutucu olabilir. Yavru kediler her zaman hassastır. Bu nedenle onu her daim kendi evinde hissettirmelisiniz. Elinizden geleni yapmalısınız.

İlk önce bebek kedinizi evinizin öteki üyeleriyle tanıştırmak için acele etmemelisiniz. Yeni yavru kedinizin çevresindeki yeni durumlara alışması için ona zaman vermeniz gerekecektir. Ek olarak mama ve su kabını, yatağını ve kum kabının yerini de ona göstermelisiniz. Böylece evinize daha çabuk alışır.

Rahat Bir Ortam ve Güvenli Bir Yer Gereksinimi

Kedinizin eve geldiği ilk günlerde bebek kedi bakımı son derece önemlidir. Kediniz çevresinde yer alan objeleri biraz değişik ve büyük bulabilir. Eşyalar onun için çok büyük ve fazla olduğu için her daim güvenli ve rahat bir yatak ister. Emniyette hissetmek en büyük gereksinimidir.

Bir evcil hayvan ürünü satan yerden yatak alabilir ya da sağlam bir karton kutu ile kendiniz kedi yatağı hazırlayabilirsiniz bizce. Fakat hepsinden de önemli olan, huzurlu ve sıcak bir ortam olmasıdır. Hava akımından uzak olmasına da özen göstermelisiniz. Kullandığınız yatağın yumuşacık olması gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Beyin Tümörü Nedir?

Sizinle beraber yaşamaya başladığı ilk zamanlarda farklı davranabilir. Yavru kediler tek başlarına uyumaya çabucak uyum sağlarlar. Fakat ilk günlerde kardeşlerinin sıcaklığını hissetmesi için yatağının altına sıcak bir su şişesi yerleştirebilirsiniz dilerseniz.

Yavru kedinin aşağı düşmemesi ya da bir yere kolayca kaçmaması için pencereleri kapalı tutmakta fayda vardır. Eğer evde bebek kedinizin bacasına hemen çıkabileceği türde açık şömineniz varsa bunları da kapatmanız gerektiğini unutmayın.

Elektrik kablolarının tamamını gizleyin. Yavru kedi bu kabloları çiğneyebilir. Bunun yaşanmaması için gizlemek en iyisi olacak demektir. Saksı çiçeklerinizin kediniz açısından tehlike oluşturmasını engelleyin. Atatürk çiçeği, zambak ve sıklamen çiçekleri genelde zehirli olur.

Mama Mevzusunda Düşünmeniz Gerekenler

Bebek kedi bakımı konusunda en önemli şeylerden biri hiç şüphesiz ki kedi maması seçimi olacaktır. Yavru olan bir kedi için mama seçmek sahiden de büyük bir sorumluluk olarak göze çarpar. Her şeyden evvel, onun tüm gücünü kullanarak gelişip büyümesine yardım eden şey kedi maması olacaktır. Fakat kendini güvende hissedebilmesi için en iyi yol, mamasını hemen değiştirmemenizdir. Yavru kedinizi sahiplenmeden evvel hangi mamayla beslendiğini öğrenin.

Aynı mamayı kullanmalısınız. Ardından yeni bir kedi mamasına geçme kararı alacak olursanız da değişiklik tamamlana dek eski mamayla karıştırıp vermelisiniz. Bebek kedilerin yeni mamalarına alışma süreci beş ila yedi gün sürüyor. Bazen bu sekiz gün de olabilir. Kedinize mamasını sık ve az miktarda vermeniz gerekiyor. Sekiz ve on iki haftalık bebek kedilerin günde dört öğüne ihtiyacı vardır. 3-6 aylık kedilerin de günde üç öğüne, altı aydan büyük olan kedilerin de iki öğüne gereksinimi olur.

Büyümeye devam eden bebek kedinizi tehlikelere karşı korumanın diğer yollara göre en kolay ve sonuç veren seçeneği ise ona her daim rutin ve dengeli bir beslenme uygulamanızdır. Onu bebek kedilere yönelik olan kaliteli hazır mamalarla besleyin. Konserve ve kuru mama olacak şekilde iki farklı hazır mama vardır. Kediniz gün boyu kendi kendine kuru mama yer. Konserve mamaları ise gün içerisinde ayrı öğünler şeklinde sadece siz vermelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Selkirk Rex Kedi Özellikleri ve Bakımı

Fakat tıpkı bizlerin besinlerinde olduğu gibi bütün yavru kedi mamalarında aynı tür kaliteyi bulamazsınız. Bu nedenle hammadde listesini her daim kontrol edin. Veteriner hekiminizden de tavsiye alın. Kaliteli bir mama, büyüyen yavru kedinin sağlıklı bir kediye dönüşmesi için gerekli bütün gıdaları sağlamak zorundadır. Sağlamıyorsa da satın almayın, paranız boşa gitmesin. Kediniz de sağlığından olmasın, öyle değil mi?

Bebek kedinize süt vermeyin. Bu, ishal olmasına neden olur. Bunun yerine ona her daim temiz ve taze bir su verin. Emin olun bu onun için çok daha faydalı bir hareket olacaktır. İlla süt vereceğim diyorsanız da bebek kediler için özel olarak üretilen sütlerden satın alabilirsiniz. Tabii ki tüm bunları bir veteriner hekim fikirleri doğrultusunda yapmanızı tavsiye ediyoruz. Aksi halde türlü sorunlar çıkabilir. Bebek kedi bakımı konulu yazımızın sonuna geldik. Siz de bu yazıda yer alan bilgiler ışığında yavru kedinize iyi bir bakım uygulamayı asla unutmayın deriz!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.